Rachel Getting Married (2008): Trailer Βενετίας


Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο διαγωνιστικό της Βενετίας, η Sony Pictures Classics έδωσε στη δημοσιότητα, στο Yahoo! Movies, το τρέιλερ του Rachel Getting Married (2008). Χαρακτηρίζοντας και το ορθάνοιχτο της φετινής οσκαρικής κούρσας, με ένα φιλμ που από μακριά μοιάζει φτωχότερο του φτωχού Margot at the Wedding (2007), ενός σκηνοθέτη που εντυπωσιάζει πια μόνο με την ευκολία κίνησης μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, να έχει εξασφαλίσει επιπλέον gala προβολή στο Τορόντο και να συζητιέται σα πιθανό για βραβεία, ακόμα και πέρα από του πρώτου γυναικείου της Anne Hathaway, η οποία έχει περίπου ήδη όλο το χρυσάφι στη θυρίδα της, ελλείψει αντιπάλου, αν περνάς από τις σελίδες με τα σχετικά προγνωστικά.

Το τρέιλερ έχει χαρακτηριστικά ψηφιακή εμφάνιση και μια αίσθηση πεντέξι καμεραμάν που τριγυρνάνε απεγνωσμένα γύρω από τραπέζι φαγοποτιού (μπας και πιάσει κανένας τους καμιά καλή γωνία), η οποία, ως τάση, γίνεται πολύ παλιά πολύ γρήγορα. Οι υπεύθυνοί του κάνανε τη δουλειά τους, κόβοντας τις περισσότερες ματιές στη κάμερα (που δεν αποτελούσαν ποτέ πρόβλημα για τον Jonathan Demme, έτσι κι αλλιώς) και εκβιάζοντας μια γλυκοπικρία με τη διασκευή του Everyday στην υπόκρουση, όμως κάποιες σκηνές (σαν αυτή του κλεισίματος) παραμένουν αμήχανες, οιωνός καθόλου καλός για τις υπόλοιπες του φιλμ. Πάντως οι λακέδες της Anne Thompson λένε ότι το σύνολο έχει μια "πολύ πραγματική, ζωηρή υφή", οπότε μην αποκλείεις ακόμα τη πιθανότητα να πιάσει τον παλμό της γενιάς του home video, και όχι μόνο.

Το σενάριο είναι γυναικείο, της πρωτάρας Jenny Lumet, κόρης του Sidney. Η SPC όχι μόνο διανέμει αλλά χρηματοδότησε το φιλμ, όπως είχε ανακοινώσει από πέρσι τέτοια εποχή, όταν ακόμα λέγονταν Dancing with Shiva. Η Anne παίζει την εξαρτημένη πρώην μοντέλα που ξαναπλησιάζει την οικογένειά της στο γάμο της αδερφής της, ευτυχώς δε φαίνεται να το παράκανε στη δίαιτα, και φοράει πάλι αυτό το υπερκαβλιάρικο κούρεμα που δοκίμασε στο Get Smart (2008), αν δεν έχεις μάτια να τα δεις όλα μόνος σου. Και έχει γράψει και μια τουλάχιστο καλή, αν και δεύτερη, ερμηνεία, στο Brokeback Mountain (2006), αν το ξέχασες.


Previously on Movies for the Masses: Harry Potter and the Half-Blood Prince (2008): Teaser

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.