American Teen (2008)

American Teen, Poster

Σκηνοθεσία: Nanette Burstein
Σενάριο: Nanette Burstein
Εμφανίζονται: Αμερικάνοι έφηβοι, κάνα δυο γονείς και δάσκαλοι


Δες/Κρύψε το trailer

Μια σαιζόν τελειόφοιτων στο μοναδικό λύκειο αμερικάνικης επαρχίας.American Teen, PhotographΑναπάντεχα διεισδυτικότερο απ’ ό,τι θα περίμενες να προκύψει από ένα σύστημα παρακολούθησης μιας πραγματικότητας που θα περίμενες να μην της αρέσει ιδιαίτερα να εκτίθεται σε τέτοιο βαθμό, το ντοκιμαντέρ της Nanette Burstein παραμένει ασαφές αν βασίζεται σε παρακολούθηση μιας πραγματικότητας που αλλάζει (προς το καλύτερο, ή το χειρότερο) μόνο και μόνο απ’ το γεγονός ότι παρακολουθείται, ή αν κι η ίδια η σκηνοθέτις βάζει το χεράκι της για να το καθοδηγήσει. Όπως και να ‘χει όμως, μπορεί να μην καταφέρνει, μέσα στις 1.000 ώρες ωμής κι ανεπεξέργαστης αλήθειας που η Burstein μάζεψε ακολουθώντας, επί ένα σχολικό έτος, μαθητές ενδεικτικούς των χαρακτηριστικών αρχετύπων που κυκλοφορούν στα αμερικάνικα λύκεια (και τα οποία ξέρεις απ’ τις σειρές και τις ταινίες για τα αμερικάνικα λύκεια), να σου εντοπίσει αν η πραγματικότητά τους διαμορφώνεται απ’ την απεικόνισή της στις εν λόγω σειρές και ταινίες, ή αν οι σειρές και οι ταινίες είναι απλά φοβερά ακριβείς (και εύλογα κομματάκι μαλακότερες), παίρνει όμως με αριστεία πτυχίο στην εθιστική της απεικόνιση, το μοντάρισμά της σε μορφή οικείας αψίδας πλοκής με δράμα, συναίσθημα και σασπένς, και το τύλιγμά της σ’ ένα πακέτο που σου δίνει διασκεδαστικά όσο κι επίπονα, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, μια καλή ιδέα του γιατί όσοι Αμερικάνοι καταφέρνουν να βγουν απ’ αυτό το λυκειακό περιβάλλον χωρίς συναισθηματικές αναπηρίες, νεκρωμένες αυτοπεποιθήσεις και σβησμένη πίστη στους ανθρώπους, προχωρούν στο να κάνουν την Αμερική ένα πανίσχυρο έθνος αναλγησίας, κακίας, αδιαφορίας, χειραγώγησης και καταπίεσης.

Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για την πρώτη βδομάδα προβολής

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚHΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΝΑ
Περικλέους 14, Μαρούσι (ΗΣΑΠ Μαρούσι), 210-8028587.
Πεμ. - Τετ.: 21.20/ 23.00

VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ
VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ 3
Πέτρου Ράλλη & Θηβών, Άγιος Ιωάννης Ρέντη, 2108108080.
Πεμ. - Τετ.: 14.00/ 20.45/ 23.00. Σάβ., Κυρ. & 12.00

ΦΙΞ - Ν. ΣΜΥΡΝΗ - Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΣΠΟΡΤΙΓΚ 2
Κ. Παλαιολόγου 18, Ν. Σμύρνη, 2109333820, 2109350439.
Πεμ. - Τετ.: 19.00/ 21.00/ 23.00


