ΠλατφόρμαΒίντεο 2006: Το Πρόγραμμα

Εδώ και καμιά πενταετία, η διεθνής σκηνή των μικρομηκάδων έχει περάσει απ’ το κάτι γίνεται, στο γίνονται διάφορα. Ένα απ’ αυτά τα διάφορα, και το πιο σημαντικό για την αποκατάσταση των Ελλήνων καλλιτεχνών του σύντομου σινεμά, είναι το φεστιβάλ Πλατφόρμα Βίντεο, που τα τελευταία 4 χρόνια διοργανώνεται σε διάφορες μορφές στην Αθήνα, φτάνοντας φέτος ένα ολοκληρωμένο κι αξιοπρόσεχτο πια μέγεθος και σχήμα.

Με 229 ταινίες απ’ όλον τον κόσμο και 78 ελληνικές συμμετοχές, η Πλατφόρμα 2006, θα γεμίσει από τις 2 έως τις 7 Δεκέμβρη τις αίθουσες προβολής του BIOS και του Nixon, δυο απ’ τους πιο ενδιαφέροντες χώρους της Αθήνας. Το πρόγραμμα είναι σπασμένο σε δύο διαγωνιστικά (την επιλογή της Πλατφόρμας με 13 ταινίες και διεθνή κριτική επιτροπή, και το διαγωνιστικό κοινού με 140 ταινίες), ενώ περιλαμβάνονται κι επιλογές από διεθνή φεστιβάλ, κι ένα αφιέρωμα σε ταινίες του Δόγματος, όπως αυτό εφαρμόστηκε απ’ τους εμπνευστές του, αλλά κι από δημιουργούς από διάφορα σημεία της Ευρώπης. Αρκετοί από τους συντελεστές των ταινιών θα είναι παρόντες και θα περιφέρονται στους χώρους του φεστιβάλ ανοιχτοί σε συζητήσεις με το κοινό, ενώ η διοργάνωση θα έχει και το ολόδικό της masterclass, με τον Dr. Vladan Zdrakovic, καθηγητή της Τέχνης των Μεσών, που θα μιλήσει για το Δόγμα 95, την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου στις 15.00, στο BIOS.

Και για να μη μείνει μονάχα στη θεωρία, η Πλατφόρμα πάει ένα βήμα πιο πέρα με το project ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ εν κινήσει, μια ταινία που θα γυρίζεται on location κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με βάση τους κανόνες του Δόγματος. Το αποτέλεσμα θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, και θα ‘ναι σίγουρα απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του εξαημέρου. Όσο για τις υπόλοιπες, εμείς στο Προσωπείο σίγουρα θα πάμε που ξέρουμε το δημιουργό, αλλά γενικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις απλά κλείνεις τη μύτη και βουτάς, ελπίζοντας για το καλύτερο. Το πρόγραμμα των προβολών, βρίσκεται εδώ.

*τα εισιτήρια είναι ημερήσια και κοστίζουν €5, ή €3 αν πας με εισιτήριο αστικών ακυρωμένο μέχρι και δυο ώρες πριν την προσέλευση. Το διαρκείας για όλη τη διοργάνωση, είναι στα €15.


Previously on Movies for the Masses: Sundance 2007: Μέρα ανεξαρτησίας

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.