In the Valley of Elah (2007): Πολεμικό trailer


Μέσα στον ορυμαγδό από family-friendly trailer που ανταγωνίζονται για μια θέση πριν τη τελευταία μεγάλη οικογενειακή ταινία του καλοκαιριού, τον πέμπτο Χάρι Πότερ, η Warner παρέδωσε στο MSN(!) τον ανιχνευτή της επίλεκτης μονάδας της στη φετινή οσκαρική μάχη.

Ανιχνευτή που ψάχνει το δολοφόνο ενός στρατιώτη που γύρισε από το Ιράκ όπως μπορείς να δεις και μόνος σου, αν δε τυφλώθηκες από το χρυσάφι του καρέ των Academy Award® Winners που κουβαλάει. Και τον ψάχνει εδώ και δυο εβδομάδες στις αμερικάνικες αίθουσες, με το λόγο για τον οποίο η προώθηση διάλεξε τη σημερινή μέρα για τη διχτυακή του πρεμιέρα να παραμένει άγνωστος, όσο και ο δολοφόνος, προς το παρόν. Οι εταιρείες προσπαθούν ακόμα να προσαρμοστούν σε μια οσκαρική περίοδο που δε ξεκινάει πια το Δεκέμβρη όπως χώνεψαν μετά το σοκ και δέος δυο απανωτών απονομών, και από την άλλη να μη κάψουν τα χαρτιά τους με υπερ-έκθεσή τους. Έκθεση από την οποία έφαγε όλο το δίκτυο η Focus για να προστατέψει το Lust Caution (2007) για παράδειγμα, και απέναντι στην οποία φαίνεται να στέκεται ατρόμητο μόνο το κανε-ικό κοενικό No Country for Old Men (2007).

Με το τελευταίο η Κοιλάδα μοιράζεται περίπου το μισό καστ, ξεκινώντας από τον Tommy Lee Jones σε ένα ρόλο που ο Haggis ξεκίνησε να γράφει για τον Clint Eastwood, και σα δεύτερο κακό οιωνό πρόσθεσε και το θέμα από τη Ζωή του Ντέιβιντ Γκέιλ (2003) που μοιράζεται το trailer με αυτό του World Trade Center (2006). Από κει και πέρα οι περισσότεροι συμφωνούν ότι φέτος είναι η χρονιά των πολεμο-συνδεδεμένων δραμάτων, μετά τις διδυμοπυργο-συνδεδεμένες προσπάθειες του 2006 που δε φτούρισαν και πολύ (με αποτέλεσμα να φάει η μαρμάγκα και το Against All Enemies που δούλευε ο σεναριογραφο-σκηνοθέτης), το μαγικό ραβδάκι του Haggis που μεταμορφώνει σε ηθοποιάρες ακόμα και πρωταγωνιστές λαϊκών τηλεκωμωδιών φαίνεται να πιάνει μέχρι και στον James Franco, και τα σκοτεινά σερνάμενα υποβλητικά in your face πλάνα του είναι ξανά εδώ. Κι αν εξακολουθείς να νομίζεις ότι τα βραβεία του Crash (2004) ήταν άδικα, καιρός να αλλάζεις τροπάρι.


Previously on Movies for the Masses: Untitled Project (2008): Teaser

One Response so far.

  1. verbal said

    Άνοιξε το site της ταινίας όπου μοστράρει και το poster που πρόσθεσα στο θέμα να υπάρχει.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.