Wrath of the Titans (2012): Trailer τιτανικού έπους Τιτάνων

Wrath of the Titans - Trailer

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η συνέχεια του Clash of the Titans (2010) όχι μόνο θα βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και η πραγματική, από άποψη γαμηστερότητας, συνέχεια του 300 (2007) που ψάχνει το μισό, αν όχι όλο το Χόλιγουντ από τότε. Την εκπληκτική αυτή αποκάλυψη, την.. έθαψε χτες στα δίχτυα η Warner, πετώντας το τρέιλερ του Wrath of the Titans (2012) μέσα στον ορυμαγδό γι' αυτό του Dark Knight Rises (2012), του οποίου τα μπιτ είχανε αρχίσει να αναβοσβήνουνε λίγο νωρίτερα στην ίδια σελίδα με σήμα το δαγκιασμένο μήλο.

Πιάνοντας τα πράγματα από τα μαλλιά, στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, το στούντιο με σήμα κατατεθέν το μισοφαγωμένο καρότο, είχε την εκπληκτική διορατικότητα να αγοράσει τα δικαιώματα μιας αρχαιοελληνιάς του '81, απο τις πολλές εκείνης της δεκαετίας που εξετάζανε τους μύθους υπό το πρίσμα της Cinecittà, και στο πιο τσινετσιτάδικο ακόμα. Μόνη χρησιμότητα των δικαιωμάτων ήτανε φυσικά οι Titans στον τίτλο, ισχυρότατος κράχτης σε εποχές που οι Θεοί και οι Ολύμπιοι πρωταγωνιστούν μονίμως σε γκέι τσόντες, όπως αποδείχτηκε καμιά δεκαπενταριά χρόνια αργότερα, όταν οι Τιτάνες που λέγονταν Μέδουσα και.. Κράκεν, σκούπισαν καμιά $500αριά εκατομμύρια παγκόσμια για λογαριασμό του στούντιο, παρόλο που δε βλέπονταν κιόλας, όπως είχε αναλύσει διεξοδικά εξαρχής ο verbal. Στον απολογισμό, στις (πολλές) κομμένες σκηνές και στο εναλλακτικό τέλος του DVD, φάνηκε καθαρότερα πως η παραγωγή είχε ξεκινήσει όχι μόνο με περιορισμένο προϋπολογισμό και μπολιγουντιανό σχεδιασμό παραγωγής, αλλά και με ένα σενάριο για παρωδία και με μια πρωταγωνίστρια για κλάματα, πράγματα που ανάγκασαν τον Louis Leterrier να κόψει κάθε πλάνο όπου.. μίλαγε κάποιος, και να βάλει τον Περσέα του Sam Worthington να καταλήγει με μια Ιώ που υποδύονταν η Gemma Arterton για να γεμίζουνε τα πλάνα γκόμενες. Ο Leterrier επέστρεψε στη διεύθυνση της παραγωγής για το σίκουελ, και αν όχι τιποτάλλο τα σεναριογραφικά credits περιλαμβάνουν αυτή τη φορά μια οσκαρική υποψηφιότητα, τον Steven Knight, αντί για τους υπεύθυνους του Æon Flux (2005), ενώ οι Dan Mazeau και David Johnson που μάλλον κάνανε τη περισσότερη δουλειά, έχουνε ήδη προσληφθεί και για το τελευταίο μέρος της τριλογίας. Η παραγωγή είναι και φανερά σοβαρότερη και μεγαλύτερη αυτή τη φορά, έχει φανερά την επίγνωση πως οι πρασινοθόνες και οι τρισδιαστατοσύνες είναι λαστ γίαρ, ξεφτισμένες χάντρες, υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία ο Jonathan Liebesman actually αποφάσισε να παρατήσει το S3D για να 'χει το φιλμ του αυτή τη παραδοσιακή τραχύτητα του.. φιλμ, και το αποπροσανατολιστικό στο Battle: Los Angeles (2011) στιλάκι του, φαίνεται το καταλληλότερο για να δέσει σκηνές ακαθόριστου χωροχρόνου.

