Ο George A. Romero κυνηγά ζόμπι. Ξανά.

Πιο επίμονος κι απ’ τα ίδια του τα δημιουργήματα, ο μεγάλος μαριονετίστας θα τραβήξει για πέμπτη φορά τα νήματα των ζόμπι του, για να στήσει άλλη μια σαρκοβόρα σάτιρα, αυτή τη φορά προφανώς με στόχο το νεαρό Hollywood που γεμίζει τις τσέπες του ματώνοντας ασκόπως τις οθόνες.
Σύμφωνα με τον Hollywood Reporter, στη νέα του ταινία, το George A. Romero’s Diary of the Dead, "ομάδα φοιτητών που γυρίζουν ταινία τρόμου στο δάσος, βρίσκονται μπροστά σε μια ομάδα αληθινών ζόμπι. Όταν αρχίζει η σφαγή, αρπάζουν την ευκαιρία και καταγράφουν τους ζωντανούς νεκρούς σε στυλ σινεμά βεριτέ".

Και πριν πάει το μυαλό σου σε κυνηγητά και γρήγορα ξεπαστρέματα, ο Romero λέει: "θα έχει τα δικά μου ζόμπι! Δεν τρέχουν από δω κι από κει -- θα κινούνται αργά". Τίποτα συγκεκριμένο δεν είναι γνωστό για την κατεύθυνση της ταινίας μέχρι στιγμής, αλλά το πάντρεμα των Νεκρών με το Blair Witch Project που ισχυρίζεται ο HR ότι θα δούμε, είναι μάλλον λιγάκι βιαστικό δεδομένης της κοινωνιολογικής αποστολής που τείνει να δίνει ο Romero στα ζόμπι του. Και δεδομένου ότι επιστρέφει σε ανεξάρτητα λημέρια μετά από μια δύσκολη περίοδο στα αποπνικτικά γρανάζια των studio, μάλλον θα έχει μπόλικες ιδέες για εκδίκηση. Είναι πιο πιθανό οι αφελείς πιτσιρικάδες να βλέπουν στα ζόμπι τους ιδανικούς κομπάρσους και δευτεραγωνιστές, και να αλλάζουν τη διανομή της ταινίας, σπρώχνοντας την καλή τους τύχη στα όρια, μέχρι η ταινία να τελειώσει με τα ζόμπι να κυκλοφορούν θριαμβευτές, κρατώντας κάμερες και μπουμ στο ένα χέρι, και εφηβικά μπουτάκια και μυαλά στο άλλο.

Σε άλλα τρομονέα, οι σαρκοβόροι φορείς του ιού του 28 Days Later (2002), ετοιμάζονται να ξανασκορπίσουν τρόμο, στο sequel της ταινίας, το 28 Weeks Later (2007). Ο Danny Boyle είναι executive producer και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο δημιουργός του εντυπωσιακού Intacto (2001), Juan Carlos Fresnadillo. Ο Cillian Murphy δεν επιστρέφει, αλλά όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο sequel, που μας τοποθετεί 6 μήνες μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, σε μια ομάδα στρατιωτών που προσπαθούν να επαναφέρουν τάξη στο Λονδίνο, θα είναι ο Jeremy Renner, ο κακός που έβαζε βόμβες στον Farell στο SWAT (2003).

Επίσης, ο Kevin Smith θέλει να το γυρίσει στις ταινίες τρόμου, concept που είναι μάλλον αρκετά πιο τρομακτικό απ’ οτιδήποτε αποφασίσει να βάλει μέσα στην ταινία.


One Response so far.

  1. verbal said

    Να αποκαλύψει τα ζόμπι του Diary of the Dead (2008), αποφάσισε (επιτέλους) ο George A. Romero, βγάζοντας στο MySpace το trailer της όχι και τόσο πολυαναμενόμενης για τους μη νοσταλγικά πωρωμένους ταινίας του. Και το έκανε, ταιριαστά, λίγο πριν αποκαλυφθεί στις αμερικάνικες αίθουσες και το τέρας του Cloverfield (2008) (με τις εκστατικές ευλογίες του Harry Knowles και το knock-off της Asylum έτοιμο για τα ράφια). Φυσικά οι ομοιότητες των ταινιών είναι παραπάνω από προφανείς, και το στόλισμά τους ως επιστροφή του Blair-Witch-ισμού, φορτικά πολυειπωμένο, και εκνευριστικά ενδεικτικό επιλεκτικής αμνησίας προς την πορεία του σύγχρονου παρκινσονικού handheld με first person shooter οπτική, που καλύπτει φάσμα απ' τις 28 Μέρες Μετά... (2002), μέχρι τον τελευταίο Bourne τουλάχιστον. Και εκεί μέσα βάλε και Το Κακό (2006) των αδερφών Νούσια, η οποίοι a propos, θα βρουν πολύ ενδιαφέρον το ανοιχτό κάλεσμα του Romero σε διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών τρόμου, με έπαθλο μια θέση στο DVD του Diary of the Dead (2008). Αυτό τώρα, γιατί δεν το έκανε κι ο John Cameron Mitchell στο Shortbus (2006);

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.