The Dictator (2012) : Teaser αγοραίας Megan Fox

The Dictator - Teaser

Από τα tentpoles του 2012 που σύσσωμα αλληλοκατασπαράζονται για εναδυό λεπτά από τη προσοχή σου στη χριστουγεννιάτικη περίοδο, βάσιμα το δυσκολότερο έργο έχει ο Δικτάτορας (2012) του Sacha Baron Cohen, δεν είναι μόνο το συνηθισμένο κακό γούστο, το artifice, και τα αστεία που προσβάλλουνε περισσότερους απ' όσους διασκεδάζουν (που είναι άλλωστε και τα ζητούμενα), είναι κυρίως που ο Brüno (2009) εξάντλησε τον κεραυνό σε μπουκάλι του Cohen, και το νέο, σεναριογραφημένο πια, project μοιάζει λίγο να το 'χει συλλάβει διανοητικά καθυστερημένος χαρακτήρας του Adam Sandler, οι Άραβες δικτάτορες είναι από τη μια εύκολος στόχος ειδικά τώρα που σοδομίζονται σιγά σιγά με μάχαιρες, και από την άλλη θέμα αρκετά πολιτικά λεπτό για να το χειριστείς με εκσκαφέα.

Με συλλήψεις καθυστερημένου χαρακτήρα του Adam Sandler κάνεις τα πιο πετυχημένα pitch στο Χόλιγουντ βέβαια, και η Paramount κυριολεκτικά έστειλε και γίδια στον Cohen για να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα στούντιο που δίνανε γη και ύδωρ για το έργο, προφανώς τα κάπου $140 εκατομμύρια που μάζεψε ο Brüno δεν ήτανε τελικά και τόσο άσχημα, και χειρότερη παπάρα από τον Love Guru (2008) ας πούμε, δύσκολο να κάνει κάποιος. Και η αλήθεια είναι ότι ο Cohen φάνηκε να δίνει στη ταινία τον σωστό πυροβολημένο τόνο από πολύ νωρίς, η φανερά ψεύτικη μουσάρα του δικτάτορα της Wadiya, και η επίσημη σύνοψη που μιλάει για τον ηρωικό τρόπο με τον οποίο αυτός προστατεύει από τη δημοκρατία τη χώρα την οποία τόσο στοργικά καταπιέζει, σε κάνουνε να ψοφάς προτού αρχίσουνε τα ανέκδοτα για τις τρίχες των Kardashians. Επιπλέον, στο σύντομο τίζερ που κυκλοφόρησε η Paramount πριν καναδυο μέρες, ο Δικτάτορας προλαβαίνει να αναγάγει την Αμερική σε γενέτειρα του AIDS, και τους μουσουλμάνους σε πολιτισμένους ισοπεδωτές εμπορικών πύργων, ξεκαθαρίζοντας πως και πάλι όλοι θα έχουνε ίσες ευκαιρίες στο ρεζίλεμα (πράγμα που δεν είναι και τόσο αυτονόητο όταν κατά βάση ένας Εβραίος διακωμωδεί έναν Άραβα). Το τρέιλερ υπονοεί σαφώς πως ο στόχος είναι ο Gaddafi (όλο το σχετικό πολιτικό footage στην αρχή σε αυτόν αναφέρεται), και το ίδιο έντονα σχεδιάζει Borat-ικό στιλ στη παραγωγή, αλλά η αλήθεια είναι πως η ταινία βασίστηκε όντως κατά κάποιο τρόπο στο Zabibah and the King του Saddam Hussein, υπάρχει και.. ρομάντζο στο σενάριο, ο Baron Cohen έχει διπλό ρόλο, παίζει και έναν γιδοβοσκό που αγαπιέται με την Anna Faris, η οποία κόπηκε στο μοντάζ (του τρέιλερ) παρόλο που ήτανε παρούσα σε όλα τα φωτορεπορτάζ από τα γυρίσματα.



4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ερρρ.. για τη Megan δε νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω τίποτα, μια χαρά και με πολύ στιλ αυτοσαρκάζεται στο βίντεο. Άμα αναρωτιέσαι πώς αυτορεζιλεύεται σε αυτή τη ταινία ο Ben Kingsley πάντως, έχει ήδη εξηγήσει ότι κάνει τον "υπεύθυνο ασφαλείας και προμηθευτή γυναικών" του δικτάτορα.

  2. Monty said

    Αν βαθμολογούσες τώρα το Borat,πόσο θα του έβαζες;
    Με όσα γράφεις στην πρώτη παράγραφο,μοιάζει να κρατάς αποστάσεις από τον Sacha.

  3. cheaptalk said

    Ο Borat έπιασε κεραυνό σε μπουκάλι, δε ξαναγίνεται, για πρακτικούς λόγους αν όχι για τιποτάλλο, όλοι την έχουνε υπόψη τη φάση πια. Ο Dictator έχει σενάριο, άντε να αυτοσχεδιάζουν όλοι στα γυρίσματα για το τι ακριβώς θα πουν, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Και είναι και προφανές ότι η (κοινότοπη) ιδέα δε μπορεί να κουβαλήσει ολόκληρη ταινία, ο Sandler (και ο καθένας δηλαδή) δεν είναι ηλίθιος που πιάνει καθημερινούς χαρακτήρες. Και είναι και σίγουρο στη τελική ότι ο Dictator δεν έχει αυτή τη προσέγγιση που παρουσιάζει το τίζερ, το γράφω κιόλας αναλυτικά), υπάρχει κι άλλος κεντρικός ρόλος στη ταινία, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και κεντρικότερος.

  4. Anonymous said

    Το μόνο για το οποίο μπορεί να λυπηθεί κανείς τον Cohen πλέον στην απόπειρά του να ξαναγυρίσει την ίδια φορμουλαϊκή χοντροκοπιά για τρίτη φορά είναι ότι μόλις του κάηκε και το topical card. Ούτε ο μέγας και ένδοξος καθοδηγητής (Κιμ Τζονγκ Ιλ) δεν είχε, φαίνεται, το σθένος να αντέξει τέτοια εύστοχη και βαθυστόχαστη "σάτυρα". Oh well, ζωή σε μας (?)...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.