Κάνες 2007: Το επίσημο πρόγραμμα

Με βαριά και σίγουρα ονόματα γέμισε σχεδόν όλο το διαγωνιστικό τμήμα των φετινού και εξηκοστού φεστιβάλ των Κανών που το πλήρες πρόγραμμά του ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί. Από την επιλογή να ανοίξει και το φεστιβάλ, μεγαλύτερο βάρος δίνεται στις Blueberry Nights του Wong Kar-Wai, πρώτη αγγλόφωνη προσπάθεια του σκηνοθέτη. Ενώ κυριαρχούν τα αμερικάνικα φιλμ με πιο αναμενόμενο, από μια σειρά πανάξιων παλιών νικητών, το Paranoid Park του Gus Van Sant. Εξίσου αξιοσημείωτα είναι η εντυπωσιακή συμμετοχή κεντρο-ανατολικο- ευρωπαίων σκηνοθετών και το σπρώξιμο της τελευταίας στιγμής να χωθούν και δυοτρείς Γάλλοι. Εκτός διαγωνιστικού θα προβληθούν επίσημα το Sicko του Michael Moore, το A Mighty Heart του Michael Winterbottom και οι Ocean's Thirteen για να γεμίσουν τα κόκκινα χαλιά αστέρους.

Αναλυτικά:

Opening Film
WONG Kar WaiMY BLUEBERRY NIGHTS1h51


Fatih AKINAUF DER ANDEREN SEITE2h02
Catherine BREILLATUNE VIEILLE MAÎTRESSE1h50
Joel & Ethan COENNO COUNTRY FOR OLD MEN2h02
David FINCHERZODIAC2h36
James GRAYWE OWN THE NIGHT1h45
Christophe HONORÉLES CHANSONS D’AMOUR1h40
Naomi KAWASEMOGARI NO MORI (The Mourning Forest)1h37
KIM Ki DukBREATH1h20
Emir KUSTURICAPROMISE ME THIS2h10
LEE Chang-dongSECRET SUNSHINE2h30
Cristian MUNGIU4 LUNI, 3 SAPTAMINI SI 2 ZILE
(4 Months, 3 Weeks And 2 Days)
1h53
Raphaël NADJARITEHILIM1h45
Carlos REYGADASSTELLET LICHT2h22
Marjane SATRAPI,
Vincent PARONNAUD
PERSEPOLIS1h30
Julian SCHNABELLE SCAPHANDRE ET LE PAPILLON1h52
Ulrich SEIDLIMPORT EXPORT2h16
Alexander SOKOUROVALEXANDRA1h32
Quentin TARANTINODEATH PROOF1h50
Béla TARRTHE MAN FROM LONDON2h12
Gus VAN SANTPARANOID PARK1h25
Andrey ZVYAGINTSEVIZGNANIE (The Banishment)2h30


Closing Film
Denis ARCANDL'ÂGE DES TÉNÈBRESOut of Competition1h45


Περισσότερα στο δελτίο τύπου.


Previously on Movies for the Masses: Berlinale in Athens 2007: Το πρόγραμμα

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ακόμα μια ταινία προστέθηκε τη τελευταία στιγμή στο επίσημο διαγωνιστικό των Κανών. Το Triangle όπου οι Tsui Hark, Ringo Lam και Johnnie To σκηνοθετούν από ένα αστυνομικό μισάωρο ο καθένας, καθυστερούσε μέχρι να εγκριθεί από τη κινέζικη λογοκρισία. Για να μην υπάρξουν προβλήματα όπως τα περσινά με τον Lou Ye που 'φαγε πέντε χρόνια στέρηση.. σκηνοθεσίας, προφανώς.

  2. cheaptalk said

    Να διορθώσω εδώ, μιας που τώρα το είδα, ότι το Triangle προβλήθηκε τελικά επίσημα αλλά εκτός συναγωνισμού τη Πέμπτη (17 Μάη) μετά τα μεσάνυχτα. Και οι αντιδράσεις ήταν μέτριες, βρίσκοντας τα τρία του κομμάτια καλά αλλά μισά στα μισάωρά τους.

  3. cheaptalk said

    Συνοψίζοντας τα μέχρι τώρα σημαντικά του φεστιβάλ, ο Todd McCarthy στο Variety συνοψίζει και τη κοινή αίσθηση ότι το σημαντικότερο φιλμ του διαγωνιστικού ήταν μέχρι τώρα το No Country for Old Men. Η θριλερική επιστροφή των αδερφών Coen στο Τέξας και τις ωμές ρίζες του Blood Simple. (1984) φαίνεται να έχει αρκετή φούρια όχι μόνο για τον Χρυσό Φοίνικα στο τέλος της βδομάδας αλλά και για τον Χρυσό Όσκαρ στο τέλος της χρονιάς.

    Εκτός διαγωνιστικού, τη μεγαλύτερη συμπάθεια ακόμα και μεταξύ όσων των αντιπαθούν, προκάλεσε το νέο πόνημα του Michael Moore με θέμα την αμερικάνικη βιομηχανία της υγείας και τίτλο Sicko. Ο πιο πασίγνωστος ντοκιμαντεράνθρωπος σκόπευε να το δείξει.. ήσυχα ήσυχα στις.. Κάνες όπως λέει αλλά οι ρεπουμπλικάνθρωποι (με το -άνθρωποι κατ' ευφημισμό βέβαια) πρόλαβαν να του διατάξουν μια έρευνα νωρίτερα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.