District 9 (2009): Trailer εξωγήινων


Οι δυο που ήταν τελευταίοι υποψήφιοι να κάνουν το Halo, o Peter Jackson στη παραγωγή και ο Neill Blomkamp σε σενάριο και σκηνοθεσία, ετοίμασαν με προϋπολογισμό γύρω στα $25 με $30 εκατομμύρια μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που βγαίνει τον άλλο μήνα στην Αμερική και ταιριάζει πολύ περισσότερο στο.. αντάρτικο στιλ του δεύτερου. Στη πραγματικότητα, το District 9 (2009) είναι συνέχεια του Alive in Joburg (2005), της μικρού μήκους ταινίας του Νοτιο-Αφρικανού που εξέτασε πρώτα την ιδέα "εξωγήινων προσφύγων το 1990 στο Johannesburg", και σε αυτή ξεκινάνε να μετράνε προφανώς και τα 28 χρόνια ιστορίας των μαμουνιών του διαστήματος που αναφέρει το τρέιλερ που κυκλοφόρησε στα τέλη της προηγούμενης βδομάδας που αλλού στο Yahoo! Movies. Αποφεύγοντας τα εντομοειδή spoilers και μαζί την υποψία ότι η παραγωγή τους μπορεί και να μη τα αντέχει, τα χρόνια που τη γέννησαν, τα χρόνια προσφυγιάς της ναυαρχίδας του Xbox σε πρόχειρους καταυλισμούς της Fox και της Universal, τα θυμάται ο Μιχάλης Τέγος, δανεικός από το GameOver.gr.

Όταν κάποτε ανακοινώθηκε ότι ένας τύπος ονόματι Neil Blomkamp ετοίμαζε μεταφορά του gaming φαινομένου Halo στον κινηματογράφο, η αντίδρασή μου ήταν μια ελαφριά ανατριχίλα.

Με την κακή έννοια.

Βλέπεις, οι gamers μέσα στα χρόνια έχουν καεί ουκ ολίγες φορές από κινηματογραφικά adaptations των αγαπημένων τους τίτλων, τα οποία ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέτρια και στη χειρότερη έπαιρναν σηκωτό το θέμα τους στην πίσω αυλή, του έκλεβαν τα ρούχα και το χαρτζιλίκι και του πετούσαν πέτρες. Χωρίς να ανήκει στα αγαπημένα μου, η τριλογία του Halo των επίσημων δεκάδων εκατομμυρίων αντιτύπων και των μπλοκμπαστερικών ανοιγμάτων από το πρώτο μέρος της είναι από τα μεγαλύτερα franchises του πλανήτη. Το ταξίδι στο Hollywood ήταν αναπόφευκτο, όσο και η ετοιμασία για συλλογική κατακραυγή.

Κάπου εκεί ακούσαμε για ρόλο παραγωγού του Peter Jackson με τη WETA του, κάτι που μόνο θετικούς οιωνούς μπορούσε να είχε για το project. Ακολούθησαν τα σχετικά shorts που έβγαλε στο internet ο νεαρός Blomkamp και δεν ήταν και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τελικά το project ποτέ δε βρήκε το funding που χρειαζόταν για να προχωρήσει.

Cue ανάσα ανακούφισης από τους gamers.

Τώρα φαίνεται πως ήταν διπλό το καλό, γιατί το δίδυμο Blomkamp & Jackson, απαλλαγμένο από το βάρος, γυρίζει προς άλλη κατεύθυνση: το District 9, βασισμένο στο short Alive in Joburg του Blomkamp, το οποίο έδειχνε ένα εξωγήινο apartheid στο Johannesburg του 1990, αποκτά έναν feature-length διάδοχο, σκηνοθετημένο από το Blomkamp και με τις πλάτες του Jackson πίσω του. Σαφέστατα πιο ενδιαφέρον project και σαν θέμα και σαν εκτέλεση, τα trailer που είδαμε όλοι στο internet συνεχίζουν το ντοκιμαντερίστικο στιλ και εξερευνούν τις συνθήκες της απομόνωσης και της εξαθλίωσης στις οποίες ζουν οι αγνώστων λοιπών στοιχείων εξωγήινοι στον Τομέα 9 του τίτλου. Όπως φαίνεται και στο δεύτερο trailer, οι μπελάδες είναι θέμα χρόνου.

Το Halo κι οι δικοί του εξωγήινοι μπορούν να περιμένουν.


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ακόμα ένα θέμα που το 'χα 4-5 μέρες στο βγάλσιμο και τελικά πάτησα το publish για να το ξεφορτωθώ, χωρίς να το συμπληρώσω. Συγγνώμη αλλά ξαναλέω ότι δε μπορεί κανένας να 'χει τέσσερα χρόνια κάθε μέρα την ίδια όρεξη για γράψιμο και προτιμάω να βγάζω ασυμπλήρωτα θέματα ή συνήθως καθόλου θέματα από το να γράφω μαλακίες. Έτσι κι αλλιώς για τη συγκεκριμένη ταινία τα περισσότερα είναι spoilers και υποθέσεις. Και το στιλ του Blomkamp, που κατάγεται από τη Νότια Αφρική αλλά ζει στον Καναδά, μπορείς να το ανακαλύψεις και μόνος σου στα shorts του στο YouTube αν δεν το είχες κάνει όταν έβγαζε αυτά για το Halo.

  2. cheaptalk said

    Τελικά, όπως βλέπεις στο θέμα, βοήθησε ο CitizenMac με δυο λόγια παραπάνω για την σχετική παύλα άσχετη ιστορία της παραγωγής.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.