The Last House on the Left (2009): Sweet child of ours trailer

Δες/Κρύψε τα preview clips

Με το όνομα Dennis Iliadis σχεδόν άφαντο απ’ το βίντεο και τελείως άφαντο απ’ το site της ταινίας, που το φιλοξένησε μετά την σταμπαρισμένη πρώτη εκδοχή της Apple, το πρώτο trailer του Τελευταίου Σπιτιού Αριστερά, ξεκίνησε χθες τις βόλτες του στα διαδίκτυα, δείχνοντας φάτσα κάρτα πόσο remade είναι το remake που είχε αναθέσει πριν ενάμιση χρόνο ο Wes Craven, στον σκηνοθέτη του «συναρπαστικού κι αληθινού» Hardcore (2004), όπως το είχε χαρακτηρίσει. Με τον πρωτάρη Adam Alleca και τον μισοψημένο στην τηλεόραση και σταμπαρισμένο διεκπαιρεωτή-ανανεωτή στα Red Eye (2005) και Disturbia (2007), Carl Ellsworth, να του φρεσκάρουν τις ατάκες, ο Ντένης Ηλιάδης φαίνεται να έχει κρατήσει απείραγο τον σεναριακό κορμό της ταινίας, κι οι μοντέρηδες της Rogue δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να το κρύψουν, απλώνοντάς σου άφοβα όλη την ταινία σ’ ένα δίλεπτο cut, με την περίεργη μουσική του cover των Gone with the Trees από πάνω, για να σε μπερδέψουν.

Το κύριο παράπονο όσων ασχολήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα (μεταξύ των οποίων, παραδόξως, ούτε ένας Έλληνας ακόμα), ήταν ακριβώς αυτό, αλλά το ότι σου λέει την ταινία, απ’ τη μια δεν είναι τόσο τραγικό γιατί μπορούσες να την έχεις δει απ’ το ’72 που κυκλοφορεί το πρωτότυπο (όπου δεν είναι ακόμα απαγορευμένο) κι απ’ την άλλη καταλαβαίνεις και μόνος σου αν έχεις ξαναδεί αίμα να κυλάει στην οθόνη, ότι όλα αυτά που δείχνονται είναι για να περνάει η ώρα και να τσιμπάνε τα εφηβικά κοινά στα οποία στοχεύουν γενικά πρωτίστως όλοι, και τα οποία τα ενδιαφέρει κυρίως το πώς ακριβώς θα δουλέψουν τα βασανιστήρια και πόσο ζουμί θα κάνουν να κυλίσει (και το πώς βάζεις μπροστά φούρνο μικροκυμάτων με ανοιχτή την πόρτα, ενδεχομένως). Από 'κει και πέρα, εκεί που θα μετρήσει το πόσο βαθιά κατάφερε να πάει ο Ηλιάδης (πόσο τον άφησε η Rogue κι ο Craven, ή πόσο τους έκανε να τον αφήσουν), όπως ξέρει να σου πει όποιος έχει δει το πρωτότυπο, θα φανεί στο πόσο θα κρατήσει την snuff-y απεικόνιση της σωματικής βίας (που εδώ φαίνεται τυπικά γυαλισμένη και ξεθωριασμένα φωτισμένη) και την ωμή παράθεση της ψυχολογικής, που έκανε τόσο τσουχτερή την αγριότητα της ταινίας του ’72 και τόσο στοιχειωτικές τις σκηνές του λεσβιακού βιασμού και του... ορθοδοντικού ευνουχισμού, ας πούμε, για παράδειγμα, που έτσι κι αλλιώς, δεν θα μπορούσαν να προβληθούν σε κανενός το trailer.


6 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που χωρίς ιδιαίτερο λόγο ανεβάσαμε θέμα σαββατόβραδο (και σίγουρα δεν έχουμε ανεβάσει θέμα με μεγαλύτερο τίτλο :p) αλλά, μιας και έμεινα κι εγώ σπίτι και βαρέθηκα να γράψω τίποτα, συμπλήρωσα ένα wallpaper στο θέμα, να μεγαλώσει λίγο.

  2. cheaptalk said

    BTW, για τα credits σε παραγωγές του WES CRAVEN, είχα γράψει αναλυτικά στο trailer του The Hills Have Eyes 2 (2007). Το ότι ο Ηλιάδης έχει σχεδόν την ίδια, έστω και μηδαμινή, προβολή, μάλλον θετικό μπορείς να το πεις.

