La Terza Madre (2007): Mother of Tears US trailer


Λίγο μετά τη διαρροή του στα γιουτούμπια από καμεροφόρο θεατή του Rue Morgue Festival of Fear του Toronto, η Myriad Pictures κυκλοφόρησε και επίσημα το (αντίστοιχης χάλια ποιότητας δυστυχώς) αμερικάνικο και πλήρες trailer για την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Dario Argento, που είναι βέβαια πολυαναμενόμενη όχι μόνο γιατί είναι η νέα του. Η Τρίτη Μητέρα (2007), ή αλλιώς η Μητέρα των Δακρύων, έρχεται μετά τη Μητέρα των Στεναγμών και τη Μητέρα των Σκιών, για να ολοκληρώσει μια τριλογία που άνοιξε ο Argento πριν από τρεις ολόκληρες δεκαετίες και είχε αφήσει ημιτελή, προκαλώντας ιδρώτα αγωνίας στους fans όσο ο Ιταλός maestro κόντευε να εβδομηνταρίσει. Ίσως περίμενε να μεγαλώσει αρκετά η κόρη του για να ανοίξει την κρύπτη με τη ρόμπα, τα αγαλματάκια, το μαχαίρι και τις στάχτες της και να αναγκάσει την εν λόγω Μητέρα να ανέβει απ' την κόλαση. Ο Άκης Καπράνος του Ταχυδρόμου και του Auto Focus (μεταξύ άλλων) και επιφανής της σέκτας των φανατικών Αρτζεντολόγων, μάς αναλύει:

Το 1976 ο Dario Argento παρουσίασε το Suspiria, βασισμένος τόσο στις παραισθήσεις του Thomas De Quincey όσο και στις μαρτυρίες της συντρόφου του, της Daria Nicolodi (που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, είχε γιαγιά μάγισσα). Σε εκκωφαντικό peak εμπνεύσεως, ο Ιταλός κινηματογραφιστής έπλασε χαρμάνι καμωμένο από τα χρώματα του Walt Disney, την αφηγηματική ελαφράδα του Lewis Caroll και την εθιστικά γοτθική ματιά του Mario Bava. Οι κριτικοί τη μνημονεύουν, τα ταμεία σπάνε και το ελλειπτικό (όσο και απλά αλλόκοτο) Inferno ακολουθεί, τέσσερα χρόνια αργότερα.

Το τρίτο μέρος όμως δεν ερχόταν ποτέ. Βλέπεις, η όλη θεματολογία περιστρέφεται γύρω από τις Τρεις Μητέρες, τις μάγισσες που έβλεπε ο κοκαλωμένος από το όπιο De Quincey και που διοικούσαν τον κόσμο με στεναγμούς (Mater Suspiriorum - Suspiria), σκοτάδια (Mater Tenebrarum - Inferno) και... δάκρυα.

Μετά από είκοσι επτά χρόνια, με την παραφιλολογία για το "λειψό" της τριλογίας να δίνει και να παίρνει (κυκλοφορεί ακόμη η φήμη ότι ο Argento μπήκε στο στόχαστρο σοβαρότατης σέκτας αλχημιστών με το Inferno) και μετά τη δυνατή εμπορικά πορεία της προηγούμενής του ταινίας (το Il Cartaio (2004) μέτρησε τέσσερα εκατομμύρια δολαριάκια μονάχα στην Ιταλία, τις πρώτες δυο εβδομάδες προβολής του), ο Dario έρχεται να επαναδιεκδικήσει το στέμμα του. Θα τα καταφέρει; Η κορούλα του, Asia, πρωταγωνιστεί και τα ονόματα των σεναριογράφων δεν "ψήνουν" ιδιαίτερα, αλλά, θα μου πείτε, από πότε αρχίσαμε να γυρεύουμε καλογραμμένα scripts στο σινεμά του; Αν μη τι άλλο, το αμερικανικό trailer γαμεί και δέρνει.

Η ταινία κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της αυτήν την Πέμπτη στο πρόγραμμα Midnight Madness του φεστιβάλ του Toronto, σε ζέσταμα για το οποίο, αποκαλύφθηκε και το trailer, μια μέρα πριν γίνει το ίδιο με μερικές σκηνές του Diary of the Dead (2007) του George A. Romerο, που επίσης θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του στο Toronto. Αν θες να κάνεις όρεξη, δες και τους δύο μάστορες του τρόμου να μοιράζονται ένα σχετικό πάνελ.


8 Responses so far.

  1. cinemad said

    Το γεγονός ότι ο Ντάριο έχει να κάνει ταινία που να βλέπεται εδώ και 20 χρόνια περνάει ελαφρώς στο ντούκου, ε; :-Ρ

  2. Άκης Καπράνος said

    Roar!

