Year of the Dog (2007)

Year of the Dog, Poster

Σκηνοθεσία: Mike White
Σενάριο: Mike White
Παίζουν: Molly Shannon, Peter Sarsgaard, σκυλιά


Δες/Κρύψε το trailer

Γεροντοκόρη γραμματέας χάνει το τελευταίο στήριγμα της λογικής της όταν πεθαίνει ο σκύλος της, βρίσκει το νόημα της ζωής στη χορτοφαγία και τη φανατική ζωοφιλία, παθαίνει νευρική κρίση.Year of the Dog, PhotographΣτο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο σεναριογράφος του School of Rock (2003) και του Nacho Libre (2006), εκφράζει την αισθητική του προτίμηση σε δημιουργούς όπως ο Wes Anderson, ο Max Alexander Payne και γενικότερα η πιο στυλιζαρισμένη σχολή της ανεξάρτητης αμερικάνικης σκηνής, όχι μόνο στα καδραρίσματα, αλλά και στο σενάριο, που αφήνει πίσω το προωθημένα φωνακλάδικο χιούμορ των προηγούμενων δουλειών του, για να δοκιμάσει κάτι πιο ψυχρό και κυνικά σατιρικό. Δεν του βγαίνει πάντα, και πολύ σύντομα χάνει το στόχο του και το νερώνει με συναισθηματικίζουσες καταστάσεις και πεπατημένες κοινωνικές ευαισθησίες, αρχίζοντας τους κύκλους γύρω απ' τα ίδια και τα ίδια, αλλά τουλάχιστον έχει μερικά χαριτωμένα καδραρίσματα και την Molly Shannon με πολύ μετρημένη ερμηνεία να υποσκάπτει προσεκτικά την ηρωίδα της χωρίς να της τραβάει το χαλί κάτω απ' τα πόδια, κρατώντας δύσκολη ισορροπία σ' έναν χαρακτήρα που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ανατραπεί σε καρικατούρα, έτσι που την έχει αφήσει με πόδια αδύνατα ο White.


Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για την πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο), 210-3826720.
Πεμ. - Τετ.: 18.10/ 20.20/ 22.30

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚHΦΙΣΙΑ
ΑΣΤΕΡΙΑ
Κηφισίας 336 (Φ. Ερυθραίας), 210-6208521.
Πεμ. - Τετ.: 18.40/ 20.40/ 22.40

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Επειδή ο verbal μπερδεύει εύκολα τις γυναίκες με τα σκυλιά και μέχρι να περάσω το μαρτύριο να τη δω αυτή την είχε γράψει νομίζοντας ότι βλέπω το I Could Never Be Your Woman, δηλώνω ότι βρίσκω τη βαθμολογία εξαιρετικά επιεική. Εκτός από τη μανία με τα προσωπικά πλάνα που σε κάνει να νομίζεις ότι ο καθένας παίζει σε άλλη ταινία και μονολογεί (ίσως και ηθελημένα για να τονίσει την κοσμάρα όλων) η Σκυλοχρονιά δεν κάνει τίποτάλλο από το να αναλύει εξαιρετικά επίπονα και επανειλημμένα ότι όλες αυτές που βλέπεις να μαζεύουν 15 σκύλους και να ζουν όλη μέρα μαζί τους είναι τόσο πυροβολημένες όσο φαντάζεσαι, και ακόμα περισσότερο. Και η υιοθεσία αντί για την ευθανασία που προτείνει (για το ζώο όχι για τα ζώα) είναι too much.

  2. Anonymous said

    Σίγουρα! Πόσο μάλλον που πρέπει να έπιασε να τερματίσει τον αγαπημένο Max Payne μετά και κάπως έτσι έγραψε Max αντί Alexander στις επιρροές τοy White. Αλλά με τόσες Nύχτες Πρεμιέρας στην πόλη it s ok, verbal.

  3. verbal said

    oops! loooooooooool
    Βασικά είπα να κάνω ένα λάθος να δω αν θα εμφανιστείς γιατί σε είχαμε χάσει :οP

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.