Jackass: Number Two (2006): Teaser: Number One



"Διαβάστε" μας έλεγαν. "Διαβάστε να γίνετε επιστήμονες, να βάλετε σε μια τάξη τη ζωή σας", μας έλεγαν. "Διαβάστε και όλα θα έρθουν" μας έλεγαν.

Φυσικά, όπως μάθαμε με το Jackass, δεν χρειάζεται να μελετάς την ανατομία των όρχεών σου για να πάρεις πτυχίο Ιατρικής - αρκεί να είσαι διατεθειμένος να δεχτείς μια μπάλα του bowling σε εκείνο το σημείο. Από τη μια στιγμή στην άλλη, οι εγκεφαλοπαθείς, αλαλάζοντες νεαροί του Jackass, εκπομπής του MTV (το κανάλι-βόθρος της ανθρώπινης διανόησης) απέκτησαν κινηματογραφικές καριέρες (Johnny Knoxville), reality show (Bam Margera), κατέλαβαν την πρώτη θέση του box office με την ομώνυμη "ταινία" και αυτή τη στιγμή ρουφάνε ηρωίνη από τα σιλικονάτα στήθη κάποιας ξανθιάς καλιφορνέζας που θα έχει να λέει "I fucked Johnny Knoxville! Awesome!".

Είναι φανερό ότι μας έχει φάει η ζήλεια - και ιδίως τον Tsatsarman του Shitsite101 που έχει ντυθεί αγριογούρουνο και περιμένει την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου..
Το trailer του Jackass: Number Two (2006) δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να παινευτεί για την άπειρη ηλιθιότητα της πρώτης ταινίας, την οποία κουβαλάει και σαν παράσημο, παραθέτοντας κομμάτια από τις αρνητικές κριτικές που έλαβε ("A plunge into depravity" , "A sad commentary on our degenerating culture" - αν και το δεύτερο είναι από το Christian spotlight on the movies, oπότε δεν το παίρνουμε στα σοβαρά). Ακολουθούν διάφορα σύντομα clip όπου τα ίδια ζώα που επιδίδονται σε ηλιθιότητες στο Jackass: The Movie (2002), συνεχίζουν να τιμούν τον όρκο ηλιθιότητας που έχουν λάβει. Ο Knoxville δέχεται, χαζογελώντας, επίθεση ταύρου, ενώ οι υπόλοιποι (δεν ξέρω τα ονόματά τους) φαίνεται να έχουν μόλις ανακαλύψει την βαρύτητα και το διασκεδάζουν πέφτοντας στο έδαφος με όποιον τρόπο μπορούν. Ειδική μνεία για τον θείο του Margera, που δέχεται να του βγάλουν ένα δόντι με τον παραδοσιακό τρόπο, δένοντάς το σε μια πόρτα - όπου η λέξη "πόρτα" σημαίνει "αυτοκίνητο".

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο μπορεί να θέλετε να δείτε αυτό το φιλμ, όταν μπορείτε να βρείτε πολυάριθμα παρόμοια βιντεάκια στο youtube. Το τελικό disclaimer σας παρακαλεί να μην δοκιμάσετε τα κόλπα των Jackasses, γιατί οι τύποι που τα κάνουν είναι professionals.

Επάγγελμα Ηλίθιος. Να κάτι για το οποίο κανείς δεν μας ενημέρωσε στην ώρα του ΣΕΠ.

Και τώρα συγνώμη, αλλά πρέπει να παγιδεύσω το ψυγείο του Verbal με C4 και να στήσω την κάμερα που θα καταγράψει την έκρηξη.


3 Responses so far.

  1. Παράξενος said

    Μήπως αντί να τους ανεβοκατεβάζεις ηλίθιους θα ήταν πιο εποικοδομητικό να προσπαθήσεις να καταλάβεις την γοητεία που ασκούνε σε ένα μέρος του κοινού;

    Δεν είναι μόνο οι "κουλτουριάρικες" ταινίες που απευθύνονται σε μυημένους. Υπάρχουν και είδη χιούμορ που απευθύνονται σε μυημένους. Υπάρχουν σκουπίδια και σκουπίδια. Κάποια σκουπίδια είναι κάτι παραπάνω από απλά σκουπίδια, είναι σκουπίδια με χαρακτήρα.

    Δεν υποστηρίζω την ταινία. Ξέρω όμως ανθρώπους που μπορούν να σου επιχειρηματολογούν με τις ώρες γιατί την γουστάρουν.

    Πίστεψέ με ακόμα και ταινίες όπως αυτή μπορούν να έχουν περισσότερα από ένα επίπεδα αάγνωσης.

  2. cheaptalk said

    Σε γενικές γραμμές δε διαφωνώ.

    Και το MTV το πολύ να το χαρακτήριζα FMTV (βλ. Former Music TV). Αλλά το "αστείο" με το Jackass έχει ξεφύγει, και κατά.. σύμπτωση τους μιμούνται πανηλίθιοι. Άρα υποθέτω αυτοί το πιάσαν, έμπρακτα, και στο μεγαλύτερο βαθμό. Anywayz, είναι ας πούμε κάτι so παλιό. Και το sequel αχρείαστο (όπως και τα περισσότερα).

    Πάντως τα παιδιά του Shitsite 101, υπεύθυνα και για το θέμα, δε μπορούν να κατηγορηθούν και για purveyors of fine art. Ούτε και το κοινό μας με βάση τα κατά καιρούς polls :p

  3. dalaiklama said

    Φυσικά και έχουν περισσότερα από ένα επίπεδα ανάγνωσης. Αλλά αυτό δεν ήταν πρόθεση των Jackasses. Aυτοί οι "ηθοποιοί" ανήκουν σε αυτό το νέο γκρουπ, που αποτελείται από ατάλαντους μαζοχιστές ηλίθιους, που απλά θέλουν να βγουν στην τιβί. Το μοναδικό προσόν τους είναι πως είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα stunts που κάνουν, κάτι που κανεις λογικός άνθρωπος δεν θα έκανε. Για τον ίδιο λόγο που η Jenna Jameson διάλεξε τον κατώτερο παρανομαστή για μια γυναίκα με την εμφάνισή της- ανοίγει τα πόδια (και την ευχαριστούμε).

    Σκουπίδια με χαρακτήρα έχω δει χιλιάδες, από Zombie εναντίον Ninja έως Γερμανικές κωλοπαραγωγές, στις οποίες υπάρχει έστω και κάτι ελάχιστο που να τις συνδέει αχνά με κινηματογραφική παραγωγή.

    Υπάρχει κοινό που γοητέυεται με bestiality και τσόντες με νάνους, αυτό δε σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος να μπω στην ψυχοσύνθεσή του και να καταλάβω το γιατί.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.