The Dirty Garage (The most independent movie ever made)



Τώρα που o guru του SXSW και του mumblecore φαίνεται να έκανε και κάτι παραπάνω από αέρα κοπανιστό, σύμφωνα με καμία άλλη αλλά τη Manohla Dargis και όχι μόνο, είναι προφανώς OK να παρωδείς το είδος (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Ή μπορεί το πιο hip από τα φεστιβάλ και οι τριγύρω του, να ακολουθούν τη τάση που θέλει χαλάρωμα και αυτοπαρωδία σε βαθμό να μη ξέρεις ποιος είναι real και ποιος fake στο Twitter, και οι ακόμα πιο hip να φτιάχνουν οι ίδιοι και τη ψεύτικη περσόνα τους. Τάση που λειτουργεί και σαν ένας κάποιος έλεγχος ζημιών όσο περισσότερο γνωστός γίνεσαι, και σα fake.. διαφήμιση όσο περισσότερο φιλοδοξείς να γίνεις.

Όπως φαίνεται, το κίνημα, που έχει εδώ και κάνα χρόνο ημισοβαρό σχετικό λήμμα στη Wikipedia και σνομπάρεται από τις Μάζες από πολύ νωρίτερα, βρίσκεται κάπου στο σταυροδρόμι (φιλοδοξίας, κακής φήμης, και σκέτο φήμης άμα θες), και όπως και να 'χει, το ψευτοτρέιλερ που ανέβασε αποκλειστικά το FunnyOrDie.com σίγουρα κατέχει και τη τέχνη και τη τεχνική του (κινήματος/είδους), και έχει και στενή σύνδεση, μέσω των συντελεστών του, με τον Alexander the Last (2009) του Joe Swanberg που ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει, αν δε κάνω λάθος, τις εντυπώσεις του από την πολυδημοσιοποιημένη και ας πούμε καινή ταυτόχρονη πρεμιέρα του σε φεστιβάλ και pay-per-view. Ή αλλιώς, το μόνο σίγουρο είναι ότι το βίντεο έχει γέλιο, πιο μελετημένο από οτιδήποτε παραπλήσιο έχει βγει στα φεστιβάλ ή στις αίθουσες, αν και με τα σοβαρά μπορεί και να διασκεδάζεις πιο πολύ.


Previously on Movies for the Masses: Sita Sings the Blues (Live)

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Μιας και ο Μπίλι το Κουφό Παιδάκι (2009) φαίνεται να βρήκε και αυτός κάπου να παίξει, διόρθωσα το "γιουτιούμπια" σε "φεστιβάλ" (με αντίστοιχη αλλαγή και στο link) στο θέμα. Το τρέιλερ εξακολουθεί να υπάρχει στο YouTube φυσικά.

  2. cheaptalk said

    Κι όσο εγώ προωθώ στα σοβαρά την υποψηφιότητα συμμετοχής του Μπίλι (που στα σοβαρά πήρε καλές κριτικές) σε ελληνικά φεστιβάλ, για καλτ χιτ στο δίκτυο φαίνεται να πάει (τουλάχιστο) το τρέιλερ του έρωτα δυο αλόγων με ανάλογη υπόκρουση: You Make My Day στα σοβαρά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.