Teeth (2007): Η κρυφή δύναμη του Sundance


Απ' όλη τη μεγάλη χαρούμενη σεξοπαρέα που ξεπάγιασε στο Park City φέτος, δόντια είχε τελικά μόνο η Jess Weixler. Η πιτσιρίκα που μοιάζει με την ωραία αδερφή της Uma Thurman πήρε το βραβείο της επιτροπής του Sundance για την ερμηνεία της στο Teeth (2007), όπως είπαμε νωρίτερα. Και παρόλο που σίγουρα πια τη περιμένουν βιογράφοι να την περάσουν ένα χεράκι, και έχει εμφανιστεί και σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές και πήγε και σε δυοτρία φεστιβάλ, το κατατοπιστικότερο για τη μέχρι τώρα ζωή της το βρήκα στο Comedy Central: "So, so, so many details to relay about this person. Wow, you wouldn't believe all the details. Like, really. Yeah. What was the question?"

Η Bunny Dee, πρωταγωνίστρια στο Comic Book Extras όταν δε γράφει για τις Μάζες, είχε αναλάβει το θέμα απ' τη Παρασκευή αλλά τώρα ξεμπέρδεψε με το μαγείρεμα και έχει τα περισσότερα:
H vagina dentata --παρουσία δοντιών σε γυναικεία γεννητικά όργανα-- δοσμένη με σκληρές εικόνες που δε τους λείπει το χιούμορ, είναι κάτι που έκανε το Teeth (2007) να κερδίσει εντυπώσεις στο Sundance. Mε την πρωτότυπη ματιά του σε ένα πρωτότυπα δοσμένο, πρωτότυπο θέμα.

Ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος της ταινίας Mitchell Lichtenstein, στην πρώτη του τέτοια μεγάλου μήκους παραγωγή, παίρνει ένα φόντο που θα είχε κάθε δυνατότητα να καταλήξει ελαφρύ και camp, και φαίνεται να καταφέρνει μέσα απ' αυτό να παρουσιάσει θέματα που δε συζητιούνται εύκολα, κρατώντας ένα ευχάριστο, μες τo gore του, κλίμα. Η ιστορία μιας κοπέλας που έχει, έτσι κι αλλιώς και από μόνη της, προβλήματα κατά το μεγάλωμά της και που δε βιάζεται να εξερευνήσει την αναδυόμενη γυναικεία της πλευρά, δεν έχει επιπλέον τίποτα να ζηλέψει από άλλες υπερηρωικές ιστορίες. Η απρόσμενή της μυστική δύναμη της δίνει έναν άσο στο μανίκι σε καταστάσεις με τις οποίες κάποιος χωρίς αυτήν (τη δύναμη) θα βρισκόταν σε απόγνωση.

Λογικό να γυρίσει κεφάλια σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ --προς την οθόνη ή προς την αντίθετη μεριά-- δείχνοντας κάτι που από πάντα είναι παρόν σε εφιάλτες ανδρικούς και όχι μόνο.


Previously on Movies for the Masses: Dead Silence (2007): Απαγορευμένο trailer

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Σύμφωνα με συνέντευξή του στο Bloody Disgusting τη προηγούμενη βδομάδα, ο Lichtenstein έχει "πολλές ακόμα περιπέτειες" να περιμένουν την ηρωίδα του και δεν έχει "τελειώσει την ιστορία της ακόμα".

  2. cheaptalk said

    Το site φαίνεται να έχει αναλάβει όλη τη προώθηση της ταινίας. Και εκτός από συνέντευξη του σκηνοθέτη πριν λίγες μέρες μαζί με το πρώτο footage απ την ταινία, έβγαλε τώρα και συνέντευξη της (κατά γενική ομολογία) προσοντούχας πρωταγωνίστριας (Jess Weixler). Και ακόμα περισσότερο footage.

  3. cheaptalk said

    Μετά από μήνες και μήνες κλινικών μελετών τα Δόντια (2007) βρίσκουν το δρόμο τους για τις αίθουσες αφού οι Weinsteins / Lionsgate πούλησαν τελικά τα δικαιώματά τους στην συνηθισμένη σε τέτοια μεγάλα ψίχουλα Roadside Attractions. Σύμφωνα με το Fangoria, από vagina dentata θα πάσχουν περιορισμένες αμερικάνικες αίθουσες στις 30 Νοεμβρίου, και η ασθένεια θα εξαπλωθεί σε περισσότερες στα μέσα του Δεκέμβρη. Νωρίτερα, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, από το σπάνιο φαινόμενο της μουνακοδοντίασης θα καταληφθεί και η αίθουσα 1 του Δαναού, στα πλαίσια των Μεταμεσονυχτών Πρεμιέρας που και φέτος εκθέτουν τέτοια (παρα)(ψυχ)ιατρικά στο κοινό με επιτυχία που δε μας επιτρέπει να καθήσουμε με τον cinemad ούτε δίπλα στην μισοαποκοιμισμένη υπεύθυνη των υποτίτλων στην πρώτη πρώτη σειρά, χωρίς να μας σηκώσουν οι ταξιθέτες πεντέξι φορές.

  4. cheaptalk said

    Με τη Lionsgate να μην έχει πουλήσει τα δικαιώματα τελικά αλλά να έχει αγοράσει ποσοστό της Roadside Attractions για να της αναθέτει τέτοιες βρωμοδουλειές, το μουνάκι της Jess Weixler θα περιμένει κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το Φλεβάρη να δείξει τα δόντια του, αφού η 30η Νοεμβρίου που είχε οριστεί για έξοδο στις αίθουσες, μετά από μήνες λήθης, δε φαίνεται να ισχύει πια. Πάντως η προώθηση κυκλοφόρησε τη προηγούμενη βδομάδα επίσημο τρέιλερ και καινούρια αφίσα (και τα δυο στο IGN), για τα Δόντια (2007). Που κατάπιαν κόσμο και στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας, οπότε μπορείς να πεις σίγουρα ότι δε χρειάζονται τόσο (με αυξητικές τάσεις) κουκούλωμα στις πραγματικές τους.. ορέξεις.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.