Άνθρωπος-Αράχνη παγιδεύει Box Office

Το αίμα του πίσω πήρε ο Spider-Man στην τρίτη του βόλτα, αδειάζοντας το Σεντούκι του Νεκρού απ' τα λάφυρα που του είχαν αρπάξει οι Πειρατές της Καραϊβικής πέρσι, και έσπασε ό,τι εισπρακτικό ρεκόρ βρήκε μπροστά του, αμερικάνικο και διεθνές.Με περίσσεια χάρη, ο Αραχνάνθρωπος ακροβολίστηκε στις περισσότερες αίθουσες ever, και παίζοντας πρακτικά επί 24ώρου σε πάνω από 10.000 οθόνες σε 4.252 venues, ξεκίνησε με ρεκόρ ανοίγματος στα $59.3Μ την Παρασκευή (μαζί με τις προβολές που ξεκίνησαν απ' τα μεσάνυχτα της Πέμπτης), συνέχισε με ένα δεύτερο το Σάββατο ανεβαίνοντας στα $51Μ (που αναφέρεται ως στην πραγματικότητα αύξηση 4% απ' τα εισιτήρια της Παρασκευής, αν βγάλεις τις μεταμεσονύχτιες της Πέμπτης), και έκλεισε με $37.7Μ, κάνοντας και ρεκόρ Κυριακής.

Κάπου εκεί μέσα έγινε η ταινία που έφτασε πιο γρήγορα τα $100M στην Ιστορία, και έσπασε και το ρεκόρ τριημέρου για την Αμερική με άνοιγμα εκτιμώμενο στα $148Μ. Οπότε, μπαίνει γύρω στα $15 εκατομμύρια πιο μπροστά απ' τα $135Μ των δεύτερων Πειρατών, που είχαν σπάσει το ρεκόρ των $114.8Μ (ή $130Μ περίπου, σε ανηγμένες τιμές) του πρώτου Spider-Man (2002), ή αλλιώς, της πρώτης ταινίας που πέρασε τα $100 εκατομμύρια σε τρεις μέρες (ήταν πιο αργά τα πράγματα το 2002). Έτσι, μάζεψε το 82% των $180Μ που ξοδεύτηκαν στο κατά 70% ανεβασμένο τριήμερο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό που ανήκε στο Mission: Impossible III (2006).

Κι ενώ στην Ελλάδα ο Αλβέρτης και η Λάρσα τον κράτησαν στα χλιαρά νούμερα των περίπου $1.5Μ (ή 159.000 εισιτήρια) στη χώρα και $805Κ (ή 85.000 εισιτήρια) στην πρωτεύουσα –-που είναι-δεν είναι τα μισά του τροπαιούχου 300 (2007), αλλά τουλάχιστον έκοψε γύρω στα 20% περισσότερα χαρτάκια απ' τον Spider-Man 2 (2004) σε ελαφρώς περισσότερες αίθουσες--, στον υπόλοιπο πλανήτη, ο Spider-Man έκανε ποδαρικό-ρεκόρ σε πολλές απ' τις 106 άλλες χώρες που τον φιλοξενούν στις οθόνες τους απ' την περασμένη Τρίτη. Και μάζεψε άλλα $227Μ, για να στείλει στον αγύριστο τους Jedi με το ρεκόρ διεθνούς ανοίγματος των $254Μ του Star Wars Ep. III (2005), ανεβάζοντάς το στα $375Μ. Πράγμα που σημαίνει ότι με άλλα 150, μπορεί και να φτάσει τα έξοδά του. Για να δούμε και τι γνώμη θα έχει για όλα αυτά ο ανανεωμένος Captain Sparrow στο τέλος του μήνα.

3 Responses so far.

  1. Loucretia said

    Εχετε προ(σ)κληση για τις 29 του Προυστ, να δω αν θα τις απαντησετε με αναλογες ταινιες.
    (εκτος αν δεν ειστε blog, οποτε οκ):-ΡΡ

  2. cheaptalk said

    Τελικά ο ιστός που έστησε η Sony στα ταμεία όλου του πλανήτη μάζεψε περισσότερα δολλάρια και από το νούμερο που βλέπαν οι execs της εταιρείας κάθε βράδυ στα όνειρά τους και συνοδεύονταν από τη σχετική αυτόματη εκσπερμάτωση. Όπως μας πληροφορεί ο πάντα ενημερωμένος ανταποκριτής μας Πρες Ριλίζ, οι προβλέψεις για τα νούμερα της Κυριακής ήταν υποτιμημένες(!) κατά $3 μύρια και τελικά ξεπέρασαν τα $40, με αποτέλεσμα το σύνολο του σαββατοκύριακου να γίνει $151. Ενώ και οι παγκόσμιες εισπράξεις ήταν κατά $4 μύρια μεγαλύτερες με το παγκόσμια παγκόσμιο συνολικό σύνολο να αναπροσαρμόζεται στα $382 μύρια. Ενώ χαρακτηριστικά εκεί που άλλοι συνήθως ψάχνουν ότι περίεργο ρεκόρ να αναφέρουν, το στούντιο δεν ήξερε τι να πρωτοπεί στον Πρες και περιορίστηκε στα πιο τρανταχτά:

    "In addition to being #1 for the weekend in all 107 territories around the world in which it opened, Spider-Man 3 set a new mark for the biggest weekend of all time in 29 countries, including the United States, Canada, Japan, South Korea, China, Italy, Mexico, and Brazil. [..] Many of the opening frame records were broken by astounding margins. In Korea, Spider-Man 3 did three times the business of the previous record holder (Korean film The Host) and bested the previous-best Hollywood film (The Matrix Reloaded) by more than four times. In Japan, Spider-Man 3 broke the old record opening weekend by 44%; in Brazil, by 48%, in Mexico by 37%; and in Italy, the film beat the previous record holder The DaVinci Code by 24%."

    Και αν πιστεύεις ότι επίτηδες κρατήθηκαν πέντε-δέκα ψωρομύρια από τις εκτιμήσεις, για να αποτελειώσουν όσους αντιπάλους στούντιους δεν είχαν πάθει εγκεφαλικό από τη Κυριακή, μάλλον δεν έχεις και πολύ άδικο. Όπως αναφέρει το Variety, η Disney θα αποβιβάσει τους Πειρατές της μια μέρα νωρίτερα στα ταμεία, ανοίγοντας Πέμπτη 24 Μάη, και με την ευκαιρία της τελευταίας Δευτέρας του μήνα που είναι αργία πάντα στην Αμερική (βλ. Memorial Day) θα προσπαθήσει να πάρει πίσω μερικά ρεκόρ, έστω και πενθημέρου προφανώς.

  3. cheaptalk said

    Ένα μήνα μετά, ο τρίτος Spider-Man ξεπέρασε τις συνολικές εισπράξεις των δύο προηγούμενων, με $844 εκατομμύρια (και συνεχίζει φυσικά). Ο πρώτος είχε κάνει $821,7 και ο δεύτερος σταμάτησε στα $783,8.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.