Όπως βλέπεις, και ήτανε κάπως γνωστούτσικο, ο Liebesman έριξε στη λέρα τον Sam Worthington σε βαθμό να μοιάζει επικίνδυνα με τον βρομιάρη αδερφό του Danny McBride, και μάλλον είναι ο πρώτος στην ιστορία σκηνοθέτης που καταφέρνει να κάνει ξανθιά γκόμενα, και μάλιστα του σπιτώσιμου είδους της Rosamund Pike, να μοιάζει αξιόμαχα τσιριάρα, λεπτομέρεια που δίνει τον τόνο της παραγωγής μάλλον καλύτερα και από την κυριολεκτικά ηφαιστιακή έκρηξη κακουργίας στο τέλος του τρέιλερ. Η προώθηση του Wrath βρέθηκε συμπιεσμένη, στη μια άκρη από τους Immortals (2011) που κρατάγανε την αποκλειστικότητα της χλαμύδας για μήνες, και στην άλλη από τα Hunger Games (2012) της Lionsgate που ψάχνανε επιθετικά ημερομηνία να δικαιώσει τις μπλοκμπαστερικές προσδοκίες τους και επέμειναν πεισματικά να προηγηθούν στις αίθουσες, έτσι οι παραδοσιακές αρχαιοελληνικές γκοθροκιές του τρέιλερ, παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα λειτουργήσουν, μέσα σε συμπληγάδες κι αυτές, από τη μια ο δεύτερος Sherlock Holmes (που.. συνοδεύει το τρέιλερ των δεύτερων Titans στις προβολές) δεν είχε τις αναμενόμενες ταμειακές επιδόσεις, από την άλλη ένας κάποιος καλοκαιρινός Σκοτεινός Ιππότης μαζεύει από τώρα όλα τα φώτα όπως είπαμε.



8 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Εμένα το τρέιλερ του Wrath μου φαίνεται πραγματικά αξιόλογο, και σίγουρα φαίνεται μια κλάση ανώτερο από το Clash, του οποίου τα τρέιλερ μύριζαν παπάρα, άσχετα αν είχανε ενθουσιάσει ανεξήγητα τον verbal. Αλλά η εισαγωγή στο θέμα είναι μισο-ειρωνική άμα δε το κατάλαβες από τον τίτλο, η ταινία φαίνεται απλά καλύτερη από τις συνηθισμένες χλαμυδόσουπες του Χόλιγουντ, απλά γιατί αποφεύγει κάπως τις γνωστές συνταγές σανταλόζουμου, και σε αρκετές σκηνές φαίνεται να έχει και στιλ και φράγκα.

    Το S3D, αν ανησυχούσες, είναι δεδομένο, το φιλμ θα φάει τη μετατροπή που είχε φάει και το Clash. H Alexa Davalos, αν σκιαζόσουνα, δε θα εμφανιστεί καθόλου, είναι φανερό πια ότι ο Leterrier άμα μπορούσε θα την είχε κόψει και από το τελευταίο καρέ του Clash (και μάλλον αυτός επέμενε να την αντικαταστήσει με ξανθιά Ανδρομέδα για να μην έχει κανένας αμφιβολία ότι πρόκειται για άλλη), αν και η ίδια ακούγεται να ισχυρίζεται πως με δικιά της απόφαση απομακρύνθηκε από τη παραγωγή. Η Gemma Arterton έτσι κι αλλιώς δεν ήτανε διαθέσιμη, έκανε την ίδια εποχή γυρίσματα για το Hansel and Gretel: Witch Hunters (2012) που ανοίγει κι αυτό το Μάρτιο.

  2. cheaptalk said

    Τους.. παραδοσιακούς παραλληλισμούς με το God of War εγώ δε πρόκειται να τους κάνω, όποιος θέλει μπορεί να τους πιάσει. Αλλά από τη πλοκή, οι σεναριογράφοι φαίνεται να μάθανε αρχαιοελληνική μυθολογία από τον Percy Jackson, οι συμμαχίες δε διαφέρουνε και πολύ από αυτές των βιβλίων του Rick Riordan.

  3. cheaptalk said

    Το τρέιλερ σε HD, από την επίσημη σελίδα: 480p, 720p, 1080p

  4. Anonymous said

    Ή, πολύ πιο απλά, και για να μην μπλέκει με τα προπράιετάρι του Δαγκωμένου Μήλου, στο http://www.youtube.com/watch?v=MrzwIJQZX0k.

