The Good German (2006): Trailer γερμανικής υπεροχής



Ο Clooney είδε πως το ασπρόμαυρο τον αδυνατίζει, κι αποφάσισε να το κάνει μόδα. Έτσι, το κόλλησε και στον κολλητό του, Steven Soderbergh, ο οποίος πέρασε φούμο το μεταπολεμικό Βερολίνο, και το ’κανε πιο ατμοσφαιρικό. Αν και προσωπικά πιστεύω πώς όλα αυτά τα κάνουν για να φαίνεται πιο εφετζίδικος ο καπνός του τσιγάρου.

Το παλιακό στυλ του ασπρόμαυρου πάντως ακολουθεί όλη η ταινία, από τους τίτλους που θυμίζουν Sky Captain and the World of Tomorrow (2004), μέχρι και την αφίσα, που αν την πάρεις και τη βάλεις πλάι-πλάι μ' αυτήν της Casablanca (1942), παίζει και να τις μπερδέψεις.

Θα έχουμε λοιπόν άραγες ένα μεταπολεμικό φιλμ νουάρ με εξάρσεις ρομάντζου στο στυλ εκείνης της παλιάς υπέροχης φιλίας; Τον Martini George τον είχαμε για μοντέρνο Cary Grant, για Bogey δεν είχε δώσει δείγματα. Νομίζω; Η Cate Blanchett πάντως, με τα νυσταγμένα, αλλά γεμάτα υποσχέσεις μάτια, τα μισάνοιχτα χείλη και την αύρα μυστικών που φαίνεται να την περιβάλλει, με κάνει να ελπίζω σε μια femme fatale απ’ αυτές που νόμιζα πως δεν υπάρχουν πια τις πάτησε το τραίνο.

Το trailer μας προειδοποιεί ότι η ταινία έχει χαρακτηριστεί απ΄ την MPAA εν τη σοφία της, ως restricted, οπότε φαντάζομαι αυτά τα στιγμιότυπα βίας δεν είναι καν ορεκτικό, γιατί από βρισίδι και σεξ δεν είδα τίποτα. Εκτός βέβαια κι αν αυτό που δεν πρέπει να μάθουν οι κάτω των 17, είναι το ποιος είναι αυτός ο Καλός Γερμανός. Αν κατάλαβες εσύ, ή αν το'χεις διαβάσει στο βιβλίο, ρίξε κάνα hint. Το ερώτημα όμως είναι άλλο: θα ξαναμαγέψει ο Clooney την Ακαδημία για να στείλει τον Καλό Γερμανό στα Όσκαρ, ή θα τους κάνει πολύ σε περιπέτεια; Εγώ πάντως στο δεύτερο ποντάρω.

Previously on Movies for the Masses: Dreamgirls (2006): Trailer γκανιάν

9 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Einai kalos o George. Tou exo empistosini, kai sto Sodenbergh, kai stin ipolipi omada. To stilaki tis tainias mou aresei, apo cast skizei (o Tobey! fovera ipotimenos ithopoios, elpizo pos erxetai siga siga i ora tou na kathierothei) kai genika... den mporo na perimeno! Oso gia ta Oscar, kala tha ta paei. Tous aresoun kati tetoia, mes sti nostalgia... thimizoun sta 70axrona+ meli tis ta niata tous.

    To Babel vgainei stis 2/11 edo?

  2. cheaptalk said

    Το μισό τουλάχιστο τρέιλα δεν έχει το "αυθεντικό" λουκ 40s παραγωγής που όντως πιάνει το υπόλοιπο. Και υποθέτω ότι παραήταν φιλόδοξη η παραγωγή και δε φτάναν τα δολλάρια να βάλουν κανά πισί ακόμα να περάσει κάνα φίλτρο. Ή όταν πιάσαν δουλειά τα φίλτρα ήταν πολύ αργά και ο Κλούνι είχε πάει να τον πηδάει η Ellen Barkin σε άλλο σετ. Πάντως τώρα μοιάζει όπως θα 'ταν το τρέιλερ του Grind House με τις μισές σκηνές δανεισμένες απ' τα Kill Bill και φιλτραρισμένες απ' τον verbal όταν μάθαινε το Premiere.

    Άρα πάλι βλέπω να ρίχνουμε το ατελείωτο γέλιο του Traffic.

  3. verbal said

    και το babel ναι, στις 2/11 βγαινει, λεει

  4. cinemad said

    Λιτά και απέριττα: μαλακία δείχνει.

  5. Anonymous said

    Βασικά το τρέιλερ είναι λίγο μαλακία. Η μουσική στο δεύτερο μισό είναι εντελώς (μα εντελώς) άστοχη. Επίσης είναι φανερό ότι έχουν τονίσει την δράση και τους 3 σταρ. Να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι...
    Το φιλμ είμαι σίγουρος ότι θα βγάζει κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το τρέιλερ και αυτό μάλλον το κάνει και περισσότερο ενδιαφέρον. Εγώ ποντάρω στην ευχάριστη έκπληψη!

  6. mentwras said

    βαρετο του κερατα φαινεται, και χωρις εναν stephen gaghan στο σεναριο, μου φαινεται πως ειναι σε βαθια νερα ο soderbergh. Παρ'ολα αυτα, μυριζει οσκαρ για cinematography απο μακρια, αλλα νωρις ειναι ακομα

  7. Anonymous said

    Be patient my friends.

  8. verbal said

    Ιδού πως προωθείται σωστά μια ταινία. Στέλνεις δώρο δύο άλλες (καλύτερες?). Ελπίζω να τους μιμηθεί κι εδώ η Village όταν έρθει η ώρα...

  9. verbal said

    Ένα ωραίο θεματάκι στους σημερινούς NY Times από τον Dave Kehr, για το "Δόγμα" του Soderbergh και τους κανόνες που θέσπισε ώστε η ταινία να γυριστεί σχεδόν όπως θα γινόταν αν την έκαναν στο Hollywood των '40ς.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.