Nine Lives (2005)

Εννιά Ζωές
(2/5)

Σκηνοθεσία: Rodrigo Garcia
Σενάριο: Rodrigo Garcia
Παίζουν: Glenn Close, Holly Hunter, Robin Wright Penn, Dakota Fanning κ.ά.

Δες/Κρύψε το trailer


Εννιά διαφορετικές γυναίκες, εννιά διαφορετικές ζωές. Μια κλεφτή ματιά στην καθεμία, προτού τρέξουμε αμέσως μετά στην επόμενη. Χωρίς αρχή και τέλος, όπως θα μπορούσε να είναι το tagline της ταινίας, χωρίς λύτρωση ή σκοπό, όπως θα έπρεπε πραγματικά να λέει. Καθεμία από τις εννιά ιστορίες διάρκειας περίπου 10 λεπτών είναι ένα μονοπλάνο - στιγμιότυπο και όλα μαζί συνθέτουν ένα μοναδικό μεν, αδιάφορο δε patchwork ζωών. Το μόνο κοινό στοιχείο τους, είναι ότι αφορούν γυναίκες, καθώς ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο Rodrigo Garcia έχει δηλώσει (αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω) πως μπορεί να γράφει καλύτερα γι’ αυτές, κάτι που επιχείρησε και στην προηγούμενη ταινία του, το Things You Can Tell Just by Looking at Her. Το line up διαθέτει ηχηρά ονόματα, μεταξύ των οποίων η Glenn Close, η Holly Hunter, η Robin Wright Penn και η μικρή Dakota Fanning.


Οι ανεξάρτητες ιστορίες που κάπως- κάπου- κάποτε θα διασταυρωθούν, χωρίς να έχει αυτό και καμία σημασία για την εξέλιξη του story, είναι πια το trademark των indie αμερικάνικων παραγωγών. Αλλά αυτό που δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται στην απέναντι άκρη της λίμνης του Ατλαντικού είναι ότι το μόνο trademark που δε βαριόμαστε είναι της coca cola. Και ότι αν θέλουμε να ρίξουμε κρυφές ματιές στις ζωές των απλών ανθρώπων γύρω μας (γιατί να θέλουμε άραγε; είναι συνήθως so boring...) αρκεί να "στήσουμε" αυτί στην τράπεζα, στο μετρό, στο super market. Δε βρίσκω κανένα λόγο να κλείσω το iPod μου για να το κάνω αυτό, άρα ούτε και για να δω το Nine Lives.

Η ταινία βραβεύτηκε στο Locarno International Film Festival, έπαιξε στο γνωστό Sundance και είχε θερμή ανταπόκριση στις ντόπιες Νύχτες Πρεμιέρας. Αλλά άλλο τα φεστιβάλ, άλλο οι αίθουσες.

Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για τη πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΑΘΗΝΑΙΑ REFRESH CINEMAS
Χάρητος 50, Κολωνάκι (στάση Μετρό Ευαγγελισμός), 2107215717.
Πεμ. - Τετ.: 20.45/ 23.00

ΓΚΑΖΙ - ΨΥΡΡΗ
ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ
Σαρρή 40-44, (πίσω από το θέατρο Αποθήκη), 2103247234.
Πεμ. - Τετ.: 20.45/ 23.00

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΝΕΑΠΟΛΗ - ΓΚΥΖΗ
ΕΛΛΗΝΙΣ
Λ. Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι, 2106464009.
Πεμ. - Τετ.: 20.50/ 23.00

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.