À L'Intérieur (2007): Trailer σε ενδιαφέρουσα


Κινούμενο πιο κοντά στο αιματοπαπάρωμα του Haute Tension (2003), παρά στο κλειστοφοβικό παύλα ψυχολογικό του Ils (2006), το A l' Interieur (2007) δείχνει να είναι η νέα πολύτιμη λίθος που εκτοξεύτηκε απ' τις φοβερές πρόσφατες εκρήξεις της horror γαλλικής σκηνής. Το film των πρωτάρηδων Alexandre Bustillo και Julien Maury, είχε κάνει μαζί με το El Orfanato (2007) τις γύρες του στο market του Βερολίνου, απ' όπου το τσίμπησαν οι Weinsteins για αγγλόφωνη διανομή --και το πληρώσαν ακριβά, οπότε κάτι θα πρέπει να αξίζει--, αλλά όπως ο Ισπανός συνταξιδιώτης του, το ματωμένο θρίλερ προβλήθηκε και στην Εβδομάδα Κριτικής των Κανών, όπου και χαρακτηρίστηκε το πιο σοκαριστικό πράγμα του προγράμματος.

Το γιατί, το υποθέτεις απ' το στόρι, που μιλά για μια μυστήρια γκοθού που θέλει να κλέψει το βρέφος απ' την κοιλιά μιας ετοιμόγεννης, ξεσκίζοντάς την. Το αν χρειάζεται το μωρό για να φτιάξει τα dumplings της νεότητας κατά τη συνταγή του Fruit Chan στις Τρεις Ακρότητες (2004), μένει ασαφές. Aλλά μια σχέση "ο θάνατός σου, η ζωή μου", την αφήνει να εννοηθεί το poster, που επελέγη δια δημοψηφίσματος και είναι μάλλον το χειρότερο απ' όσα κυκλοφόρησαν (και όχι μόνο γι' αυτά που θυμίζει). Το ότι στην πορεία θα υπάρξουν αίμα, πτώματα και χορταστικά σαδιστικοί θάνατοι, με μεταλλικά αντικείμενα να βρίσκουν εισόδους σε ζεστή, μαλακή σάρκα, το φαντάζεσαι βλέπεις. Και το ότι την γκοθού παίζει η Beatrice Dalle και την ετοιμόγεννη η Alysson Paradis (αδερφή της Vanesssa), ανεβάζει κι άλλο το ενδιαφέρον του concept του γυναικείου hard-gore. Οι Γάλλοι θα το δουν στις αίθουσές τους την Τετάρτη, αλλά εδώ μάλλον θα πρέπει να περιμένεις τις Νύχτες Πρεμιέρας, και μέχρι τότε οι σκηνοθέτες μπορεί να 'χουν κλείσει κάνα-δυο remake στην Αμερική. Οπότε για την ώρα κρατήσου στο trailer, ρίξε μια ματιά στη μια ντουζίνα άρθρα του twitch που το ανακάλυψε από νωρίς, και δες και το πιο συγκρατημένο αμερικάνικο teaser αν δεν βγάζεις άκρη με τους γαλλικούς μεσότιτλους.



One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Οι Weinsteins αποφάσισαν να μη βγάλουν το À L'Intérieur (2007) στις αμερικάνικες αίθουσες αφού δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει κάτω από NC-17, όπως είδες και μόνος σου στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Και μάλλον δεν έχουν σκοπό να ρίξουν και πολλά λεφτά στην προώθηση του DVD, αφού τα οικονομικά τους φαίνεται να εξακολουθούν να μην είναι στη καλύτερή τους κατάσταση, όπως έχουμε χιλιοματαξαναπεί και παρά τις προσπάθειες να πείσουν για το αντίθετο. Αλλά το σκηνοθετικό δίδυμο των Alexandre Bustillo και Julien Maury πήρε την αναγνώριση που χρειάζονταν για να ταξιδέψει στο LA, και υπέγραψε να αναλάβει το remake του Hellraiser. Και οι σχετικές ειδήσεις είναι καναδυό βδομάδων αλλά τις καταγράφω με αφορμή το trailer για το remake του The Eye από το άλλο γαλλικό σκηνοθετικό δίδυμο που ταξίδεψε στο Hollywood, τους David Moreau και Xavier Palud.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.