Alice in Wonderland (2010): Mad teaser

Δες/Κρύψε το extended teaser #2

Η Disney έκανε επίδειξη δύναμης τα ξημερώματα στη Comicon, όταν μερικά δευτερόλεπτα ξαφνικής εμφάνισης του Johnny Depp ήταν αρκετά για να διαλυθούν σχεδόν οι ουρές από χαρούμενες που στήνει με κάθε ευκαιρία η Summit να περιμένουν για ώρες εμφάνιση του Robert Pattinson. Και ο "mad as a hatter" Johnny μπορεί να δηλώνει και αυτή τη φορά ότι ανησυχούσε μη τον απολύσουν στα γυρίσματα, όμως κάποια λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή που φρίκαρε τους παραγωγούς παίζοντας σα "fucking faggot" τον πρώτο του μπλοκμπαστερικό ήρωα, τον Ichabod Crane (στο Sleepy Hollow (1999)), και ειδικά από την εποχή που ευχαριστούσε σε κάθε απονομή τη Disney που δε τον απέλυσε στα γυρίσματα του πρώτου μέρους μιας κάποιας τριλογίας όπου έπαιζε έναν κάποιον πυροβολημένο πειρατή με όνομα Jack Sparrow. To franchise του Twilight, που παρουσίαζε το δεύτερο μέρος του στο San Diego, δεν είχε τίποτα να πει στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2009) που εμφανίζονταν λίγο νωρίτερα λοιπόν, και αυτό όχι γιατί η ιστορία της Αλίκης είναι πιο κλασική με διαφορά αιώνων ή γιατί αθροιστικά η διαφορά εμπειρίας στις δυο παραγωγές βγάζει ακόμα περισσότερους (αιώνες), αλλά απλά γιατί η διαφορά στο βάρος των δυο πρώτων δεύτερων ονομάτων στις αφίσες είναι ασύγκριτη.

Ότι ο Mad Hatter είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής στη νέα εκδοχή των κλασικών ιστοριών του Lewis Carroll το βλέπεις και στο πρώτο teaser της, teaser που τυπικά είναι από τρελή προοπτική γιατί οι παράσπονδοι υπήκοοι αποδείχτηκαν πολλοί περισσότεροι από τους πιστούς της Λευκής και της Κόκκινης Βασίλισσας στη σχετική καταμέτρηση του facebook (για το ποιοι θα δουν πρώτοι τις πρώτες σκηνές από τη ταινία). Το αν υπήρχαν teaser και από άλλη σκοπιά είναι εξαιρετικά αμφίβολο βέβαια, χωρίς όμως να αποκλείεται να φτιαχτούν στη συνέχεια, στον μακρύ ακόμα δρόμο μέχρι τον Μάρτη και την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες. Κατά τα άλλα, χωρίς πραγματικό βάθος στα πλάνα του, με σκηνική φαντασία επιπέδου βιντεοπαιχνιδιού, και μάλλον με μισοτελειωμένα τα εφέ, το teaser δίνει, σχεδόν.. αναμενόμενα, τροφή στους όλο και περισσότερους που ισχυρίζονται ότι ο Tim Burton όχι μόνο δε κάνει καμιά προσπάθεια πια να ξεφύγει από τη comfort zone του αλλά γυρνάει και τις ταινίες στον αυτόματο. Και αν προσθέσεις ότι και η Μαρία Κουτσή έχει βγάλει πια κριτική του πρώτου draft του σεναρίου συμφωνώντας ότι από μόνο του δεν είναι άξιο λόγου, διαπιστώνεις ότι δε μένει και τίποτα σαν αιτία να κόβεις φλέβες περιμένοντας τον ερχομό της άνοιξης. Όπως και να 'χει, η Linda Woolverton, με credits σε αρκετά απο τα κινούμενα του οίκου του πόντικα στη προηγούμενη δεκαετία, άλλαξε αρκετά και σε αυτό το παραμύθι, κάποια τα βλέπεις και μόνος σου (ο πραγματικός τίτλος θα 'πρεπε να είναι Η 17χρονη Αλίκη Επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων), κάποια καλύτερα να μη τα ακούσεις (η ηρωίδα είναι τώρα σωτήρας που περίμεναν όλοι σύμφωνα με το θρύλο και σύμφωνα με.. σκοτωμένο μέχρι θανάτου πια μοτίβο), και άλλα, όπως ότι χαμένη πιτσιρίκα και τρελός καπελάς ερωτεύονται σφόδρα, αξίζουν μια αναφορά. Στα θετικά μπορείς να βάλεις ότι.. ερμμ.. μάλλον δε θα ακούγονται τραγούδια οπότε θα μπορείς να πατήσεις στις προβολές με περισσότερη ασφάλεια, ότι.. ερρ.. ο Burton δεν φημίζεται για το μάτι του στα σενάρια οπότε δε θα 'παιζε και πολύ ρόλο το γραπτό έτσι κι αλλιώς, και ότι οι γκόμενες ψοφάνε για μαγικούς κόσμους, Johnny, και με τα πολλά και για τον σκηνοθέτη που τον έχει κάνει πιο μούσο και από τη γυναίκα του, οπότε τα εικοσπέντε χρόνια που έφαγες να τον παρακολουθείς φανατικά (τον σκηνοθέτη εννοώ αλλά πάρε και τον μούσο άμα θες) θα πιάσουν πάλι τόπο όπως καλοσυνήθισες τελευταία.