  3. cheaptalk said

    Συνεχίζοντας τον ΓεναροΦλέβαρο του τρόμου, σε μια χρονιά που διαγράφεται, από την αρχή της τουλάχιστο, να ξαναφέρνει θεατές στα ταμεία για το είδος (μετά από καναδυο χρόνια σταθερής πτώσης), η Rogue φαίνεται να αποφάσισε να βγάλει το The Last House on the Left (2009) στις 13 Μαρτίου στις αμερικάνικες αίθουσες. Απέναντι, κυρίως, σε Miss March (2009) και Race to Witch Mountain (2009).

  4. verbal said

    Δυο βδομάδες πριν το ντεμπούτο του Ντένη Ηλιάδη στις αμερικάνικες αίθουσες στις 13 Μαρτίου, η προώθηση του remake του The Last House on the Left (2009) ξαμόλησε τέσσερα κλιπάκια για να σου κάνει σαφέστερη, αν δεν την είχες ήδη καταλάβει, την υπόθεση μιας ταινίας που, έτσι κι αλλιώς, δεν φημιζόταν για την υπόθεσή της ούτε στην πρώτη της, ιστορικής cult αξίας πια, εκδοχή της.

    Τα μάζεψα, τα έβαλα στη σειρά όπως μου έχει γίνει συνήθειο πια και τα πέρασα στο θέμα, αλλά είτε μαζεμένα, είτε σκόρπια τα δεις, καταλαβαίνεις πως θα μπορούσαν απλώς να τα είχαν βγάλει και τα τέσσερα στο δίκτυο για να μπορέσουν να τα κόψουν απ' την ταινία και να περάσουν κατευθείαν στο ζουμί, που λείπει και απ' το συγκεκριμένο υλικό, όπως θα περίμενες από την έτσι κι αλλιώς στεγνή μέχρι τώρα πρόωθηση. Το ότι το ίδιο το trailer ήταν κομματάκι πιο αποκαλυπτικό κι απ' αυτά, βέβαια, είναι σε βάζει σε σκέψεις.

  5. cheaptalk said

    Φαίνεται ότι κάποιοι πήγαν και αυτή τη βδομάδα να δουν τους Watchmen (2009), μάλλον φαν που τους παρακάλαγαν οι υπεύθυνοι να ξαναματαπάνε πεντέξι φορές ("φαν" είναι προφανώς ευφημισμός του "μαλάκας"), και η ταινία πάει για $15-18 εκατομμύρια εισπράξεων στην Αμερική σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Και για πτώση μόνο.. 70-75% που είναι απλά.. καταστροφική (από τις μεγαλύτερες ever), αλλά σε ένα ιδανικό κόσμο θα ήταν ακόμα χειρότερη. To όριο συνολικών εισπράξεων κατεβαίνει πια κοντά στα $100Μ, αλλά και πάλι είναι $100Μ παραπάνω απ' όσα αξίζει η παραγωγή, που δικαιότατα πια είναι συνώνυμη του ανέκδοτου (που είναι το πολύ καλύτερο που μπορώ να πω γι' αυτή) έχοντας κάνει ρεκόρ αισχρότερου word of mouth από τότε που θυμάται οποιοσδήποτε. Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι ο μέσος geek υποδέχτηκε το Sex and the City (2008) του με χριστοπαναγίες αντί για αποβλακωμένα τσιρίγματα, παρόλο που οι χοντρές cheerleaders του χώρου είχαν δείξει με χέρια, πόδια και σαπιοκοιλιές, την δεύτερη κατεύθυνση.

    Αντίθετα, το Last House on the Left (2009) πιάνει ότι περίμεναν όλοι από αυτό, κοντά στα $15-16M, έχοντας διχάσει τη mainstream κριτική αλλά πάρει από πολύ καλές μέχρι εκστατικές --στιλ "Easily one of the best horror remakes ever made (and trust me, I've seen them all)"-- κριτικές στον τρομοχώρο που ήταν και παραμένει ο μόνος ακομπλεξάριστος όπως έχουμε ξαναπεί γύρω στις τρεις χιλιάδες φορές. Και ο Ντένης Ηλιάδης μετά τα πάρτι και τις πρεμιέρες πιάνει πάλι δουλειά, αφού ανέλαβε και νέο project, με τίτλο Cure, για τη Vertigo, σύμφωνα με το Bloody Disgusting.

    Ένα καλό σαββατοκύριακο ξεκινάει.

  6. cheaptalk said

    Επιστρέφοντας στο θέμα τη μέρα που το φιλμ ανοίγει και στην Ελλάδα, διαπίστωσα ότι ο verbal είχε περάσει τα κλιπάκια και στη θέση του τρέιλερ. Τι είναι νέο θα μου πεις, πάλι καλά που δε τα πέρασε και πάνω από καμιά δεκαριά άλλα σε άσχετα θέματα (αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος), αλλά σημειώνω ότι το διόρθωσα, anywayz.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.