Se Jie (2007): Lust Caution trailer


Με την ανακοίνωση της συμμετοχής του φιλμ στη Βενετία, και την έξοδο του trailer στις αμερικάνικες αίθουσες πριν το ψιλοθαμμένο από την κριτική γυναικείο Evening (2007) της, η Focus παρέδωσε τον προπομπό του Lust Caution (2007) και στην ψηφιακή δημοσιότητα. Η Ποθοπροφύλαξη είναι η πρώτη δουλειά του Ang Lee μετά το διαβόητο βουνό, και βασίζεται επίσης σε γραπτό λόγο, αυτόν της Eileen Chang, γύρω από μια ιστορία περίπου τόσο πρωτότυπη όσο και το μίσος δισεκατομμυρίων Κινέζων για την Ιαπωνία. Φωτογραφημένη από τον Rodrigo Prieto που φαίνεται να έχει ακόμα περισσότερες οσκαρικές πιθανότητες φέτος με το να καταφέρνει να κάνει ξεχωριστό ταϊβανέζικο σκηνικό Σανγκάης εποχής, η πρωτάρα πρωταγωνίστρια Tang Wei παίζει μια πρωτάρα κατάσκοπο που δε περιμένει να τη βιάσει κανένας ιαπωνικός στρατός κατοχής αλλά προσφέρεται εθελοντικά και με συναίσθημα. Και με αποστολή φυσικά.

Το φιλμ είναι ακόμα σε post-production αλλά οι Ταϊβανέζοι κριτικοί το έχουν φορτώσει ήδη με χρυσά Λιοντάρια, σύμφωνα με τον πάντα ψαγμένο Δελτίο Τύπου. Ενώ ο σκηνοθέτης που το ολοκληρώνει στη Νέα Υόρκη, μάλλον δε θα αφήσει καθόλου την πόλη, αφού το τρίτο του συνεχόμενο δημιούργημα για την Focus θα μεταφέρει στο Brooklyn το θεατρικό Un Petit Jeu sans Conséquence (που έχει γίνει ήδη ταινία στη Γαλλία).

Lust Caution, Still

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Κατέβασα το trailer μετά από σχετικό αίτημα. Προφανώς στη Focus ή το μετάνοιωσαν που το κυκλοφόρησαν ή το διέδωσαν κατά λάθος. Πάντως σήμερα κυκλοφόρησαν και το γιογκαρβαϊκό πόστερ της ταινίας, αλλά φυσικά δε το βάζω πουθενά γιατί μάλλον την άλλη βδομάδα θα ζητάνε να το κατεβάσουμε κι αυτό.

  2. cheaptalk said

    Το trailer ξανακυκλοφόρησε και το ξανανέβασα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, ξέρεις.

  3. cheaptalk said

    Σύμφωνα με το Variety, η Ποθοπροφύλαξη του Ang Lee δεν είναι καθόλου συγκρατημένη και η MPAA, αντί να καταχαίρεται που βρήκε γκόμενα και δε γυρνάει στα βουνά με καουμπόηδες, του έριξε ένα NC-17 rating. Η Focus αποφάσισε να μην προσπαθήσει να συμβιβαστεί κόβοντας καμιά γαρδένια από τον κήπο στο φόντο των "εκτεταμένων και έντονων" πηδημάτων, και θα διανείμει το φιλμ ακέραιο, ποντάροντας προφαντώς στο θόρυβο που ήδη δημιουργείται. Και θα έχει και μια καλή δικαιολογία αν πατώσει, όπως ακριβώς είχε και ο Atom Egoyan για το αβυσσαλέο Where the Truth Lies (2005).

  4. verbal said

    Μπερδεμένα τα πράγματα για το πόσο σεξ είναι τελικά το πολύ σεξ του απαγορευμένου για ανήλικους Lust, Caution (2007) του Ang Lee, για το οποίο το Variety αποφένεται ότι έχει "πάρα πολύ προσοχή και πολύ λίγο πάθος", και ότι "μια χούφτα ερωτικές σκηνές στο τρίτο μέρος" της "διαβόητης Κινεζόφωνης ταινίας με full-frontal γυναικεία γύμνια", δεν φτάνει για να προκαλέσει τίποτα ιδιαίτερες ανατριχίλες στον Δυτικό Κόσμο.

    Ο Ρόμπυ Εξιέλ απ' την άλλη, είδε προφανώς το εντελώς αντίθετο, με "σεξ. Πολύ σεξ. Χορταστικό και αχαλίνωτο (...) Με πρωτότυπες ερωτικές στάσεις βγαλμένες κατευθείαν από το Κάμα Σούτρα", σε ένα "στρέιτ έπος, ολίγον κατασκοπευτικό και πολύ ερωτικό". Λες τελικά στην Ελλάδα να είμαστε περισσότερο Ανατολίτες παρά Δυτικοί; Και πόση πρωτοτυπία έχει απομείνει πια στις ερωτικές στάσεις του Κάμα Σούτρα; Τύφλα να'χει το Cosmopolitan δηλαδή...

  5. cheaptalk said

    Να σημειώσω, μιας και το διαπίστωσα γράφοντας την κριτική του Lust, Caution ότι ο Ang Lee μελετούσε πολύ πολύ προσεκτικά το σενάριο του James Schamus για το A Little Game αλλά δεν είχε υπογράψει να το σκηνοθετήσει, όπως λανθασμένα είχε γράψει το Variety και αναπαράγω στο θέμα. Η διόρθωση έγινε αργότερα σε συνέντευξη του σκηνοθέτη στη USA Today.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.