10 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Γιατί τέτοια εμπαθή σχόλια για τον Μπάρτον; Εγώ να σου πω, προτιμώ να γυρίζει στον αυτόματο πιλότο παρά να αλλάξει ντε και καλά κατεύθυνση και να το ρίξει σε ταινίες με Εβραίους που τιγκάρουνε σε θαλάμους αερίων...

  2. dark tyler said

    To καλύτερο:

    Tim Burton has the unique and unparalleled ability to take 150 million and make it look like a stylized 35 million done well.

  3. cheaptalk said

    Όπως γράφω και στο κείμενο είμαι φαν 25 χρόνια και μόνο τα 4-5 τελευταία παρατηρώ (και όχι μόνο εγώ) το φαινόμενο αν λες σε οποιοδήποτε φόρουμ, οτιδήποτε για τον Burton εκτός από WOW, OMG, κτλ. να σε λένε troll, hater, κτλ. Σίγουρα υπάρχουν και οι haters και πάντα υπήρχαν και για όλους. Αλλά καμιά εμπάθεια δεν υπάρχει σε αυτά που γράφω.

    Για παράδειγμα, οπουδήποτε να κοιτάξεις στα δίχτυα, θα βρεις.. τρομοκρατημένους να ρωτάνε αν και να διπλοτσεκάρουν ότι θα σταματήσει το σερί με τα τραγούδια. Και πολύ πιθανά το πιο.. έξυπνο για την υστεροφημία του που μπορούσε να κάνει ο Burton σε αυτό το σημείο ήταν να το σταματήσει. Γεγονός είναι, το να το μεταφέρω δεν είναι εμπάθεια, το να μη το μετέφερα θα ήταν εθελοτυφλία.

    Και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι δε θα ξεχώριζε καλό σενάριο ακόμα κι αν του προσγειώνονταν στο κεφάλι. Δεν αποκαλύπτω κάνα οικογενειακό του μυστικό όταν το λέω.

    Και σόρι για το ξέσπασμα αλλά είναι αυτόματη αντίδραση, την έχω βαρεθεί αυτή τη κατάσταση τόσα χρόνια όπως είπα.

  4. cheaptalk said

    Α και το American McGee's Alice, το παιχνίδι, κυκλοφόρησε πριν κοντά δέκα χρόνια, σχεδόν public domain θα είναι πια, όποιος δε το θυμάται ας το κατεβάσει να δει και μεγαλύτερη φαντασία στα σκηνικά, σε dirt cheap και παλαιολιθική για τα σημερινά δεδομένα Wonderland, Underland ή οτιδήποτε :p

  5. Anonymous said

    λεπτομέρειες, νομίζω... give Johnny Depp to the people.

  6. cheaptalk said

    Έχω γράψει αρκετές φορές, και είναι και σχετικά αυτονόητο, ότι στα εξειδικευμένα δημοσιεύματα δε ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου για να αναλύσεις και να εξηγήσεις πράγματα που είναι κοινός τόπος για τους αναγνώστες (είτε γιατί εσύ τα ξανάγραψες είτε γιατί οι αναγνώστες ασχολούνται και από μόνοι τους). Και φυσικά δε τα αφήνεις όλα να υπονοούνται γιατί στο τέλος όλα υπονοούνται, αλλά κοιτάς να αναφέρεις κυρίως τα πιο άξια προσοχής και να προσφέρεις στη γενικότερη "συζήτηση". Για τα υπόλοιπα, για αναφορά υπάρχει και το Google και η Wikipedia, για τεκμηρίωση υπάρχουν και τα links, για εξηγήσεις υπάρχουν και τα σχόλια.

