3:10 to Yuma (2007): Καουμπόικο trailer


Τις ανησυχίες που είχε προκαλέσει πέρσι το φθινόπωρο με τις δυσκολίες να πουληθεί, ήρθε σήμερα να ανατρέψει το 3:10 to Yuma, remake του κλασικού western του '57 δια χειρός James Mangold, με την ευκολία να εντυπωσιάζει στο trailer, που βγήκε σήμερα στο Yahoo! Movies, μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών να δρομολογηθούν τα γυρίσματα και λιγότερους μήνες να τελειώσουν. O Mangold, που με τη φειδωλή του φιλμογραφία μπορεί αν μη τι άλλο να περηφανεύεται ότι βγάζει αναπάντεχα πράγματα απ' τους ηθοποιούς του αφού έστειλε την Angelina Jolie και την Reese Witherspoon στα Όσκαρ τους (με τα Girl, Interrupted (1999) και Walk the Line (2005) αντίστοιχα) και κατάφερε τους κριτικούς να αντιμετωπίσουν τον Sylvester Stallone σαν σοβαρό δραματικό ηθοποιό με το Cop Land (1997), πάλευε να στήσει ένα αρκετά φιλόδοξο project στα studio της Sony, με ένα budget και τρεις stars που θα το έφερναν πολύ κοντά στα προαπαιτούμενα του blockbuster.

Για αδιευκρίνιστους λόγους η εταιρία το παράτησε, ο Mangold το μετέφερε στη Lionsgate που του έκοψε 30 απ' τα 80 εκατομύρια που ήθελε, και κάπου εκεί χάθηκαν ο Eric Bana κι ο Tom Cruise απ' τη μαρκίζα. Οι οποίοι θα χρειάζονταν αυτό το χάρισμα που λέγαμε με τους ηθοποιούς, πολύ περισσότερο απ' ότι ο Russel Crowe που του έμεινε πιστός (και παίζει τον κακό), κι ο Christian Bale που του προστέθηκε (και παίζει τον καλό --κλασικό western λέμε). Αλλά πάλι, πιθανότατα θα του βγει σε καλό, αφού με δύο ηθοποιούς τόσο τεράστιου βεληνεκούς --και τόσο τεραστιότερου απ' όποιον είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν-- ο Mangold είναι σχεδόν καταδικασμένος αν όχι να πετύχει την "αναβίωση του western" που τόσο ωραία θα δουλέψει ως τίτλος, τουλάχιστον να επαναφέρει στους καουμπόηδες την βαρβατιλομυρωδιά του Marlboro που αντικατέστησαν με ευωδιά Cajoline οι καβαλάρηδες του Brokeback Mountain (2005).
3:10 to Yuma, Poster


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Κυκλοφόρησε σήμερα (και τη πέρασα στο θέμα) η αφίσα του Τελευταίου Τρένου για τη Γιούμα (2007) που βάζει σοβαρότατη υποψηφιότητα για πρώτη της χρονιάς, τουλάχιστο στην ειδική κατηγορία "Γαμηστερότερη Όλων". Η ημερομηνία που αναφέρει, 7 Σεπτεμβρίου, είναι και η νέα επίσημου ανοίγματος αφού η Lionsgate αποφάσισε να μη το τρενάρει για μετά την πολύπαθη και πολυμαγειρεμένη Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Χέστη Ρόμπερτ Φορντ (2007).

    Σαν επιπλέον μπόνους το ντιβιντί θα κυκλοφορεί στο εμπόριο τον οσκαροπαρακολουθητικό Γενάρη, οπότε το στούντιο θα έχει την ευκαιρία να ξεφορτώσει καραβιές από κοινά δισκάκια στις πόρτες των κατ' οίκον περιορισμένων παπούδων ψηφοφόρων, στο ένα τρίτο - ένα πέμπτο της τιμής των μαρκαρισμένων (i.e. screeners). Τακτική που είχε ακολουθήσει και με το Crash (2004) και καλοβλέπουν όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο. Έτσι τον πονοκέφαλο φαίνεται να τον έχει o Russell "my name is Gladiator" Crowe, πρωταγωνιστής και σε ακόμα πιο μειλίχιο μωροκωλικό φιλμάκι το American Gangster (2007) που πάει Τορόντο εκείνη την εποχή (και δε θα προλαβαίνει να εμφανίζεται σε παιδικά πάρτι, όπως καταλαβαίνεις).

  2. cheaptalk said

    Κάτι παραπάνω από $14 εκατομμύρια, μέσα στις προβλέψεις αλλά λιγότερο απ' ότι έλπιζε η Lionsgate και οι φίλοι του είδους που δε φαίνεται να μπορεί να σηκώσει την ταφόπλακά του, μάζεψε τελικά το νέο Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα (2007), παρά τις καλές κριτικές και χωρίς μεγάλη συμμετοχή του Russel Crowe στη προώθηση, όπως φαίνονταν από καναδυο μήνες πριν. Εντελώς απογοητευτικά, σε ένα σαββατοκύριακο παραδοσιακά αργό στην Αμερική και απέναντι σε μεγαλύτερη ταινία που απευθύνονταν στο ίδιο κοινό, άνοιξε το Shoot 'Em Up (2007) κόβοντας $5,7 μύρια.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.