Year One (2009): Αρχαίο trailer

Δες/Κρύψε το Super Bowl spot

Τελευταία από τις μπλοκμπαστερικές κωμωδίες του καλοκαιριού που όλες φέτος έχουν ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες λόγω.. ύφεσης, το Year One (2009) απέκτησε κι αυτό trailer στα τέλη της προηγούμενης βδομάδας, στο Yahoo! Movies.

Σε παραγωγή Judd Apatow και σκηνοθεσία Harold Ramis, η ταινία βάζει όπως βλέπεις τον Jack Black και τον Michael Cera να παίζουν τους ρόλους που παίζουν και σε κάθε άλλη (ταινία), με φόντο αυτή τη τη φορά κάτι σε Ένα Προφήτη μα τι Προφήτη (1979) όπως ισχυρίζεται ο Black από αρχαιοτάτων χρόνων ή σε Τρελή Ιστορία του Κόσμου (1981) όπως βλέπουν οι περισσότεροι. Σχεδόν τόσο αρχαία είναι και η ίδια η ταινία, που είχε αρχίσει δοκιμαστικές προβολές πολύ νωρίτερα και από τον.. μυθικό έκτο Harry Potter, και μάλλον έξυπνα εφόσον τα ακροατήρια ψιλογιουχάισαν τον τρόπο που τελείωνε και οδηγήθηκε σε επαναληπτικά γυρίσματα. Σχεδόν τόσο αρχαίος κινδυνεύει να γίνει και ο Cera, τον οποίο αγνόησε επιδεικτικά το αφιέρωμα στους "νέους θρύλους της κωμωδίας" του Vanity Fair παρόλο που πρωταγωνιστούσε στους θρύλους της κωμωδίας του 2007 (Superbad, Juno) και προφανώς επειδή πρωταγωνιστεί σε 4-5 "θρύλους" του 2009 (χωρίς να κάνει τον κόπο να μάθει και κάνα καινούριο ρόλο). Προς την ίδια αρχαιότητα καλπάζει πλέον και οποιαδήποτε αξιοπιστία στο δίκτυο, και ειδικά στον επιρρεπή στα κουτσομπολιά χώρο (της κινηματογραφικής βιομηχανίας), και το κυριολεκτικά καθημερινό φαινόμενο να διαδίδουν όλοι παπαριές για ειδήσεις, επαναλήφτηκε στις αρχές του μήνα και για το συγκεκριμένο φιλμ, όταν κάποιος πρόσθεσε ένα και ένα στα credits του IMDb (οι Lee Eisenberg και Gene Stupnitsky του Office US, γράψανε το Έτος Ένα και ετοιμάζονται για το αναμενόμενο σε κάποια φάση Ghostbusters III) και έβγαλε jackpot ότι ο Apatow θα κάνει την παραγωγή σε.. άσχετη παραγωγή (και βέβαια ακόμα και η επίσημη διάψευση κυκλοφόρησε αλλαντάλλων).

Το τρέιλερ προσθέτει αρκετές σκηνές στο TV Spot για το Super Bowl και στο χαρακτηριστικό κλιπάκι που είχε βγει την ίδια εποχή για να προωθήσει το Crackle της Sony. Αλλά ουσιαστικά δε προσθέτει τίποτα στη γενική χαλαρή εντύπωση (όχι βέβαια και αρνητική), πέρα από το να ξανατονίζει (με πιο ολοκληρωμένες σκηνές) την εκπληκτική ικανότητα του Black να βγάζει σκηνές χωρίς να χρειάζεται cut, εκεί που οι περισσότεροι χρειάζονται και τον μονταζιέρη για να ολοκληρώσει το κωμικό εφέ. Τα έτερα φετινά μεγάλα γέλια είναι δυόμισι, Land of the Lost, Night at the Museum 2 και Funny People, εκτός άμα αρχίσεις να προσθέτεις και τα αθέλητα.


Previously on Movies for the Masses: Grace (2009): SFF-rated closing trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Σημειώνω ότι η μόνιμη συζήτηση για την διχτυακή δημοσιογραφία και "δημοσιογραφία" ξανάναψε αυτές τις μέρες στο χώρο, μάλλον πιο έντονα από κάθε άλλη φορά, αλλά προφανώς αν ασχολείσαι το ξέρεις ήδη και αν δεν ασχολείσαι δε σε ενδιαφέρει.

  2. cheaptalk said

    (Συμπλήρωσα και το φόντο της επίσημης σελίδας στο θέμα επειδή έχει το σχετικό φάρδος, αν και ο συνδυασμός των στοιχείων στην επίσημη αφίσα είναι πιο πετυχημένος)

  3. cheaptalk said

    Κλείνοντας, η ταινία πήρε αρχικά R-rating (for some sexual content and language) αλλά, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, σίγουρα θα βγει πιο οικογενειακή (PG-13) στις αίθουσες.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.