Percy Jackson and the Lightning Thief (2010): Trailer

Δες/Κρύψε το international trailer

Κάτι σαν χρονιά ελληνικής μυθολογίας η επόμενη για το Hollywood, αφού εκτός από τη καλοκαιρινή Σύγκρουση Τιτάνων (2010), το Φλεβάρη ένας αμερικάνος τινέιτζερ θα ανακαλύψει ότι είναι γιος του Ποσειδώνα και πρέπει να επιστρέψει τον κεραυνό του Δία, στο Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010) που έχει και μεγάλο τρέιλερ από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο MSN Movies, μετά από αρκετά πειραχτήρικα βίντεο τόσο για ντόπια (του) όσο και για διεθνή κατανάλωση.

Η Fox που είναι υπεύθυνη για τη παραγωγή, μοστράρει βέβαια με παχιά γράμματα τις φιλοδοξίες της για franchise αντίστοιχο συγκεκριμένου μαθητευόμενου μάγου, αλλά από τη μια βαδίζει σε ένα δρόμο (του νεανικού φανταστικού) που έχει γεμίσει φιλόδοξα πτώματα τα τελευταία χρόνια και από την άλλη ο τόνος του Percy Jackson είναι φανερά ελαφρότερος. Επιπλέον, ο Chris Columbus, γνωστός πια σαν ο πιο τυφλά πιστός στα βιβλία από τους σκηνοθέτες του Harry Potter, φαίνεται να ακολούθησε αυτή τη φορά εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, τα 12χρονα του πρωτότυπου αναβαθμίστηκαν σε 17χρονα που τα παίζουν μέχρι και 23χρονα (στη περίπτωση της Alexandra Daddario), οι φαν της νουβέλας ψάχνουν απεγνωσμένα το σενάριο για να μάθουν.. την υπόθεση της ταινίας, κι άμα προσέξεις ότι ο μικρός μαυρούλης παύλα σάτυρος στο αμερικάνικο τρέιλερ φωτογραφίζει το κεφάλι του Δία και στο ευρωπαϊκό τα αγαλματένια στήθια της Αφροδίτης, τότε καταλαβαίνεις πως ο Percy θα είναι μάλλον και το πιο σεξουαλικά προχωρημένο απ' όλα τα φανταστικά αγοράκια μέχρι τώρα. Παρά τις αλλαγές, το ότι ο συγγραφέας της σειράς, Rick Riordan, μπλέχτηκε μέχρι και στην αναζήτηση πρωταγωνιστών και τοποθεσιών πέρα από το να γράφει τα αναμενόμενα στο blog του λειτούργησε καθησυχαστικά για τα κάποια εκατομμύρια αναγνώστες του που έτσι κι αλλιώς θα περίμενες να έχουν και κάποια αίσθηση του χιούμορ. Για τις υπόλοιπες προσδοκίες, η ημερομηνία εξόδου έλεγε από μόνη της ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι και τόσο κολοσσιαίος πριν το αποκαλύψει και η ποιότητα των ψηφιακών εφέ.


Previously on Movies for the Masses: Season of the Witch (2010): Trailer λυκόφωτος

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Όπως θα παρατήρησες, οι Olympians λείπουν από το βρετανικό/διεθνές τρέιλερ, άγνωστο αν έχουν μεγαλύτερη πέραση στην Αμερική ή οι Ευρωπαίοι προτιμάνε τους τίτλους τους πιο χαριποτερικούς.

  2. cheaptalk said

    Πέρασα στο θέμα μια καλύτερη εκδοχή του αμερικάνικου τρέιλερ (που μπορείς να το πεις και τρέιλερ #3 εφόσον προηγήθηκε ένα τίζερ κι ένα τιζεροτρέιλερ), αφού αυτό κυκλοφόρησε πια και σε HD στο Yahoo! Movies.

  3. verbal said

    Την πρώτη συνέντευξη Τύπου στη μακρά πορεία της προώθησης του Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief (2010), φιλοξένησε σήμερα το πρωί η Αθήνα, αφού προηγήθηκαν οι διεθνείς τηλεοπτικές συνεντεύξεις που, για να έχουν φόντο την Ακρόπολη, αποτέλεσαν και τον βασικό λόγο που έφερε στην Ελλάδα τους συντελεστές της μεταφοράς του ομότιτλου best seller του Rick Riordan.

    Ο Chris Columbus, ο Pierce Brosnan, ο Steve Coogan, η Alexandra Daddario, ο Logan Lerman, ο Jake Abel, κι ο Brandon T. Jackson, ο σκηνοθέτης και οι βασικοί ερμηνευτές δηλαδή, κυκλοφορούσαν από την Πέμπτη το βράδι στον Αθήνα, πυροδοτώντας ένα σωρό μπούρδες λαϊφσταϊλίστικων στήλων για υπέρλαμπρες πρεμιέρες και ειδικές προβολές, που ουδεμία σχέση είχαν βέβαια με την ειδική, κελιστή προχθεσινοβραδινή προβολή της ταινίας, για μια μικρή ομάδα ντόπιων δημοσιογράφων και μια μεγαλύτερη ξενόφερτων τηλεοπτικών (και μια ακόμη πιο μεγάλη ομάδα μαθητών σχολείου), ειδικά για να έχουμε ερωτήσεις για τις συνεντεύξεις.

    Για την ίδια την ταινία, που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες μια βδομάδα μετά τις αμερικάνικες κι αυτές των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, η Fox μάς έβαλε να πάρουμε όρκο σιωπής, οπότε, για την ώρα, κάνε επανάληψη σ' αυτά που είχε γράψει ο cheaplog για το πρώτο trailer και αρκέσου στο βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι συντελεστές, σε καμιά δεκαπενταριά δημοσιογράφους εντύπων, κι έναν διαδικτύου.

  4. Θανάσης said

    Ο Alan Partridge στην Αθήνα! Θα σκότωνα για ένα αυτόγραφο, μια φωτογραφία με το Steve Coogan.

    Καταφέρατε και συνεντεύξεις με το cast;

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.