La Vida Secreta de las Palabras (2005)

Η Μυστική Ζωή των Λέξεων / The Secret Life of Words
(2/5)

Σκηνοθεσία: Isabel Coixet
Σενάριο: Isabel Coixet
Παίζουν: Sarah Polley, Tim Robbins

Δες/Κρύψε το trailer


Μια κουφή νοσοκόμα, η Hannah, παίρνει αναγκαστικές διακοπές από το εργοστάσιο που δουλεύει αφού η γιαπωνέζικη (και βάλε) εργατικότητά της δημιουργεί ρίγη συγκίνησης (not!) στους υπόλοιπους. Αντί να αράξει, πάει σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στη μέση του πουθενά. Για να φροντίσει τον Josef που κατακάηκε σε ατύχημα. Και είναι κατακατάκοιτος και τυφλός προσωρινά...


Υπάρχει λόγος που δεν έχουμε τη δυστυχία να βλέπουμε συχνά γυναικείες δημιουργίες στις οθόνες. Όπως για παράδειγμα η προηγούμενη ταινία της Isabel Coixet, Η Ζωή Χωρίς Εμένα / My Life Without Me (2003). Που με την ασυναρτησία, τη προσποίηση και το επιφανειακό βάθος που αντιμετώπιζε τη (κλισέ) μελλοθάνατη πρωταγωνίστριά της σε έσπρωχνε να πνίξεις και αυτή, και όλες τις πιθανές προβληματικές και μη (σκηνοθέτριες και ηρωίδες). Για να τελειώνεις μια ωραρχύτερα και να μη ξαναπεράσεις τα ίδια.

Έτσι, παρά τις κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις, στυλ Me and You and Everyone We Know (2005) που έρχονται καμιά φορά από Αγγλία μεριά, η υπόλοιπη ευρωπαϊκή γυναικεία (και όχι μόνο) παραγωγή είναι για όσους έχουν καλή σχέση με το λιβάνι. Και μόνο.



Πάντως η Sarah Polley κατάφερε να αποφύγει τον εναγκαλισμό (με.. καλό σκοπό) όσων είδαν τη προηγούμενη ταινία της σκηνοθέτριάς της. Και η δημιουργός επιστρέφει, με τους ίδιους σπόνσορες ("agustin y pedro almodovar presentan"). Και, επιπλέον, και άνδρα πρωταγωνιστή, πιο στρωτή ιστορία και λιγότερες ρηχές υπερβολές. Και με παιχνίδι με αυτά που δε λέγονται (εξ' ου και ο τίτλος) που περιορίζει και το πολύ μπλαμπλά.

Και μερικά βραβεία Γκόγια, αν ενδιαφέρθηκες να διαβάσεις μέχρι εδώ.


Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για τη πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
FRAME ΔΕΞΑΜΕΝΗ
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, 2103623942, 2103602363.
Πεμ. - Τετ.: 20.45/ 23.00

ΓΚΑΖΙ - ΨΥΡΡΗ
ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ FAMOUS GROUSE
Σαρρή 40-44, (πίσω από το θέατρο Αποθήκη), 2103247234.
Πεμ. - Τετ.: 20.50/ 23.10

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ODEON ΑΒΑΝΑ (Θερινός)
Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3, 2106715905.
Πεμ. - Τετ.: 20.40/ 23.00

One Response so far.

  1. ShoppingTherapy said

    αν και η προηγούμενη ταινία ήταν ελαφρώς αποστασιοποιημένη, τη βρήκα συγκροτημένη και η σάρα πόλευ ήταν πολύ συμπαθής. πολύ φοβάμαι ότι αυτή εδώ δε θα την προλάβω... θα παιχτεί πόσο, για μια βδομάδα?

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.