Πειρατές λεηλατούν Box Office

Οι προφητείες που μιλούσαν για λεηλασία των αμερικάνικων ταμείων απ' τους Πειρατές της Καραϊβικής, επιβεβαιώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Jack Sparrow και την παρέα του να κάνουν ρεκόρ πρώτης μέρας με $55.5 μύρια ξεπερνώντας έτσι τα $50 μύρια του Star Wars Ep. III, και να ανεβάζουν το ρεκόρ πρώτου τριημέρου στα $132 μύρια, έναντι των $114.8 που κρατούσε ο πρώτος Spider-Man. Αυτά βέβαια, κάνοντας το τρίτο μεγαλύτερο άνοιγμα ever, μετρώντας 8.500 οθόνες, έναντι 7.500 του πρώτου Αραχνάκια.

Κάπως έτσι, το Σεντούκι του Νεκρού μάζεψε την πρώτη του μέρα περισσότερα εισιτήρια απ' όσα το Μαύρο Μαργαριτάρι σε όλο του το τριήμερο ανοίγματος, και έγινε η πρώτη ταινία που πέρασε τα $100 μύρια σε δυο μέρες, σημειώνοντας την ταχύτερη άνοδο στο πολυπόθητο blockbuster mark. Όλα αυτά την ίδια ώρα που το Superman Returns, έπεφτε κατά 58% απ' τις μέτριες εισπράξεις των $52,5Μ του πρώτου του τριημέρου, παρ' ό,τι η κριτική υποδέχτηκε πολύ πιο θερμά τον υπέργηρο υπερήρωα απ' ό, τι τον πειραγμένο πειρατή.

Ακόμη, τα μεγάλα νούμερα των δύο καλοκαιρινών αντιπάλων, κατάφεραν να ανεβάσουν το αμερικάνικο box office, που την ίδια εβδομάδα πέρυσι, ήταν κατά 50% περίπου πιο χαμηλά, με τους Fantastic Four να ηγούνται των εισπράξεων τριημέρου.

Μ' αυτά και μ' αυτά πάντως, σε δυο βδομάδες μέσα, άνοιξε κι αρχίζει να κλείνει το αμερικάνικο καλοκαίρι, αφού οι υπόλοιποι μεγάλοι τίτλοι δεν είναι ούτε κατά διάνοια αρκετά μεγάλοι για να προκαλέσουν και ιδιαίτερα μεγάλο μπαμ. Ο M. Night Shyamalan έρχεται στο τέλος του μήνα με το παραφυσικό θρίλερ πισίνας του, και ο Michael Mann κλείνει τον Ιούλιο με το Miami Vice, ενώ ήδη η δημοσιογραφική κοινότητα έχει αρχίσει να λοξοκοιτάζει στα Όσκαρ και να προβλέπει early contenders. Όλα αυτά βέβαια στην Αμερική, αφού εμείς θα πρέπει να βγάλουμε το καλοκαίρι με μετριότητες και ξεφτισμένες "επανεκδόσεις."


3 Responses so far.

  1. verbal said

    Και μιας και λέγαμε για Miami Vice, η πρώτη και η μόνη κριτική που χρειαζόμουν να διαβάσω, είναι αυτή του David Poland να φτάνει σε οργασμό.

  2. verbal said

    Ενώ οι Πειρατές συνεχίζουν να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (αν και πια το τι θεωρείται ρεκόρ έχει αρχίσει να γίνεται γελοίο), η Disney ανακοινώνει ότι θα διώξει κόσμο και θα ελαττώσει τον αριθμό των ταινιών που θα παράγει ανα χρόνο, περίπου στο μισό, ενώ οι πρώτες 56 σελίδες του σεναρίου των Πειρατών 3, φαίνεται να βρήκαν το δρόμο τους στο διαδίκτυο. Αν και δεν αποκλείεται το σενάριο αυτό να είναι απάτη, ή ακόμα-ακόμα και πρώτο draft που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

  3. verbal said

    Και ενώ το Σεντούκι του Νεκρού, συνεχίζει να κουρσάρει, οι παραγωγοί συνεχίζουν το casting για την τρίτη ταινία, αυτή τη φορά ψάχνοντας για μπαμπούλες.

    Αν είστε "πολύ ψηλός, πολύ αδύνατος, πολύ κοντός, καμπούρης, νάνος, ασυνήθιστος στη φάτσα ή στο σώμα, αλμπίνος κ.λ.π.," μπείτε στον κόπο να πεταχτείτε στην Καλιφόρνια μέχρι τις 15 Αυγούστου. Και μην ξεχάσετε να έχετε μια φωτογραφία σας μαζί, ή αν δεν έχετε, μπορούν να σας τραβήξουν αυτοί μία, για $2. Αλήθεια.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.