    Και επειδή έκατσα και έγραψα μερικά κατεβατά εξηγήσεων για το συγκεκριμένο κείμενο, τα παραθέτω στη συνέχεια μπας και βοηθήσουν και κανέναν άλλο (κυρίως το κοινό του Burton που προέκυψε σχετικά πρόσφατα, λόγω Johnny και Emo).

  7. cheaptalk said

    Πάρα πολλές από όσες περίμεναν ώρες στην ουρά για να δουν τον Robert Pattinson σε άλλη αίθουσα λίγο αργότερα, παράτησαν τη θέση τους και τρέχαν να δουν τον Johnny Depp που εμφανίστηκε χωρίς να έχει προαναγγελθεί. Στο San Diego όπου γίνεται το μεγαλύτερο κομικοσυνέδριο του πλανήτη και πάνε και όλες οι κινηματογραφικές παραγωγές που ενδιαφέρουν τον αντρικό πληθυσμό κυρίως.

    Η Summit που βγάζει το Twilight στους κινηματογράφους έχει μια πάρα πολύ γνωστή τάση να μαζεύει όσες πιτσιρίκες μπορεί για να τσιρίζουν για τον Pattinson. Και το κάνει για να ψαρώνει και άλλες πιτσιρίκες να συμμετέχουν στο "φαινόμενο", και να πληρώνουν εισιτήρια και να αγοράζουν DVD.

    ===

    O Johnny Depp στην αρχή δεν έπαιζε mainstream ρόλους και στη συνέχεια τους έπαιζε όπως ήθελε. Στο Sleepy Hollow που ήταν η πρώτη του ταινία με μεγάλο προϋπολογισμό, έφτασε πάρα πολύ κοντά να τον απολύσουν οι παραγωγοί γιατί έπαιζε τον πρωταγωνιστό πολύ.. effeminate, για να το πω ευγενικά. Στους Πειρατές της Καραϊβικής, όπου είχε δεύτερο ρόλο, πάλι είχε πολλά προβλήματα με το πως έπαιζε τον Jack Sparrow, και πάλι έφτασε τόσο κοντά στην απόλυση που ευχαριστούσε, ειρωνικά, τη Disney μέχρι και χρόνια μετά. Παράδειγμα στα MTV Movie Awards του 2007.

    Οι Πειρατές γίναν τριλογία με τεράστια επιτυχία (στις 4-5 όλων των εποχών), ο Depp ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το ρόλο, και τώρα είναι ο σταρ της σειράς και συζητάει με τη Disney αμοιβή 40-50 εκατομμύρια για να παίξει σε άλλη συνέχεια, σα πρωταγωνιστής πια.

    ==

    Το Twilight ήταν μπαζοπαραγωγή που γυρίστηκε στα γρήγορα. Το Twilight: New Moon πάει για ακόμα χειρότερο, τουλάχιστο στη βιασύνη με την οποία γυρίζεται. Η Αλίκη έχει πολύ πιο έμπειρους συντελεστές και προσοχή στη παραγωγή. Αλλά τελικά άμα δεν είχε τον Depp δε θα ήταν πιο μουράτη. Και με τον Depp είναι πολύ πιο μουράτη.

    Το τι έγινε στο facebook φαίνεται στα links, η Disney προσκάλεσε κόσμο να γίνει, μέσα σε 2-3 μέρες, υπήκοος είτε της Red Queen είτε της White Queen είτε του Mad Hatter. Με έπαθλο στο μεγαλύτερο γκρουπ, τη δυνατότητα να δει πρώτο το teaser. Tο οποίο teaser είναι από τη σκοπιά του Mad Hatter αλλά είναι αμφίβολο ότι άμα κέρδιζε η Red Queen θα βλέπαμε teaser από τη σκοπιά της Red Queen. Και δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει, όπως είχα πει από τότε που είχα κολλήσει το σχετικό link στον τοίχο μου.

    Το επίπεδο του βίντεο δεν είναι καλό για Burton και για σκηνικά Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων γενικά, και το εξήγησα και παραπάνω. Σαφώς και στα δυο έχουμε δει και καλύτερα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και για πέταμα.

    Για το σενάριο έχουν γράψει όλοι, κυκλοφορεί στο δίκτυο εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι αξιόλογο, και αυτή η αλλαγή "ήρωας πάει σε μυθικό μέρος όπου οι προφητείες λένε ότι θα το απελευθερώσει" είναι καρακοινοτοπία πια, από Matrix μέχρι Narnia. Και το ρομάντζο Αλίκης- Καπελά κοινοτοπία είναι αλλά δίνει και ένα edge ας πούμε.

