Valhalla Rising (2009): Venice midnight trailer

Δες/Κρύψε το trailer #1

Παρόλο που έρχεται από τη Δανία, μια χώρα που οι σκηνοθέτες της δε φαίνεται να δυσκολεύονται και πολύ να κάνουν όνομα τις τελευταίες δεκαετίες, κάθε ταινία του Nicolas Winding Refn είναι έκπληξη και που υπάρχει, αφού όχι μόνο έχει ένα στιλ φευγάτο ακόμα και για τη πατρίδα του Dreyer και του Trier αλλά και αρκετά βίαιο για να μαζεύει από τα τριάντα του.. lifetime achievement awards σε ασιατικά φεστιβάλ. Οπότε καταλαβαίνεις ότι πλησιάζει τα όρια του ασύλληπτου το να τον βλέπεις να πηγαίνει, μέσα στην ίδια χρονιά, στο Sundance το Γενάρη με τον Bronson (2009) και στη Βενετία και στο Τορόντο τον Σεπτέμβρη με ένα project που δουλεύει τα τελευταία 3-4 χρόνια, το Valhalla Rising (2009).

Στη ταινία που κάνει πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού απόψε μετά τα μεσάνυχτα στη μεγάλη σάλα του κινηματογραφικού παλατιού του Lido, o Mads Mikkelsen παίζει τον μουγκό μονόφθαλμο ανυπότακτο που τον πουλάνε σκλάβο Βίκινγκς σε Σκωτσέζους και τον μαζεύουν δραπέτη κάτι θαλασσόλυκοι Χριστιανοί που ξεκινάνε για Αγίους Τόπους και καταλήγουν περικυκλωμένοι από Ινδιάνους, όπως βλέπεις στα δυο πιο πρόσφατα και πιο επίσημα από τα μέχρι τώρα trailer. Η ιστορία βασίζεται σε μια νουβέλα του Νορβηγού Roy Jacobsen που έχει credit και στο σενάριο, και η προώθηση προσπαθεί να βγάλει κάτι σε Outlander (2008) εναντίον Pathfinder (2007) φυσικά, όμως ο Refn σίγουρα κάτι σε Οδύσσεια του Διαστήματος (1968) εναντίον των Εφτά Σαμουράι (1954) θα έχει στο μυαλό του, και ακόμα σιγουρότερα στο τέλος θα του πετάξει ένα γραφείο και θα φύγει, όπως το 'χει παράδοση όχι μόνο στις ταινίες του αλλά και στη ζωή του από τότε που επισκέπτονταν για μερικά φεγγάρια σα σπουδαστής κινηματογραφικές σχολές εκατέρωθεν του Ατλαντικού. Το αποτέλεσμα βέβαια δε συμφωνεί πάντα με τις προσδοκίες, οπότε για να έχεις συνολική εικόνα πρόσθεσε και τις αναφορές από τη Βενετία που λένε ότι.. στη σημερινή συνέντευξη τύπου δε πάτησε κανένας και στη χτεσινή δημοσιογραφική πήγαν ακόμα λιγότεροι.


Previously on Movies for the Masses: [•REC]² (2009): Tráiler definitivo

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Στο Τορόντο το φιλμ συνάντησε καλύτερη υποδοχή, αν και φυσικά δεν ήταν δύσκολο να ξεπεράσει τη πλήρη αδιαφορία της Βενετίας. Το αγόρασε η IFC δηλώνοντας ότι είναι "one of the most visceral and exciting films we’ve seen in a long time".

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.