3 Responses so far.

  1. verbal said

    Όπως φαντάζομαι έχεις υποψιαστεί, βγαίνουν κι άλλες εκτός απ' τις δύο αυτές ταινίες. Ειδικότερα, απ' τις Κάνες έρχονται σε πέντε αίθουσες οι βραβευμένοι για τη σκηνοθεσία τους Τρεις Πίθηκοι του Nuri Bilge Ceylan και σε δύο αίθουσες η βραβευμένη για το σενάριό της Σιωπή της Λόρνα των αδερφών Dardenne, για τα οποία ο cinemad αρνήθηκε να γράψει ακόμα κι όταν τον απειλήσαμε να τον βάλουμε να τα ξαναδεί, αλλά μας έστειλε το παρακάτω απόσπασμα για ανακύκλωση:

    "Με ελαφρυντικά από το διαγωνιστικό: Three Monkeys του Nuri Bilge Ceylan, με τον απολαυστικό πρωτότυπο τουρκικό τίτλο... Ουτς Μαϊμούν! Πλοκή αποθεωτικού λαϊκού μελοδράματος, με οδηγό που μπαίνει φυλακή για να προστατεύσει το αφεντικό του, το οποίο του πηδάει τη γυναίκα και ο γιος της γίνεται μαινόμενος ταύρος όταν το παίρνει χαμπάρι. Από τα crowd-pleasers των φετινών Καννών, έφυγε με το βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ εσείς θα φύγετε με τα χαρτομάντιλα... Σε παρόμοια κλίμακα δράματος, το νέο βασανισμένο έπος των αδελφών Dardenne, Lorna’s Silence, έχει για ηρωίδα μια αφελή μετανάστρια από την Αλβανία, η οποία μετατρέπεται από έναν φίλο της σε «επιχείρηση» παροχής αδειών υπηκοότητας Βελγίου για «γαμπρούς» από την Ανατολική Ευρώπη. Εάν είστε γνώστες της φιλμογραφίας των Dardenne, έχετε μια υπόνοια ότι όλα θα πάνε στραβά, άσε που εμένα μου βγήκε και μια διάθεση ξενοφοβίας στο φουλ. Η Επιτροπή, πάλι, την είδε βραβείο σεναρίου..."

    Επιπλέον, σε μία αίθουσα βγαίνει και το ντοκιμαντέρ Roman Polanski: Wanted and Desired για το οποίο μάλλον θα σου γράψει αργότερα ο cheaplog και σε μπόλικες αίθουσες το Four Christmasses με ελληνικό τίτλο Χριστούγενα στα Τέσσερα, το οποίο τελικά δεν είναι τσόντα με τον Ρούντολφ και μάλλον δεν θα σου το γράψει αργότερα ο cheaplog.

  2. cheaptalk said

    Στη Δραπετσώνα, στο Rex Οξύ, αυτό και το άλλο σαββατοκύριακο, παίζει μια προσπάθεια για τη στήριξη του δημοτικού κινηματογράφου μέσω προβολών, σε πρεμιέρα, μιας τουλάχιστο ταινίας κάθε μέρα. Σε συνδυασμό με παιδικές παραγωγές από τη χρονιά που κλείνει, τα απογεύματα. Αυτή τη βδομάδα προβάλλονται:

    Σάββατο: 19:00 WALL•E / 21:00 Έρωτας με το Ζόρι
    Κυριακή: 17:00 WALL•E / 19:00 Τα Κελεπούρια / 21:00 Apartment 1303

    Εισιτήρια δε θα κοπούν αλλά για τη είσοδο θα χρειαστείς (διπλή) πρόσκληση. Την εξασφαλίζεις στέλνοντας e-mail, με θέμα τον τίτλο της ταινίας και περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σου, στον φίλο μας τον Καζιάνη στη διεύθυνση filmfood@hotmail.com.

  3. cheaptalk said

    Όπως φαντάζομαι έχεις υποψιαστεί, ο cheaplog περνάει κάθε μέρα και σου κατεβάζει τη βιτρίνα και βάζει φωτιά στα σκουπίδια σου. Οπότε δε του περισσεύει χρόνος για άλλη διασκέδαση προς το παρόν, και όσο αντέχει.

    Ή διαφορετικά, διευκρινιστικά για τους καλοθελητές, οι Μάζες είναι στους δρόμους, όπου γράφονται τα σημαντικότερα, αυτές τις μέρες.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.