    Αλλά τελικά ο Burton είναι Burton, δε φαίνεται η παραγωγή και το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει (θα μπορούσε να έχει και τραγούδια πάλι, και να έχει και χειρότερο σενάριο, για μισοπλακατζίδικο μισοαληθινό παράδειγμα), υπάρχει και ο Johnny, υπάρχουν και όσες αγαπάνε τον Johhny και μάθανε και τον Burton, οπότε όλοι καλά θα περάσουμε :p

  8. cheaptalk said

    Επιπλέον:

    Και ο Depp και ο Pattinson είναι το.. αίσθημα της πρωταγωνίστριας στις δυο παραγωγές, πράγμα που σημαίνει ότι φυσιολογικά δεν έχουν τον πρώτο ρόλο στο σενάριο. Αλλά και οι δυο είναι ουσιαστικά τα μεγαλύτερα ονόματα (στη περίπτωση του Depp και στην αφίσα).

    Ο Burton έχει χρησιμοποιήσει τον Depp περισσότερο, για περισσότερο καιρό και σε μεγαλύτερους ρόλους από τη γυναίκα του τη Helena Bonham Carter (Edward Scissorhands, Ed Wood, Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Sweeney Todd και Alice in Wonderland για τον έναν ενώ για την άλλη μετράνε Planet of the Apes, Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Sweeney Todd και Alice in Wonderland)

    Και σταματάω κάπου εδώ γιατί αν συνεχίσω τις εξήγήσεις θα γράψω δεκαπεντάτομο μυθιστόρημα.

  9. cheaptalk said

    Και για να ξεφορτωθώ κάτι από τα todo μου, το quote που βρήκα να γυρνάει στα δίχτυα είναι "I wouldn't know a good script if it bit me in the face", δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι είναι πραγματικό, όμως δε κατάφερα να βρω πως και που το είπε ο Burton, οπότε όποιος θέλει μπορεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις του.

  10. cheaptalk said

    Ένα περίεργο παιχνίδι έπαιξε σήμερα με τα διαδίχτυα η Disney, κυκλοφορώντας αρχικά ένα πιο εκτεταμένο teaser (480p|720p|1080p) για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2010), και στη συνέχεια ένα ακόμα πιο εκτεταμένο εκτεταμένο teaser (480p|720p|1080p) μόλις πρόλαβαν οι πιο γρήγοροι να ανεβάσουν το λιγότερο εκταταμένο αλλά περισσότερο εκτεταμένο.

    Όπως και να 'χει, τα νέα βίντεο επιβεβαιώνουν όσα εκτεταμένα είχαμε πει στο πρώτο teaser, και κυριότερα ότι τα ψηφιακά σκηνικά ήταν τότε προσωρινά και μισοτελειωμένα (αν προσέξεις όλα έχουν αλλάξει προς το σκοτεινότερο ενώ και ολόκληροι φόντοι έχουν μεταμορφωθεί) αλλά η αισθητική τους είναι τέτοια που θα ήταν προτιμότερα τα προχειροφτιαγμένα ολοκληρωτικά πραγματικά (τουλάχιστον θα μοιάζαν κλασικά). Στο άλλο σημαντικό της υπόθεσης, η πλοκή δεν πολυαποκαλύπτεται ακόμα βέβαια, αλλά είναι πια φανερός ο βασικός κορμός τύπου Narnia που δεν αναμένεται να συναρπάσει και πολλούς. Συνολικά, η υποδοχή του δεύτερου (ή.. έκτου αν μετρήσεις όλες τις παραλλαγές) teaser φαίνεται μέχρι τώρα πιο συγκρατημένη και από αυτή του πρώτου, αλλά η ταινία φαίνεται να έχει βρει το βασικό κοινό της, στις τσιριάρες που αναρωτιούνται αν θα είναι το νέο Twilight και εύχονται να φιληθούν ο Καπελάς με την Αλίκη (που είναι πια σε ηλικία Μπέλας, μη ξεχνάς). Τουλάχιστο, το ότι δεν εμφανίζεται και πάλι η Κάμπια μάλλον σημαίνει (πως την έκοψαν για λόγους καταλληλότητας και άρα) πως δε της άλλαξαν το ναργιλέ με ροζ λαμπυρίζουσα ομιχλώδη μαργαρίτα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.