The Wild (2006)

Η Ζούγκλα
(2/5)

Σκηνοθεσία: Steve 'Spaz' Williams
Σενάριο: Ed Decter, Mark Gibson, Philip Halprin, John J. Strauss
Ακούγονται: Χάρης Ρώμας, Λεωνίδας Κακούρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Βικυ Πετρίδη (ή Kiefer Sutherland, James Belushi, Eddi Izzard, Janeane Garofalo)

Δείτε/Κρύφτε το trailer v


Χαράς ευαγγέλια για όποιον έχασε το Lion King, το Madagascar και το Ice Age: τώρα, μπορείτε να δείτε και τα τρία, στην τιμή του ενός. Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Steve ‘Spaz’(!) Williams, συμπυκνώνει τις σεναριακές βάσεις των τριών αυτό σουξεδιάρικων κινούμενων σχεδίων, σε ένα --παραδόξως-- αρκετά διασκεδαστικό deja vu.

Ο Ryan, το μικρό λιονταράκι του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης, έχει προβλήματα αυτοπεποίθησης, και η μεγαλεπήβολη στάση του πατέρα του, Samson, που μοστράρεται ως πρώην βασιλιάς της ζούγκλας, δε βοηθάει καθόλου τα πράγματα. Σε μια κίνηση απελπισίας, ο Ryan το σκάει από τον κήπο, και παίρνει το πρώτο container για τη ζούγκλα. Οπότε, ο πατέρας του μαζί με τους φίλους του --ένα κοάλα από το Λονδίνο(;), ένα φίδι με μηδενικό IQ, μια αυτάρεσκη καμηλοπάρδαλη και έναν σκίουρο με μπερδεμένη σεξουαλικότητα--, ξεκινούν για τη διάσωση του λιονταριού Ryan.

Οι πέντε χαρακτήρες --που μάλλον ξεσηκώθηκαν από τα πρώτα drafts του Madagascar-- δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον για τον θεατή, πέρα ίσως από τον απρόσμενο σχεδιασμό τους, που φαίνεται σα να συνδυάζει το 3G με το clay animation --μάλλον για να μοιάζουν περισσότερο με τα κουκλάκια τους, όταν έρθει η ώρα να παραταχθούν στα ράφια των παιχνιδάδικων. Λειτουργούν όμως μια χαρά σαν μηχανισμοί προώθησης της φορμουλαϊκής πλοκής, μιας ταινίας που προτείνεται ως χαζοχαρούμενο δίωρο για τους μικρούς θεατές. Αν και η τηλεόραση αυτές τις μέρες έχει πολύ ωραίες υπερπαραγωγές.

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    χαχαχααα, όταν έφτιαξα τη ψηφοφορία δεν υπολόγιζα ότι θα μεσολαβήσει το πάρτι και θα πλακώσουν οι groupies του verbal :p

    ούτε βέβαια ότι οι bloggers, και ειδικά του θηλυκού.. είδους, είναι τόσο fun πλάσματα. να το ξανακάνουμε συχνά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.