The Day the Earth Stood Still (2008): Spaced out teaser


Σχεδόν έναν χρόνο μετά την τελευταία προειδοποίησή τους, έφτασε προχθές στον πλανήτη Γη, προσαρτημένο στις κόπιες του Hancock (2008), ένα δείγμα του σε τί ετοιμάζονται να μας υποβάλλουν οι εξωγήινοι ακτιβιστές-φύλακες κι εγγυητές της συμπαντικής ασφάλειας κι ευημερίας, στη μορφή του teaser του ανανεωμένου τους Όταν η Γη Σταματήσει (1951). Με τον πρόξενο Keanu Reeves στο ρόλο του πρόξενου Klaatu, σε έκδοση που εικονοποιεί τις επιπτώσεις της χρόνιας έκθεσης ανθρώπινου εγκεφάλου σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, τα μάτια στον ουρανό αποτίουν εμφανή φόρο τιμής στον Roland Emmerich, που τους δίνει χρόνια τώρα ένα σωρό ιδέες του πως να καλωσβρούν τους γήινους όταν αυτοί τους καλωσορίζουν με οπλισμένη χείρα φιλίας, σε μια οικογενειακή feel good οικολογική προπαγάνδα, που θα ξεδιπλωθεί στις αμερικάνικες οθόνες στις 12 του Δεκέμβρη, πιθανότατα για να έχουν προλάβει τα κουκλάκια Gort, με την trademark ακτίνα lazer τους, να διαλύσουν οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στα ράφια των παιχνιδάδικων για τα Χριστούγεννα, για να'χουν δουλειά και οι Wall-E-δες.

Μετά από διάφορα ανεβοκατεβάσματα στα διάφορα τούμπια, το teaser έκανε δικτυακή πρεμιέρα στο Variety πριν κυκλοφορήσει και στην Apple, και με τους παραλληλισμούς Klaatu-Χριστού στη θέση τους, και το αντι-αντιοικολογικό μήνυμα να παίρνει τη θέση του αντιπολεμικού γιατί είναι περισσότερο της μόδας, ο εξορκιστής της Emily Rose, Scott Derickson και οι παραγωγοί του, φαίνονται αποφασισμένοι να ξεπεράσουν το πρωτότυπο σε περιορισμένη διαχρονικότητα, και σιγουρότερα, σε αλόγιστη ψηφιακή εικονολαγνία, για να δικαιολογήσουν το budget τους. Μεταφέροντας οικολογικό τελεσίγραφο για τους γήινους που δεν χρησιμοποιούν υβριδικά, ο Klaatu ανασύρει την Ατλαντίδα, στέλνει σύννεφα να καταστρέψουν το γήπεδο που χτίσαν στο Βοτανικό αντί να τον κάνουν πάρκο, καίει πεύκα για να δείξει τί κάναμε στην Πάρνηθα, και κοιτάζει τον ανακριτή του με παγωμένο βλέμμα εκφοβιστικό του στυλ "δεν θυμάμαι πώς σε λένε, γυάλισέ μου τα παπούτσια", για να τον τρομοκρατήσει ότι αν δεν κόψουμε τις εκπομπές καυσαερίων, θα μας εξαφανίσει απ' το σύμπαν, πρωτού γεμίσουμε τη Γη σκουπίδια, και μετακομίσουμε σε διαστημικούς σταθμούς με αναπηρικά μηχανάκια στη θέση των ποδιών μας. Λίγες απ' τις ατάκτως πεταμένες σκηνές του αλλοπρόσαλου teaser, του οποίου το υποσυνείδητο μήνυμα ανώτερης νοημοσύνης, ερευνάται ακόμη από ειδικές μαϊμούδες στις σχετικές βάσεις των μυστικών υπηρεσιών ανά την υφήλιο.


Previously on Movies for the Masses: Quantum of Solace (2008): Προσεχτικό teaser

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Ο verbal είχε περάσει στο θέμα τη διεθνή εκδοχή του teaser που του 'χα στείλει την Πέμπτη, μιας και είναι κολλητός του Klaatu από πέρσι. Αλλά όπως αναφέρει και στο θέμα, η Fox έβγαλε στη συνέχεια, σε διάφορα σημεία και σε καλύτερη ποιότητα, την αμερικάνικη βερσιόν. Που είναι ακριβώς ίδια κατά τα άλλα, οπότε την ανέβασα για να μη φαίνεται το εξώφυλλο σαν από bootleg κάμερας εκτός εστίασης.

    Με την ευκαιρία άλλαξα τον ελληνικό τίτλο από Μέρα που η Γη έμεινε Ακίνητη σε Όταν η Γη Σταματήσει, όπως τον γράφει και ο Zisis in Movieland και νομίζω κι εγώ ότι ήταν πρωτότυπα.

    Ότι ο Keanu Reeves δεν παίζει τον Keanu Reeves όταν του ζητάνε να παίξει στο remake του The Day the Earth Stood Still αλλά "something that’s not quite so upfront and center or distracting, but it still really gives you a feel of alien-ness and keeps you aware of the fact that this being you’re walking through this movie with is not a human being", εξηγεί, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ο Scott Derrickson στο MTV Movies Blog.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.