The Wolfman (2010): Κλασικό trailer


Με φωτορεαλιστικούς ανθρώπους, φωτορεαλιστικά δάση, φωτορεαλιστικά γιοφύρια, και Hammer-ορεαλιστική ομίχλη, το trailer του Wolfman (2010) που σηματοδοτεί μάλλον και μια νέα προσπάθεια της Universal να εκμεταλλευτεί τον κατάλογο με τα διάσημα τερατάκια της, έβγαλε δόντια στο Yahoo! Movies τη Πέμπτη, απέναντι σε αυτό του Avatar (2009) που είχε προαναγγελθεί ως η δευτέρα παρουσία του κινηματογράφου.

Ίσως αναπάντεχα, ρεντίκολο των διαδιχτύων δεν κατέληξε η παραγωγή της οποίας το σενάριο είχε ξαναγραφτεί σχεδόν από την αρχή, ο σκηνοθέτης είχε πέρσι αποχωρήσει τρεις βδομάδες πριν αρχίσουν τα γυρίσματα, ο υπεύθυνος για το makeup εξέφρασε αρκετές αμφιβολίες για τα CGI, το μοντάρισμα απαίτησε την άνοιξη εκτεταμένα επαναληπτικά σε δυο ηπείρους, η ημερομηνία εξόδου έχει μαζέψει τη προσοχή των γραφείων στοιχημάτων με τις αναβολές κάθε 2-3 μήνες, και το studio περνάει μια από τις χειρότερες χρονιές του. Ο Wolf Μan (1941) μπαίνει γενικά στις κορυφαίες επιλογές των απανταχού λυκόφιλων (μετά το American Werewolf in London (1981) φυσικά), και όπως βλέπεις (και είχε φανεί και από τα πρώτα screenings) το remake σέβεται απόλυτα την ατμόσφαιρα κλασικού τρόμου που απαιτείται, ενώ έχει και έναν Anthony Hopkins να υπονοεί σε κάθε σκηνή ότι κάτι παραπάνω ξέρει από φεγγάρι αστέρια και μάσημα τρυφερής χωριατοπούλας, και προσθέτει στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Benicio Del Toro που, σα μέγας φαν της πρώτης ταινίας, μπορεί να μοιάζει λίγο εκτός κλίματος στις σκηνές όπου κάνει τον ανυποψίαστο, όμως θα τον πίστευες και χωρίς τριχωτό μεϊκάπ εκεί που απειλεί να τους φάει όλους. Τα ψηφιακά εφέ της μεταμόρφωσης (που όλοι τα περίμεναν με ανησυχίες) είναι αρκετά δουλεμένα για να έχουν στο μοντάζ και μερικά δέκατα του δευτερολέπτου παραπάνω από τα συνηθισμένα, στα πρακτικά (εφέ) ο Rick Baker φανερά έχει βάλει κι αυτός το μεράκι του φαν παρόλο που δεν τον άφησαν να κάνει και το χέρι στο χέρι, ο τετράποδος λυκάνθρωπος που ακούγονταν την εποχή των reshoots μάλλον θα είναι τελικά ο δεύτερος, ο αντίστοιχος σε αυτόν του Béla Lugosi το '41, και έτσι, ακόμα και αν το συνολικό κόστος της δε πλησίαζε πια τα $120 εκατομμύρια, και πάλι λόγος να κρατήσει τη παραγωγή μακριά από τις αίθουσες δε φαίνεται να υπήρχε για τη Universal. Ίσα ίσα.


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το 'χα στις σημειώσεις αλλά τελικά ξέχασα να γράψω ότι εκτός από τον ρεαλιστικό φωτορεαλισμό στους ανθρώπους και τα δέντρα, το τρέιλερ έχει ένα ακόμα στοιχείο που φέρνει επανάσταση στον κινηματογράφο: τον ρεαλιστικό μονοφωνικό ήχο.

  2. cheaptalk said

    Ο Wolfman κυκλοφόρησε στη συνέχεια και δεύτερο, πιο μοντέρνο, τρέιλερ για να απευθυνθεί και στο πιο νεανικό κοινό. Αλλά τα βάσανα της παραγωγής δε σταμάτησαν, ο Danny Elfman αντικαταστάθηκε στο score από τον Paul Haslinger, και.. χειρούργοι κλήθηκαν για να κάνουν πλαστική στη ταινία με νέο μοντάζ.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.