    Λοιπόν, το Σύνδρομο του Στεντάλ είναι ωραιότατο Πολανσκι-κών αποχρώσεων ψυχολογικό θρίλερ, το οργιώδες Φάντασμα της Όπερας σηκώνει πολύ κουβέντα, το Nonhosonno εξαίσιο giallo και το Card Player η πιο καλοσκηνοθετημένη (γι αυτο και πιο εκνευριστικα κακογραμμένη) δουλειά του.

    Μάπα τα επεισόδια του στο Masters Of Horror, μάπα και το τηλεοπτικό Do you like Hitchcock.

    Αλλά I don't give a damn - την Τρίτη αυτή Μητέρα την περιμένω χρόνια.

    (Η σεκτα έθεσε αίτημα τσαπατσούλικου ακρωτηριασμού, έχουμε meeting σε λίγο - πρόσεξε τι θα απαντήσεις :pppp.

  3. cinemad said

    Θα απαντήσω διπλωματικά: κι εγώ δε μπορώ να πω κακή κουβέντα για τον «Πλανήτη των Πιθήκων» του Μπάρτον, οπότε... (LOL κανονικά!)

  4. Άκης Καπράνος said

    Αυτό το ψυχρό ρεύμα αγέρα που ένιωσες ήταν η κοφτερή λεπίδα του πιθήκου απο το Phenomena. Δεν αστόχησε τυχαία - η απάντηση σου κρίθηκε ικανοποιητική απο το Δ.Σ. του Συλλόγου.

    Βέβαια πολύ κουβέντα σηκώνει η - κατά τα λεγόμενα σου - συμπάθεια που τρέφεις για τα Planet Of The Apes, Big Fish & Willy Wonka. (LOL εκκωφαντικής επικράτησης) :pppp

  5. cinemad said

    Μπουρλότο!!!

    Βαριά ένσταση. Γενικώς, θεωρώ λίγο χάσιμο χρόνου την υπεράσπιση δύο remakes που εξυπηρετούν οικονομικούς λόγους ή συγγενεύουν με κουλτούρες αρκετά ξένες σε εμάς. Αλλά... όποιος δεν εκτιμά ή δεν έχει καταλάβει τη σημασία του «Big Fish» στη φιλμογραφία του Τιμ Μπάρτον, καλύτερα να πάρει τις κούκλες του (από τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη»), να γυρίσει στο goth δωματιάκι της δηθενιάς του και να μην τον ξαναπιάσει στο στόμα του. Ποτέ ξανά. Ειλικρινά. Τελεία.

  6. Άκης Καπράνος said

    Ωχ, έγινες Loach-ικά αφοριστικός!

    Ούτε μπορώ να αρνηθώ το σχόλιο περι σημασίας του Fish στο κάτα Μπάρτον ευαγγέλιο (όπως και την αξία του), αλλά, τι να κάνουμε, ούτε και το φετιχιστικό δικαίωμα των γοτθοφάγων (φετιχιστές είμασε κι εμείς Ηλία, απλώς σε wider range).

    Προσωπικά, Wonka & Fish μου φαντάζουν ως ιδιαιτέρως συγγενικές ταινίες καθώς εισάγουν, αν θες, το μοτίβο της αποδοχής με έναν τρόπο που δεν τον συναντάς στις προηγούμενες δουλειές του (όπου η απουσία αποδοχής αποτελούσε κομμάτι της καθαρής δραματουργίας). Απο'κει και μετά ξεκινά μεγάλη κουβέντα, σχετικά με την πορεία του Μπάρτον σε ανθρώπινο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο (η αξία του παραμένει ακλόνητη, αλλά για τις αξίες του επέτρεψε μου να έχω κάποιες αμφιβολίες).

    Πέραν τούτου.... μου θύμωσες;

  7. cheaptalk said

    Η Μητέρα των Δακρύων αποδείχτηκε αρκετά αστεία για όσους πιάσαν το αστείο και αρκετά gory για τους φαν στο Τορόντο. Κατά συνέπεια, όπως αναφέρει το Bloody-Disgusting, οι διανομείς, και συγκεκριμένα οι Weinsteins, ενδιαφέρθηκαν για DVD και περιφερειακά δικαιώματα και στις αίθουσες (υπολόγιζε 2-3 μαζί σε LA και NY) θα τη βγάλει η γενναία Myrid.

  8. cheaptalk said

    Τη Myriad θα βοηθήσει λέει και η ατρόμητη, όπως καταλαβαίνεις από το όνομα, Mitropoulos Films. Μαζί θα βγάλουν την τρίτη Μητέρα στις αμερικάνικες αίθουσες (που αναμένονται πια να 'ναι 4-5) στις 6 Ιουνίου, χωρίς καμία περικοπή.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.