Eastern Promises (2007): Русское толпа trailer

Δες/Κρύψε το Trailer #2

O David Cronenberg έχει πατήσει τα 64. Και έχει να κάνει ταινία που να βλέπεται - χωρίς να θέλεις να βάλεις τα γέλια ή να τα πάρεις στον εγκέφαλο αλά Scanners (1981) - από το 1996 (τσέκαρε τη φιλμογραφία του ΤΩΡΑ!). Πολλοί θα διαφωνήσουν. Με την ίδια λογική, ο καθένας από εμάς έχει στόμα και κώλο. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της ημερός...

Το νέο του πόνημα, που πρόκειται να κάνει την φεστιβαλική του πρεμιέρα στο Toronto στα μέσα του Σεπτέμβρη, έχει για τίτλο το Eastern Promises, αλλά, βλέποντας το trailer, το μόνο για το οποίο μπορεί να υπόσχεται είναι η «βρόμα» από Dirty Pretty Things (2002), εξαιτίας σεναριογράφου (Steven Knight) και location (Λονδίνο). Τα τατουάζ που, προφανώς, παίζουν κάποιο ρόλο κλειδί στην ταινία είναι το μοναδικό στοιχείο από την παλαιότερη εμμονή του Cronenberg με τη «γεωγραφία» του σώματος, ενώ ο Viggo Mortensen με ρωσική αξάν δίνει νέα διάσταση στο άκουσμα διαλόγου ως γαργάρα (μια μέρα θα τον δούμε και σε ταινία του Αγγελόπουλου, να μου το θυμηθείτε...). Οι περισσότερο δύσπιστοι και φιλικά προσκείμενοι προς το σινεμά του Καναδού ψυχάκια ας ρίξουν και μια ματιά στο τρίλεπτο φιλμάκι που υπέγραψε για τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ των Καννών φέτος, από τη σειρά Chacun son Cinéma (με τον ελάχιστα πομπώδη τίτλο... At the Suicide of the Last Jew in the World in the Last Cinema in the World) και ας προσευχηθούν γι’ αυτόν.

Eastern Promises, Banner

9 Responses so far.

  1. neutrino said

    δεν μας δινετε και κανενα hint πού να το βρουμε το chacun son cinema που το ψαχνω γενικως; danke

  2. cinemad said

    Α) Πηγαίνετε στο www.fnac.com και βαράτε παραγγελία, αφού πρώτα κάνετε search με τον τίτλο ως DVD. Duh!
    B) Πηγαίνετε στο φιλικό κατάστημα με το πλέον αθώο ονοματάκι Uncut (στην Ομήρου), ζητάτε τον Σπύρο και του λέτε να σας βρει και να σας φέρει από Γαλλία αυτό το DVD, διαφορετικά θα πιάσετε ομήρους!

  3. cheaptalk said

    Εγώ το τσέκαρα βιαστικά και χωρίς να έχω δει το Camera (2000) θα 'λεγα ότι τα υπόλοιπα, μαζί και το Crash (1996) αλλά και ότι έκανε μετά το Fly (1986) ήταν προσπάθειες να πλησιάσει διάφορα.. κοινά, έχοντας ήδη κατακτήσει (το πιο προχωρημένο κομμάτι του) mainstream. Το A History of Violence (2006), το πιο έξω από το σύνολο του έργου του, είναι φανερό ποιο κοινό προσπάθησε να πλησιάσει από τις οσκαρικές του υποψηφιότητες. Και κρίμα γιατί το κόμικ ήταν πολύ καλό όπως και το μισό φιλμ. Ευτυχώς στο τρέιλερ δε βλέπω τίποτα εμετικά ξεχειλωμένο σε oscar bait και γενικά, για να βάλω κι εγώ τον κώλο μου στη συζήτηση, o Cronenberg φυσικά και μπορεί να κατηγορηθεί για παράνοια αλλά δεν είναι απαραίτητα και κακό, ειδικά όταν το εναλλακτικό είναι η άνοια :p

  4. neutrino said
    This comment has been removed by the author.
  5. cheaptalk said

    Ερμμμ.. επειδή τους φίλους του Ηλία δε τους ξέρουμε όλους και θα έχουμε προφανώς κάποιο πρόβλημα με το moderation των σχολίων, θα παρακαλούσα ακόμη μια φορά να ακολουθούνται οι κοινωνικοί κανόνες. Το δίκτυο δεν είναι ούτε παράδεισος για όσους τον χρειάζονται, ούτε έτσι, ούτε αλλιώς, ούτε αλλιώτικα. Όπως για παράδειγμα, ακόμα και αν τα πίνεις κάθε βράδυ με τον Mr. DJ, όπου τυχαίνει να βάζει μουσική, δε θα σήκωνες το χέρι, όσο προλογίζει μια ταινία σε ακροατήριο, να τον ρωτήσεις που να τη βρεις να την κατεβάσεις τζαμπατζίδικα, έτσι περιμένουμε να κάνεις κι εδώ ;)

  6. neutrino said

    σορυ, you are right. το σβηνω. (η απορια παραμενει παντως!)

  7. cinemad said

    Έχασα επεισόδιο, αλλά μπορώ να φανταστώ: ΚΑΚΟ, ΚΑΚΟ, ΚΑΚΟ!!!

    Τι απορίες έχουν μείνει; Οι απαντήσεις δόθηκαν. Τελεία.

  8. cheaptalk said

    Στο ComingSoon βγήκε σήμερα και το εντελώς ρώσικη μαφία πόστερ του φιλμ που θα ανοίξει και το φεστιβάλ του Λονδίνου καθώς και αυτό του San Sebastian όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες βδομάδες.

  9. cheaptalk said

    Με το γκαλά τους στο Τορόντο και το άνοιγμά τους που τελικά θα είναι limited αρχικά να πλησιάζουν και τα κλιπάκια τους να μην μαζεύουν και πολύ ενδιαφέρον, η Focus κυκλοφόρησε και δεύτερο τρέιλερ για τις Ανατολικές Υποσχέσεις (2007). Προσθέτοντας εκφωνητή, ανεβάζοντας τον δείκτη βίας και κόβοντας μερικές σκηνές της Naomi Watts μη τυχόν και νομίσει κανένας ότι είναι ταινία για τις περιπέτειες ξανθιάς νοσοκόμας. Την ίδια ώρα ο Cronenberg όχι μόνο επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι παραφούσκωσε με τα ίδια του τα χέρια τα τατουάζ στο σενάριο (για να συνεχίσει την αγαπημένη του αλυσίδα από "body modifications") και ο χαρακτήρας του Vincent Cassel είναι gay, αλλά και αποκαλύπτει ότι ο τελευταίος είναι κρυφά ερωτευμένος με τον Viggo Mortensen. Στην ταινία.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.