Jumper (2008): Τηλεμεταφερόμενο trailer

Δες/Κρύψε το πρώτο trailer

Με πιο συμβατική στρατηγική προώθησης απ' όταν έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις πριν δυόμιση μήνες με viral απόπειρες κενών μαύρων καρτών και την ατάκα AnywhereIsPossible(.com), με νέα ημερομηνία εξόδου για να προλάβει το The Spiderwick Chronicles(2008) και το Vantage Point (2008), με σχετικό video game να ετοιμάζεται, με καινούρια αφίσα και με ένα πιο ήσυχο και γενικού appeal trailer, επέστρεψε το Jumper (2008) του Doug Liman, που σε πρώτη ματιά μοιάζει με υποσχόμενη συγκρατημένων φιλοδοξιών εφηβική περιπετειούλα, αλλά μην το αφήσεις να σε ξεγελάσει, γιατί κρύβει από πίσω του επεκτατικές βλέψεις τριλογίας. Κι αυτό.

Η ιστορία που ξεσήκωσε ο David S. Goyer απ' το ομότιτλο μυθιστόρημα του Steven Gould, μιλάει για χαρισματικούς ανθρώπους που λόγω γενετικής τροποποίησης μπορούν να τηλεμεταφέρονται, και μη χαρισματικούς ανθρώπους που λόγω γενετικής μη τροποποίησης, τους κυνηγούν να τους κόψουν τα αρχίδια αδρανοποιήσουν παύλα θέσουν υπό έλεγχο (και όχι να τους βάλουν να κλέβουν τράπεζες, όπως μπορεί να διάβασες, ή να λύσουν το κυκλοφοριακό της Αθήνας, όπως μπορεί να ήλπιζες). Και εκτός από περισσότερο (αδιάφορο;) backstory του κεντρικού απ' τους τηλεμεταφερόμενους, που παίζει ο (ex Sith και όχι ex trekkie, όπως επίσης μπορεί να διάβασες) Hayden Christensen, το νέο trailer έχει αλλάξει το τζενέρικ σαπουνοπεριάρικο voice over με το τζενέρικ Samuel Jackson-ιάρικο, έχει χαλαρώσει την ένταση της δράσης (και το concept του πολέμου), κι έχει αυξήσει τις αγκαλίτσες με την Rachel Bilson, προφανώς προσπαθώντας να ταιριάξει περισσότερο με την νέα, αγιοβαλεντίνικη έξοδό του στην Αμερική, αντί να ποντάρει σε counter-programming και να ρίξει βάρος στους single white teenagers που θα ψάχνουν πού να πάνε να βρυχηθούν και να τραβήξουν τις τρίχες τους. Μαλακία που δεν ρωτάει και πόσο ψηλά μπορείς να πηδήξεις για την αγάπη.


Previously on Movies for the Masses: Sex and the City (2008): Μπουτάρικο teaser

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Με κοντά $39 εκατομμύρια τελικό απολογισμό για το πενθήμερο weekend, που και στην Αμερική ξεκίνησε Πέμπτη (λόγω Αγ. Βαλεντίνου) και τελείωσε Δευτέρα (λόγω President's Day, όχι χιονόπτωσης), το Jumper (2008) βρέθηκε στη κορυφή της λίστας του μποξόφη, όπως θα περίμενες από τότε που 'πρηζα τον verbal να κάτσει να γράψει καναδυό κουβέντες μιας και ξεχώριζε στο σαβουροπρογραμματισμό του μήνα. Βέβαια, ο προϋπολογισμός του φιλμ είχε ξεφύγει, με γυρίσματα σε ένα σωρό τοποθεσίες και, κυρίως, με Hayden Christensen και Rachel Bilson να αντικαθιστούν Tom Sturridge και Teresa Palmer στη μέση της παραγωγής, οπότε δύσκολο να πεις πόσο ικανοποιημένη μπορεί να είναι η Fox, έστω και αν τηλεμεταφέρθηκε στις αίθουσες και του υπόλοιπου πλανήτη η εισπρακτική επιτυχία. Κατά τα άλλα μόνο για τα παιδικοφανταστικά Spiderwick Chronicles (2008) που ξεκίνησαν απύθμενα αλλά ανέβηκαν στα αξιοπρεπή $27 μύρια τελικά, λόγω καλών κριτικών και θετικής ανταπόκρισης από το κοινό, αξίζει να πεις πέντε λέξεις. Οι υπόλοιπες νέες και σχετικά νέες "μεγάλες" παραγωγές φαίνονται να είναι στο επίπεδο που η μαρτυράει η παραμονή της Bucket List (2007) τόσες βδομάδες στο top 10.

    Στις περιορισμένες διανομές σχετικά καλά ($1.167.013 σε 112) κινήθηκε το In Bruges (2008) τη δεύτερη βδομάδα προβολής του. Και λιγότερο το Diary of the Dead (2007) που άνοιξε με $275,061 σε 42 τοποθεσίες, μέσα στις διχασμένες κριτικές που το κυνηγούσαν από το Τορόντο και μια περίεργη προτίμηση των Weinsteins για σινεφίλ στέκια στη διανομή του.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.