Evan Almighty (2007): Κατακλυσμιαίο trailer

Δες/Κρύψε το teaser

Κατακλυσμό μέσα στο πιο καυτό κινηματογραφικό (και όχι μόνο) καλοκαίρι προαναγγέλλει το δελτίο καιρού που εξέδωσε η Universal στο Moviefone. Για να γλυτώσεις πρέπει να πάρεις το έτερον ήμισυ του είδους σου και να κλειστείς σε μεγάλες σκοτεινές αίθουσες, τρεφόμενος με φουσκωμένο καλαμπόκι, μέχρι την παρέλευσή του.

Επειδή είχα την αχαρακτήριστη ευτυχία να παραστώ σε όλες τις αντίστοιχες μαζώξεις που διοργανώθηκαν υπό την εποπτεία του, πρέπει να χαρακτηρίσω απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Tom Shadyac αναφέρεται, ανώνυμα(!), μόνο ως ο σκηνοθέτης του Bruce Almighty (2003). Ο άνθρωπος έχει γυρίσει την τεράστια παραγνωρισμένη κωμωδία Dragonfly / Μήνυμα Σιωπής (2002), με τον Kevin Costner να βλέπει νεκρούς παπαγάλους. Και ανυπέρβλητα πασίγνωστα δράματα, ξεκινώντας με τον Jim Carrey σα Ντετέκτιβ Ζώον (1994) και τον Eddie Murphy σα Δάσκαλο για Κλάματα (1996). Δεν είναι καθόλου παράξενο λοιπόν που αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη κωμωδία ever, με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα $175 μύρια και κανείς δε ξέρει το τελικό του όριο.

Πάντως στο τρέιλερ που συνεχίζει τη πρόσφατη τάση να αποκαλύπτει όλη τη πλοκή, ο Steve Carell και ο Morgan Freeman έχουν μεγάλα κέφια και εξαιρετική άνεση και οικειότητα με τον φακό. Ενώ τα αστεία είναι περισσότερα και διαφορετικά από το τίζερ (κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει απόθεμα) και, το σημαντικότερο, πραγματικά αστεία. Άρα στο αναμενόμετρο ο Evan βρίσκει μια θέση λίγο χαμηλότερα από το Knocked Up (2007).


Previously on Movies for the Masses: Ocean's Thirteen (2007): Γρουσούζικο trailer

2 Responses so far.

  1. dark tyler said

    Θα γελάσουμε αυτό το καλοκαίρι, ε? Από τη μία ο Steve Carell που οποτεδήποτε έχει παίξει σε κάτι πάνω από 2 λεπτά (ναι, μόλις εξαίρεσα εντέχνως το Bewitched) το έχει κάνει αξέχαστο. Από την άλλη ο Judd Apatow με το Knocked Up. Από τη μία η θεά Lauren Graham, από την άλλη η θεά Katherine Heigl.

    Όμορφα πράγματα...

    (Ελλάδα πότε? Καλό Σεπτέμβρη, να φανταστώ?)

  2. cheaptalk said

    Μέσα σε αβυσσαλέες κριτικές που ξεχώριζαν μόνο το έτσι κι κι αλλιώς ξεχωριστό καστ, και "επαναπροσδιορισμό" του κοινού-στόχου σε χριστιανοπαθείς οικογένειες με ανάλογο κόψιμο σε οτιδήποτε θα μπορούσε να τις προσβάλλει, ο Μεγαλοδύναμος Ίβαν έκοψε λιγότερα απ' όσα περίμεναν και οι χειρότερες προβλέψεις το σαββατοκύριακο στην Αμερική. Τα περίπου $32 μύρια πρώτου weekend δεν είναι ούτε τα μισά του Bruce Almighty (2003) (που είχε κοστίσει και τα μισά), και κάνουν την Universal κάτοχο του τίτλου της πρώτης μεγάλης αποτυχίας ενός καλοκαιριού που δεν είχε και καμιά ιστορική επιτυχία. Μέχρι τώρα.

    Επιτυχία πάντως μπορούν να θεωρηθούν τόσο τα $20 εκατομμύρια του 1408 (2007) που αποτελούν το μεγαλύτερο τρομο-άνοιγμα της χρονιάς, και βάλαν όλους να κάνουν ήδη μνημόσυνα σε όσα φιλμ του είδους δε περιλαμβάνουν και 13χρονα στο κοινό (αφού το συγκεκριμένο ήταν PG-13). Όσο και το sold out σε κάθε μέρα και ώρα (πρεμιερο)προβολής του Sicko (2007) που έκανε τους Weinsteins να τρίβουν τα χέρια τους και να διπλασιάζουν τις αίθουσες που προόριζαν να το ανοίξουν. Οι τελευταίοι είναι διπλά χεσμένοι αυτή τη βδομάδα αφού και το θρίλερ δωματίου (i.e. 1408) δικό τους είναι. Kαι πρώτη φορά εδώ και καιρό (ξανα)βλέπουν το χρώμα του δολαρίου από κοντά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.