Ratatouille (2007): Ταϊβανέζικο trailer

Δες/Κρύψε το US trailer

Όπως είναι κανόνας για τη Pixar, το τίζερ για την επόμενη παραγωγή της βγήκε στις αίθουσες προσκολλημένο στη προηγούμενη, τα Cars (2006). Λίγο νωρίτερα είχε ξεχυθεί στα internets, στα Γαλλικά όμως. To τρέιλερ του Ratatouille (2007) που αποτελεί τη φετινή πρόταση της εταιρίας με τη καλυτερότερη φήμη στο 3D animation, έχει προγραμματιστεί να βγει με το Meet the Robinsons (2007), της μαμάς (πια) Disney, στα τέλη του μήνα. Αλλά η ταϊβανέζικη εκδοχή του κάνει το γύρο των διαδιχτύων από χτες, ευτυχώς υποτιτλισμένη.

Αυτή τη φορά (σε αντίθεση με το γαλλόφωνο τίζερ που βγήκε και αγγλόφωνο) δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι την ίδια εκδοχή, χωρίς πολύπλοκους αρχαίους κινέζικους χαρακτήρες, θα δει και ο υπόλοιπος κόσμος μετά από δυο βδομάδες. Κρίνοντας όμως από το γιαπωνέζικο τρέιλερ (που δε μπορώ να το βρω πια online) των απίθανων Απίθανων (2004), αυτή είναι και η καλυτερότερη βερσιόν. Αφού επικεντρώνεται παραδοσιακά ήρεμα ασιατικά στην ιστορία και τους χαρακτήρες (έστω και χωρίς αλλόφρονες γιαπωνέζους εκφωνητές να προσπαθούν να συντονιστούν με τα χείλια των ηρώων στη μετάφραση). Και φέρνει στο επίκεντρο την εκπληκτική δουλειά που έκανε και πάλι ο Brad Bird στη σκηνοθεσία. Ο πραγματικός κύριος Απίθανος της Pixar και ήρωας των Μαζών δεν είχε μπλεχτεί όμως στο project από την αρχή. Το είχε αναλάβει ο Jan Pinkava με Όσκαρ κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους για ένα από τα άπειρα εκπληκτικά μικρομηκάδικα της εταιρίας, το Geri's Game (1997), και.. δεν έκανε και πολλά μετά. Και με αυτή τη.. κεκτημένη ταχύτητα ανέλαβε προφανώς να μαγειρέψει και το "rat-a-too-ee" και κάπου του έκοβε η συνταγή. Έτσι ο κύριος Bird έσκισε με μια κίνηση το σακάκι και το πουκάμισό του για να αποκαλύψει από κάτω τη κόκκινη φόρμα με το B στο στήθος. Kαι να υπερασπιστεί τη μητρόπολη των κινουμένων σχεδίων από κάτι χαρούμενους πιγκουίνους που μετά το χορό που κάναν για τη Warner πήγαν στη Sony να σερφάρουν κι αυτοί τον Ιούνη, στο Surf's Up (2007).

Το σενάριο λοιπόν ξαναγράφτηκε από την αρχή αλλά τα σκηνικά στα οποία είχε γίνει τεράστια δουλειά παρέμειναν. Μαζί με την ανησυχία για την έκβαση ενός φιλμ με πρωταγωνιστή ένα πόντικα των υπονόμων. Και μπορεί όλοι να υποπτεύτηκαν από την αρχή, και να έχει γίνει κοινό μυστικό της βιομηχανίας από το χειμώνα, ότι το φιλμ παλεύει να γίνει.. ποσοστό της εμπορικής επιτυχίας προηγούμενων αντίστοιχων προϊόντων. Αλλά για μένα μόλις έγινε το πιο αναμενόμενο του καλοκαιριού.


3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Μετά από αυτόν για τα Πέρατα του Κόσμου, η Disney κυκλοφόρησε viral player και για το Ρατατούι και μπορείς να τον μαζέψεις στο ratatouille.com . Και προφανώς σκοπεύει πια να προωθεί έτσι τις ταινίες της στο δίκτυο, εξυπηρετώντας μια πρακτική που στις Μάσες εφαρμόζουμε εδώ και κάνα χρόνο, αφού εξυπηρετεί όλους με τη σειρά της.

    Το default video που παίζουν οι players είναι σε μέγεθος γραμματοσήμου βέβαια, κι αν βγουν έτσι και τα trailer δε πρόκειται να ξαναενσωματώσει ποντικοπαίχτη στη σελίδα του ούτε ο Γκούφης.

  2. cheaptalk said

    Η αντίστροφη μέτρηση του viral player τελείωσε το Σάββατο αποκαλύπτοντας την αμερικάνικη εκδοχή του τρέιλερ για τον ποντικομάγειρα της Pixar. Τρέιλερ που πέρασα στο θέμα και, όπως θα περίμενες αν είχες διαβάσει και τι έγραφα, είναι εντελώς διαφορετικό από την ασιατική εκδοχή του. Όχι μόνο στη φωτεινότητα, αλλά και στις ένα σωρό επιπλέον σκηνές και στο ρυθμό, δίνοντας συνολικά την αίσθηση Ενός Ποντικού στο Παρίσι. Επιπλέον για πρώτη φορά βγαίνει στη φόρα και ο τρόπος που ο πόντικας.. συνεργάζεται (ας πούμε) με τον άχρηστο μαγειρούλη.

    Η HD έκδοση αργεί ακόμη. Το γιαπωνέζικο trailer, ίδιο με το ταϊβανέζικο αλλά με γιαπωνέζικους υπότιτλους (προφανώς) και τις σωστές ρυθμίσεις στο exposure υπάρχει στη γιαπωνέζικη Disney.

  3. cheaptalk said

    Στη σχετική σελίδα της γιαπωνέζικης Disney κυκλοφόρησε η ασιατική εκδοχή του trailer του Ρατ-α-τού-η. Που περιέχει ένα σωρό καινούριες σκηνές και είναι ακόμα εκπληκτικότερο από αυτό που αν κατάλαβα καλά, κοιτώντας τα links για το καθένα, ήταν το teaser (tokuho) #2. Είναι πια αργά για να αλλάζω τίτλο στο θέμα πιστεύω, αλλά να θυμάσαι ότι το trailer είναι yokoku. Yokoku.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.