Savages (2012): Trailer ρομαντικού θρίλερ δράσης

Savages - Trailer

Επιστροφή σε φόρμα ή κατανάλωση πολλών ληγμένων γενόσημων σηματοδοτεί για τον Oliver Stone το τρέιλερ των Savages (2012) που διανέμει από χτες η Universal μέσω του MTV και θα συνοδεύει από σήμερα στις αίθουσες το American Reunion (2012). Η παραγωγή προφανώς δεν επέλεξε τυχαία σελίδα εκκίνησης της διαφημιστικής καμπάνιας της, αν κάτι καταλαβαίνεις από το τρέιλερ είναι πως ο Stone ξανα-υιοθετεί το βιντεοκλιπίστικο μοντάζ που του ανήκε σα σήμα κατατεθέν όσο ανήκε και στον Tony Scott στα 90s, και αναζητάει ποπ κοινό, όπως δείχνει η ημερομηνία εξόδου του φιλμ στη μέση του καλοκαιριού, στο δημοφιλές τελευταία slot της 4ης Ιουλίου. Ενώ από την αφίσα που προηγήθηκε μερικά εικοσιτετράωρα, ήτανε ήδη φανερό πως οι τόνοι από U-Turn (1997) και Natural Born Killers (1994), θα χρησιμεύσουν στο μάρκετινγκ τόσο όσο και το πολυπληθές καστ.

Για να καταλάβεις και τι γίνεται στη ταινία όμως, μάλλον θα χρειαστεί να διαβάσεις το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε, το ομώνυμο μυθιστόρημα του Don Winslow το οποίο βρέθηκε σε μια τουλάχιστο καταναλωτική λίστα των NY Times για το 2010, και έχει έτσι υποτίθεται κάποια στάμπα ικανού ενδιαφέροντος. Το τι άλλο έχει η "μετα-μοντέρνα" ιστορία του Winslow, προσπάθησαν ήδη να το εξετάσουνε οι LA Times, με τη βοήθεια του σκηνοθέτη, καταλήγοντας στο ότι είναι.. δύσκολο να το κατηγοριοποιήσεις, "κομμάτι γανγκστερικό, κομμάτι μαστουρωμένο δράμα, κομμάτι ιστορία αγάπης", και κατά βάση ακόμα ένα τρίο που ψάχνει κορεσμένη φόρμα να της αλλάξει τα φώτα στο στιλ της Stephenie Meyer πολύ πιθανά. Το τρίο φτάνει αυτή τη φορά μια ίντσα από το γκέι σύμφωνα με τη πιο διαβόητη ατάκα της νουβέλας, η Blake Lively δεν αρκείται απλά στο να αγαπάει τόσο τον Taylor Kitsch όσο και τον Aaron Johnson όπως σου λέει στο βίντεο, αλλά εκφράζει έμπρακτα την αγάπη της, τους παίρνει και τους δυο μαζί, μπρος πίσω. Το σχετικό DP γυρίστηκε και για τη ταινία, με αντικαταστάτρια της Lively την Clark Gilmer του America's Next Top Model που το σημείωσε περήφανα στο ρεζουμέ της, αλλά γενικότερα το ποιές σκηνές του βιβλίου θα καταλήξουν στην οθόνη παραμένει προς το παρόν άγνωστο, η Universal έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα πολλές συρραμμένες εκδοχές στα screenings, και ακόμα και στο τρέιλερ διακρίνεις αποσπάσματα από εναλλακτικά τελειώματα, που είναι προφανώς και το πιο ακανθώδες ζήτημα για το στούντιο, μιας και στο βιβλίο πεθαίνουν όλοι in a blaze of glory στο περίπου. Δεδομένα το στούντιο μετακίνησε την έξοδο στις αίθουσες, αυτή ήτανε σχεδιασμένη αρχικά για τέλη Σεπτεμβρίου, και έγινε πιο μπλοκμπαστερική, απέναντι στους ιστούς του Spider-Man και στα βυζόμπαλα της Katy Perry, οπότε πολύ πιθανά οι εμπορικές προοπτικές μεγάλωσαν στις δοκιμαστικές προβολές, και κάνα άνοιγμα στις Κάνες (αντί για τα φθινοπωρινά φεστιβάλ) θα είναι στο σχεδιασμό.

Η επίσημη σύνοψη μιλάει για δυο γκόμενους της Lively, για πρώην ειδικοδυναμίτη του αμερικάνικου ναυτικού (i.e. SEAL) και για νυν φιλάνθρωπο βουδιστή, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο χώρο της μαριχουάνας στην California, μέχρι που αρχίζει να επεκτείνεται προς τα κει μεξικάνικο καρτέλ με αρχηγό τη Salma Hayek. Σύμφωνα με τον Kitsch, ταινίες σα τους Savages δε γίνονται πια γιατί βασίζονται στους χαρακτήρες και δεν απολογούνται, αλλά σύμφωνα με τη κινηματογραφική ιστορία είναι απλά ξεπερασμένες, και κινδυνεύουν να επαναλαμβάνονται ως φάρσα. Κίνδυνο που σηματοδοτεί και η ίδια η παρουσία σε πρώτο ρόλο του this year's Sam Worthington, ο Stone τον είδε λέει (τον Kitsch) σε ένα ημίωρο cut του Battleship (2012) και αποφάσισε ότι.. του κάνει. Ο σκηνοθέτης μιλάει με τα καλύτερα λόγια και για τη Lively, η οποία μέχρι τώρα --αν εξαιρέσεις το Town (2010)-- φαίνεται κατάλληλη για τις οδηγίες μόνο του Mario Salieri, ενώ η Salma Hayek που κλήθηκε να παίξει τη σοβαρά βάρβαρη και ανελέητη, τουλάχιστο είναι.. Μεξικάνα όπως απαιτεί ο ρόλος της, πράγμα που δεν είναι βέβαια ο Emile Hirsch (αν και ο χαρακτήρας του φαίνεται να είναι, στο βιβλίο τουλάχιστο). Ο Stone χρειάστηκε ψήσιμο μέχρι και για να γυρίσει αναμορφικά σε φιλμ, το σενάριο υπογράφει ο Shane Salerno που.. δεν έκανε comeback με το AVPR (2007), δε μπορείς να συγκρατήσεις το μη ενθουσιασμό σου.



One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Με λιγότερα λόγια, η Universal φαίνεται σίγουρη πως έχει στα χέρια της ένα Pulp Fiction, ένα True Romance ή έστω κάτι σε Guy Ritchie. Αλλά το πρόβλημα είναι πως ταινίες Guy Ritchie δε κάνει πια ούτε ο Guy Ritchie, κι εγώ δε το κόβω για αξεπέραστο (το πρόβλημα) στη συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστο. Άμα έχεις διαφορετική γνώμη, ενθουσιασμένες δηλώσεις όλων των συντελεστών κυκλοφορούνε ήδη πολύ περισσότερες απ' όσες λίνκαρα στο θέμα, υπάρχει και το Google, οι Μάζες δε κάνουν μόνιμα ούτε τις γκρούπις ούτε τους ενισχυτές του μάρκετινγκ κάθε ταινίας ως γνωστόν.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.