Puss in Boots (2011): Swashbuckling trailer

Puss in Boots - Trailer

Στον απόηχο της καλλιτεχνικής τουλάχιστον, αν όχι και εισπρακτικής επιτυχίας του Kung Fu Panda 2 (2011), η DreamWorks ετοιμάζεται να επιστρέψει στις ρίζες της με το spin-off του franchise που την καθιέρωσε σαν παίχτη του παγκόσμιου animation, και να επαναφέρει τον παπουτσωμένο γάτο της παρέας του Shrek, με το Puss in Boots που σου είχε πρωτοσυστήσει στις αρχές του Μάρτη μ’ εκείνο το απογυμνωτικό, αλλά όχι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό πρώτο teaser.

Ακολουθώντας την νέα αφίσα που εμπνέεται ελεύθερα απ’ το Desperado (1995) και κυκλοφόρησε χθες, σήμερα έσκασε μύτη και το πρώτο trailer της ταινίας, όπου σε πλήρη εξάρτυση, ο κεραμιδόγατος με τη φωνή του Banderas σού θυμίζει πως μπορεί να ξέρεις τ’ όνομά του, αλλά δεν έχεις μάθει ακόμα το θρύλο του. Κι αυτόν θα φροντίσει να σου αποσαφηνίσει η ταινία που ετοιμάζει η DreamWorks για τον ερχόμενο Νοέμβρη, στήνοντας το origin story του δημοφιλέστερου απ’ τους παράπλευρους χαρακτήρες της μυθολογίας του πράσινου όγκρε. Στο κυνήγι ενός μυστήριου, μαγικού αντικειμένου που δίνει στον κάτοχό του τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο ολόκληρο με κάτι που μοιάζει με τυφώνα στροβοσκοπικών προβολέων που προκαλούν μαζικές κρίσεις επιληψίας, ο γάτος με το καλοακονισμένο ξίφος και το σπανιόλικο ταμπεραμέντο, θα συναντήσει τον Humpty Dumpty και την αλαφροχέρα αλανιάρα μαυρόγατα με τις απαλές οπλές που θα του βγάλει τις μπότες. Κι αφού τις ξαναβάλει, όλοι μαζί θα σκορπίσουν τρόμο κι όλεθρο σε όποιον μπει εμπόδιο σ’ αυτήν τους την σταυροφορία ασφάλειας και δικαιοσύνης.

Όπως θα θυμάσαι απ’ το teaser, το Puss in Boots θα ψάξει να βρει έτοιμο fan base σε ένα κοινό που είχε αρχίσει να μειώνεται απ’ το τρίτο κομμάτι της τετραλογίας του κιόλας, όμως για τον Chris Miller, που θα συντονίζει σκηνοθετικά της χορογραφίες δράσης ετούτου του κράματος μεσαιωνικής ξιφασκίας και western αγωνίας σε παιδικό χρωματιστό περιτύλιγμα, χωρίς να έχει βάλει χέρι στο σενάριο της ταινίας όπως είχε κάνει στα πρώτα δυο Shrek, ο αληθινός στόχος θα είναι να χτίσει ένα καινούριο brand που να υπερβαίνει την δημοφιλία του χαρακτήρα. Και για να το μπορέσει αυτό, ίσως χρειαστεί να ανοίξει και λίγο τις πηγές του, για να σκαρώσει ένα γενικότερο σύμπαν λιγάκι απομακρυσμένο απ’ τις παραμυθένιες αφετηρίες που είχε μέχρι τώρα για καταγωγή του ο ήρωας κι οι προηγούμενες περιπέτειες του. Να, για παράδειγμα, δες πόσο φρεσκαριστικό είναι, που η μαυρόγατα με τη φωνή της Salma Hayek, δεν είναι άλλος ένας χαρακτήρας δανεισμένος από αλλού, (όπως ο αυγοκέφαλος του Zach Galifianakis) κι η χήνα με τα χρυσά αυγά που αναφέρεται στα blurbs, δεν εντοπίζεται πουθενά στα οπτικά υλικά.



No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.