London Film Festival 2006: Πρεμιέρα

Η στενή σχέση του Λονδρέζικου φεστιβάλ με τα πλήθη των σινεφίλ είναι αυτό που κυρίως το διαφοροποιεί από τα αντίστοιχα των Κανών και της Βενετίας, λένε. Εδώ ο στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν κινηματογράφο από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης στις μάζες. Όχι ότι δεν θα πλημμυρίσει το Λονδίνο διασημότητες: Gillian Anderson, Ben Affleck, Christian Slater, Mira Nair, Emma Thompson, Will Ferrell, Tim Burton, Jude Law, Hanif Kureishi και πολλοί ακόμη που θα ζηλέψουν και θα τρέξουν την τελευταία στιγμή στο κόκκινο χαλί.



Φέτος το London Film Festival γιορτάζει την πεντηκοστή επέτειό του και έχει δώσει αρκετά αγγλικό τόνο στις επιλογές του. Το φεστιβάλ θα ανοίξει η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του ντοκυμαντερίστα Kevin Macdonald που έχει εντυπωσιάσει με το ρεαλισμό και τη διεισδυτικότητά της. Και δεν είναι άλλη από το The Last King of Scotland (2006) που αναφέρεται στον Idi Amin Dada, στυγνό κυβερνήτη της Ουγκάντα με μια ιδιαίτερη αγάπη προς τη Σκωτία, τον οποίο ερμηνεύει ο Forest Whitaker με οσκαρικές αξιώσεις.

Άλλες επιλογές με γνωστές φάτσες του αγγλικού κινηματογράφου είναι το Venus (2006) με τον Peter O’ Toole, το Little Children (2006) με την Kate Winslet, η νέα, λονδρέζικη ταινία του Anthony Minghella, Breaking and Entering (2006) και βέβαια το Borat (2006) με τον Sacha Baron Cohen. Τη διοργάνωση θα κλείσει το πολυαναμενόμενο Babel (2006) του Alejandro González Iñárritu. Πολύ το ενδιαφέρον του φεστιβάλ για τους auteur των καιρών μας, έτσι;


3 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Στο Last King of Scotland πρωταγωνιστής είναι ο Forest Whitaker

  2. cheaptalk said

    Ερμμμ ο Lawrence Fishburne είναι εντελώς.. γκαβός σε κάποιες εμφανίσεις και άρα πιο προχωρημένη εκδοχή του Forest Whitaker, βλέπεις? Κι εμείς είμαστε ανάλογα προχωρημένοι κι όχι εντελώς στραβοί που το αφήσαμε κι αυτό φάτσα κάρτα έτσι?

    Δυστυχώς όμως όση δουλειά και να κάνεις να αποκτήσεις μια αξιοπιστία και να μη γελάνε μαζί σου πάει στράφι άμα μοστράρεις συνέχεια τέτοιες ασχετοσύνες. Όλη η ευθύνη (και η στραβομάρα) δικιά μου. Και ευχαριστούμε για τη διόρθωση.

  3. cheaptalk said

    Για την ιστορία, το κείμενο το 'γραψε η estelle που τρέχει στα Λονδίνα, το κοίταξε ο verbal και το 'βγαλα εγώ. Και κάπου.. χάνεται το τι έγινε με τόσες μαμές (αλλά δε χάνεται η τελική ευθύνη φυσικά).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.