    -Χλαμιδόσουπας

  5. cheaptalk said

    Χλαμιδόσουπα, αυτό το τρέιλερ που έβρασες είναι του TDKR :p

  6. cheaptalk said

    To MOV δεν είναι και τόσο ιδιαίτερο πια, το MP4 είναι ουσιαστικά ο ίδιος container (με περιορισμούς στα codecs) και υποστηρίζεται παντού, χωρίς Quicktime, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Τα βίντεο στο YouTube είναι ολόκληρη συζήτηση, για όποιον τα προτιμάει, η Warner έχει εκεί επίσημο κανάλι, και το επίσημο τρέιλερ, με πιο.. επίσημη συμπίεση, του Wrath είναι στo youtu.be/IHHPPX6dnYU.

  7. cheaptalk said

    Τα τρέιλερ είναι.. κινηματογράφος, αν πιάσεις μόνο το ότι συνήθως είναι.. φιλμ (και άρα έχει κόκκο) και κομμένο σε turbo ρυθμούς, καταλαβαίνεις ότι δε μπορεί να συμπιεστεί όσο η γκομενίτσα που κουνάει μόνο τα βυζιά της και ο χοντρός που κουνάει μόνο το στόμα του μπροστά σε μια κάμερα, για να ανεβάσουν μετά το βίντεο στο YouTube. Ούτε όσο τηλεοπτικό ή δημοσιογραφικό footage, έχει σημασία η πιστότητα της εικόνας. Έτσι, τα βίντεο στις Μάζες είναι εδώ και χρόνια 360p με τάση προς 480p, και.. φυσιολογικού προφίλ συμπίεσης, για να υπάρχει και κάνας πραγματικός λόγος να τα παρακολουθήσεις. Συνοπτικά αυτό σημαίνει ότι τα μαζοβίντεο χρειάζονται bitrate 1μισι με 3Mbps, που θεωρητικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να έχει πια ο καθένας.

    Και παραπέρα ότι τα 1080p του YouTube, έχουνε το ίδιο και χαμηλότερο bitrate. Σε στατικά και ερασιτεχνικά βίντεο η εικόνα σαφώς έχει λεπτομέρεια, όμως στα τρέιλερ καταλήγει σε εικόνα-νερομπογιά, και κίνηση-αμμοθύελλα στο Mission: Impossible.

    Ακόμα παραπέρα, το YouTube, και οι παρόμοιες υπηρεσίες, εκτός από το ότι απευθύνονται σε κοινό με περιορισμένες απαιτήσεις, έχουνε και ένα παραπάνω λόγο να αλλάζουνε τα φώτα στη συμπίεση στα βίντεο. Και αυτός είναι ότι ο αποθηκευτικός χώρος, και κυρίως το bandwidth, κοστίζει στο ιντερνέτ. Κάποτε, εποχές 384kbps, ο περιορισμός ήτανε η γραμμή σου, τώρα που έχεις 24Mbps, όπως και κάτι δισεκατομμύρια άλλοι, κατεβάζεις με.. χαμηλότερη ταχύτητα, γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Ειδικά μετά το μεσημέρι, και προς το βράδυ, ότι είναι σε αμερικάνικο σέρβερ σέρνεται, και σέρνεται δυο φορές γιατί γεμίζουνε και οι "αγωγοί" στην Ευρώπη.

    Με διαφορετικά λόγια, ότι γίνονταν το έχω κάνει, και optimize και στον player ακόμα, ο μαζοσέρβερ κοστίζει και έχει και περιορισμούς και δε μπορεί να σου ανοίξει τα pipes στον ISP να σου παραχώνει δεδομένα στη τελική, ελαχιστότατοι στον πλανήτη (Apple, Yahoo, AOL άντε και MSN και MySpace κάπως) τολμάνε να προσπαθήσουν καν να διανείμουν πραγματικό HD στο ευρύ κοινό, άμα ξέρει κανένας κάναν σέρβερ να χωράει πολλά terabyte, και να σμπρώχνει ακόμα περισσότερα, σε όλο τον πλανήτη, 24/7, και να είναι και τζάμπα, ας μου σφυρίξει κλέφτικα :p

  8. cheaptalk said

    Πιο συνοπτικά, το τρέιλερ στο θέμα παίζει πια από τους εξυπηρετητές της Warner, καλύτερα ΔΕ γίνεται.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.