Πρώτη Φορά Νονός (2007): Teaser εγκαινίων


Εγκαίνια για την ερχόμενη ελληνική κινηματογραφική σαιζόν κάνει η Όλγα Μαλέα, με το τηζεράτσι για το Πρώτη Φορά Νονός (2007) της, κωμωδία φολκλορικοπολιτικών καταστάσεων, που βασίζεται σε αυτοβιογραφικό διήγημα του Νίκου Παπανδρέου (απ' το βιβλίο του, Δέκα Μύθοι και Μία Ιστορία), και έχει την πολιτική κληρονομιά του συγγραφέα και συνσεναριογράφου (ή έστω τη φωτογραφία της), να κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως μάλλον δύσκολα θα πιάσεις απ' το teaser, ο 11χρονος που εμφανίζεται σαν εξωγήινος στην κρητική αυλή, είναι γιος σπουδαίου πολιτικού, άρτι αφιχθής εκ Καλιφόρνιας, επιφορτισμένος με την ευθύνη να διαδώσει την ισχύ του πατέρα του, βαφτίζοντας αντ' αυτού το βρέφος φέρελπι πολιτικού της Λεβεντογέννας. Οι δυσκολίες του αμερικανοτραφή πιτσιρικά να εγκλιματιστεί στις ιδιαιτερότητες του νησιού με τα κρι-κρι, τσου μπουμπουριστούς χοχλιούς τσε τσι μάχαιρες, μιλώντας την ίδια ώρα για πολιτικά ιδανικά σε σπαστά ελληνικά, θα προσφέρει το κωμικό αμπαλάζ της σάτιρας της μικροπολιτικής, και του δράματος του παιδιού που προσπαθεί να βρει τη θέση του απέναντι στον ισχυρό πατέρα.

Το τηζεράτσι, που βλέπεις εδώ πρώτη φορά online, έκανε μια δειλή εμφάνιση σε περιορισμένες κόπιες την περασμένη Πέμπτη, και ετοιμάζεται για μεγάλη διανομή την ερχόμενη, μπροστά απ' το πολυαναμενόμενο Live Free or Die Hard (2007). Στην Αμερική την ίδια ώρα, στη θέση της Μαλέα πριν απ' τον John McClane, θα παίζει το teaser του κινηματογραφικού Hitman (2007) (τον οποίο έβγαλε πρώτος online ο JoBlo σε ποιότητα λίγο χειρότερη απ' αυτή της Odeon για τη Μαλέα). Αλλά ίντα να πει μωρέ ο καραφλός, γενετικά βελτιστοποιημένος εκτελεστής, μπρος στα κοπέλια τσι Κρήτης; Ή το Hollywood στη Μαλέα, εδώ που τα λέμε.




Previously on Movies for the Masses: The Simpsons Movie (2007): Spider-Pig trailer

4 Responses so far.

  1. verbal said

    Στον αέρα βγήκε το επίσημο site του Πρώτη Φορά Νονός (2007), όπου εκτός απ' το τηζεράτσι (χωρίς το... ρεγουλάρισμα που του είχα κάνει πριν το βγάλουμε πρώτοι εδώ) και μερικές παραπάνω φωτογραφίες, θα βρεις και τα καθιερωμένα downloads (διάβαζε wallpapers), μερικές παραδοσιακές κρητικές συνταγές (!), και ένα μινι λεξικό της ντοπιολαλιάς.

    Παρεμπιπτόντως, όποια καλή κοπέλα ξέρει να ψήνει σωστούς χοχλιούς μπουμπουριστούς, να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου.

  2. cheaptalk said

    Το τίζερ του Hitman (2007) που υπήρχε στο θέμα το μετακίνησα στο τρέιλερ που ανέβασα σήμερα και είναι πιο σχετικό προφανώς.

  3. Anonymous said

    ειδατε τη ταινεια? πειτε μου τα σχολεια σας...

  4. verbal said

    τα σχολεια μας ειναι στην κρητικη

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.