Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009): Trailer


Σίγουρα το μέχρι τώρα πιο αισθητικά συνεπές, ρομαντικά φορτισμένο, ψηφιακά προσεγμένο και.. χρονικά καθυστερημένο θα είναι το έκτο φιλμ βασισμένο στη σειρά των βιβλίων για μαθητευόμενους μάγους της J.K.Rowling, τα οποία πουλάγανε, όπως ξέρεις, μέχρι το τελευταίο πέρσι, σε λίγες ώρες όσο ένα μέσο bestseller στον πρώτο αιώνα της κυκλοφορίας του.

Το (teaser-o-)trailer του Χάρι Πότερ και του Ημίαιμου Πρίγκηπα (2009) που ουσιαστικά υπογράφει αυτούς τους χαρακτηρισμούς και που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου, αντί για το μετακινημένο στον Ιούλιο φιλμ, το έδωσε στη δημοσιότητα η Warner την Παρασκευή, ξεκινώντας από τα fan sites, και αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο έχει πάρει μια σελίδα από το brilliant ακομπλεξάριστο marketing της Disney αλλά και (πάρει) μυρουδιά ότι το πιο κοντά στη παραγωγή κοινό μπαρμπουνιάζει όλο και περισσότερο από την αγανάκτηση (της επιπλέον αναμονής) ενώ το πιο αποβλακωμένο ευφάνταστο και άστατο τσιρίζει στο δρόμο για αυτόγραφα μορμονοβαμπίρων που πετάχτηκαν να καλύψουν το κενό. Έτσι, η έμφαση στη ρομαντική κωμωδία, που ψιθυρίζονταν εδώ και κάνα χρόνο, δε προξενεί εντύπωση σε κανέναν ότι αποκαλύπτεται τη συγκεκριμένη στιγμή, το (σχεδόν) φιλί του Χάρη με τη Τζινέβρα Μόλι Oυέσλι το 'χεις δει από το καλοκαίρι και του 'κλεψε τον κεραυνό το παθιάρικο του Ρον με τη Λάβεντερ στο διεθνές teaser, το τραγικό του τέλους είναι δεδομένο, και γενικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη προώθηση έχει πια.. η προώθηση. Το μπλοκμπαστερικό καλοκαίρι προμηνύεται τόσο κουτσό όσο εξελίσσεται ήδη ο βραβειακός χειμώνας, η ταινία φαίνεται όλο και καλύτερα μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό, αλλά το στοίχημά της φαίνεται εξίσου όλο και μεγαλύτερο όσο περνάει ο καιρός, από τον Αύγουστο που όλοι οι υπεύθυνοι, όλο χαρά, ανακοίνωναν.. πως θα χρειαστεί να περιμένεις μόνο ένα χρόνο, αφότου τη δεις, και μέχρι τη μεταφορά του πρώτου μέρους του τελευταίου βιβλίου (που κι αυτό κόπηκε στα δυο για να σου παρατείνει την απόλαυση, και για να 'χεις αποκτήσει και κάνα εγγονάκι στο μεταξύ να τη μοιράζεσαι, ξέρεις).


Previously on Movies for the Masses: Watchmen (2009): No saviours trailer

3 Responses so far.

  1. madouvalos said

    Πολύ ωραίο παραμύθι με ωραία "ατμόσφαιρα" αλλά δεν κουράστηκαν να βγάζουν καινούργιες ταινίες Harry Potter ???

    Έχει γίνει πλέον κανονική σειρά παιδικών ταινιών...

  2. Aphrodite said

    aaxx twra pu ida to trailer anatrixiasa...ante ke mas priksane sto perimene! perasan 4 xronia apo tote pou teliwsan ta vivlia!

    imuna nia ke gerasa:P

    nomizw pws itane to pio sigklonistiko apo ola ta vivlia

  3. cheaptalk said

    Με όλο το κόσμο να ασχολείται πλέον με το πρώτο μέρος του HP7 (HP7.1?), και όλο το κόσμο να βγάζει τρέιλερ για να παίξουν πριν τους Watchmen (2009), η Warner κυκλοφόρησε και νέο τρέιλερ του HP6, υπό τη πολύ ορατή απειλή να νομίζουν όλοι ότι.. βγήκε και η ταινία πριν μήνες. Η διανομή ξεκίνησε και πάλι με download links στα fan sites (480p, 720p, 1080p), και ακόμα εξυπνότερα, εφόσον κανένας δε θα έδινε σημασία αλλιώς. Άμεσα.. η Sun κατάλαβε ότι δεν έχει βγει η ταινία, και δημοσίευσε εκείνο το (κατασκευασμένο ως συνήθως) ρεπορτάζ που είχε στο συρτάρι από τότε που ήταν να βγει, και έλεγε ότι οι πιστοί (την είδαν και) διαμαρτύρονται για τα πάντα, με αποτέλεσμα να τρέχει το studio να διαψεύδει (ευχόμενο να μπορούσε τόσο εύκολα να αρνηθεί και ότι είχε ποτέ την ιδέα να κυκλοφορήσει ταινία βασισμένη σε κόμικ του Alan Moore).

    Το trailer επικεντρώνεται στα εφέ, που φαίνονται (φυσιολογικά με τόσους και τόσους και τόσους μήνες δουλειά) τα καλύτερα μέχρι τώρα μια σειράς που δε τα είχε και ποτέ ακριβώς για το δυνατό της σημείο.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.