Ψυχραιμία Παιδιά (2007): Set visit


Για να πας μπροστά στη σοουμπίζ, πρέπει λέει να είσαι ανοιχτός στις βίζιτες, κι επειδή θέλουμε να πάμε μπροστά αλλά βαριόμαστε να περιμένουμε, είπαμε να τις ξεκινήσουμε μόνοι μας, εγκαινιάζοντας την νέα ελληνική κινηματογραφική σαιζόν με μια σειρά από επισκέψεις στα γυρίσματα των ταινιών που θα την απαρτίσουν. Και ποιος καλύτερος για να μας κάνει ποδαρικό, απ' τον master του εγχώριου blockbuster, Νίκο Περάκη. Η νέα του ταινία, μοιάζει με μπεργκμανική σύλληψη χτυπημένη στο σέικερ της ελληνικής πραγματικότητας, μαζί με μπόλικες πρέζες καυστικής σάτιρας και χιούμορ με δόντια, μοιρασμένα σε μια ντουζίνα χαρακτήρες σχεδόν, που λειτουργούν σαν ψηφίδες στη σύσταση της εικόνας μιας νεολαίας κληροδοτημένης με προβλήματα απ' τους γονείς της, τους οποίους λατρεύει να μισεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δική τους ζωή.

Το σενάριο παρακολουθεί ένα κουβάρι παράλληλων ιστοριών με κοινό σημείο τον μεγαλοβιομηχανοπλούσιο Σωτήρη Μάνδρακα που υποδύεται ο Γιώργος Κιμούλης, όπως αυτό ξεδιπλώνεται "κατά την διάρκεια ενός καλοκαιρινού εικοσιτετράωρου, από της φυλακής τα σίδερα στους κυλιόμενους διαδρόμους του Ελ. Βενιζέλος κι από τις παραλίες του Σαρωνικού ως τα βοσκοτόπια του Ψηλορείτη". Σ' όλη αυτή τη διαδρομή εμείς δεν τους ακολουθήσαμε, αλλά ως το Ιασώ που μεταμφιέστηκε σε Μανδράκειο Καρδιολογική Κλινική καταφέραμε να φτάσουμε για να δούμε την Τζούλια Αλεξανδράτου σε δράση, και μετά να βρούμε το δρόμο ως τις εγκαταστάσεις beach volley στο Φάληρο, για να ακούσουμε το τραγούδι που θα μας κολλήσει στον εγκέφαλο όταν αρχίσει η διαφημιστική καμπάνια. Το οποίο εσύ δεν θα το ακούσεις τώρα, αλλά μια άλλη εκδοχή απ' τα κομμένα θα σου την έχουμε, όταν βγει το αυθεντικό στον αέρα. Για την ώρα μπορείς να αρκεστείς στις εικόνες απ' τα γυρίσματα, τις συνεντεύξεις με τις ανερχόμενες Βάσω Καβαλιεράτου και Τζένη Θεωνά, το πρωτοεμφανιζόμενο κινηματογραφικά ταλέντο του Εθνικού, Ανδρέα Κωνσταντίνου, τις σταθερές αξίες των Γιώργο Χρανιώτη και Γιάννη Τσιμιτσέλη, και πάνω απ' όλα τις εύγλωττες χειρονομίες του Νίκου Περάκη. Δεν είναι και λίγα.

6 Responses so far.

  1. verbal said

    Φυσικά, τίποτε απ' όλα αυτά που βλέπεις στο set visit δεν θα υπήρχε, χωρίς τον ατρόμητο οπερατέρ-σκηνοθέτη μας, Στάμο Δημητρόπουλο, που από δόκιμος στο περασμένο Γαλλόφωνο, προβιβάζεται πλέον σε επίλεκτο κομάντο αυτοκτονίας. Μένει να του βρούμε κι ένα καλό nick.

  2. Anonymous said

    "οδηγεί μοτοσυκλέτα;" πόσο random χαρακτηρισμός είναι αυτός; η τζένη θεωνά θα πάει μπροστά, τέτοια ευχέρια που έχει με τα κοστούμια της...

  3. verbal said

    Το Ψυχραιμία Παιδιά (2007) κόπηκε σε Ψυχραιμία (2007) σκέτο, για να αποφευχθεί η σύγχυση των fans του Λουκιανού Κηλαϊδόνη που είχε βγάλει έναν δίσκο με τον πρώτο τίτλο πριν δυόμιση δεκαετίες. Οπότε μπορείς να πεις η εικόνα της κλακέτας (με τίτλο ταινίας Ψυχραιμία Παΐδια), είναι ψυλοσυλλεκτικούτσικη.

    Επίσης, πέρασα στο θέμα ένα μάτσο φωτογραφίες (παραγωγής και ταινίας) που είχα σκοπό να βγάλω εξ αρχής, αλλά εκείνη την περίοδο έκανε κόλπα το photobucket και μετά τις λησμόνησα γιατί κάνει ζέστες και καταλαβαίνεις...

  4. verbal said

    Αν και λίγο καθυστερημένα, έφτασε χθες στα χέρια μας το teaser της Ψυχραιμίας (2007) του Περάκη, που δεν δείχνει και πολλά εκτός από μερικά γρήγορα περάσματα μερικών απ' τους συντελεστές, αλλά σε καλεί να δείξεις ψυχραιμία μέχρι το Δεκέμβρη (που θα βγει). Και άρα αντιλαμβάνεσαι ότι πάλι το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φέτος θα το αποφύγει (και καλά θα κάνει), όπως είχε κάνει και πρόπερσι με το megahit Σειρήνες στο Αιγαίο (2005) και χαμένος δεν βγήκε.

  5. verbal said

    Ως τα extras του DVD της Ψυχραιμίας (2007) που κυκλοφόρησε πρόσφατα, έφτασε το set visit που είχαμε κάνει στην ταινία του Περάκη πριν κάνα δεκάμηνο εγκαινιάζοντας το section, για να μπορείς να το βάζεις και στο home cinema σου να το βλέπεις, να χαζεύεις και να μας καμαρώνεις. Ανατρίχιαξες;

  6. td said

    Αντε και συμμετοχή στο making of του Sin City 2 εύχομαι :) (δε θα σας χάλαγε μια συνέντευξη με τη Rosario, i guess...)

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.