The Darjeeling Limited (2007): Ιδιότροπο trailer


Υπήρχαν κάποιοι, όπως ο verbal, που τους άρεσε το The Life Aquatic with Steve Zissou (2004). Οι περισσότεροι πάντως είπαν ότι θα ήταν καλύτερα ο Wes Anderson να ασχοληθεί και με κάτι άλλο πέρα από ιδιότροπες δραμωδίες με τους ίδιους (και τους ίδιους) πρωταγωνιστές. Μετά ήρθε η συμμετοχή του στη μεταφορά του The Fantastic Mr. Fox από το χαρτί στο πανί, με stop-motion animation, και μια ελπίδα να γίνει το yang στους yin κόσμους του Tim Burton. Ελπίδα που έπεσε σε λήθη μαζί με τη συγκεκριμένη παραγωγή.

Κρίνοντας από τον ξέχειλο χιονοστιβαδικό ενθουσιασμό με τον οποίο υποδέχονται όλοι το τρέιλερ της νέας του δουλειάς που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες στην Apple, το αστείο ξανάγινε αστείο στο μεσοδιάστημα, όπως τα ανέκδοτα που τα σιχαίνεσαι να τα ξαναματακούς και μετά γίνονται κλασικά, χωρίς ο σκηνοθέτης να χρειαστεί να κάνει τίποτα. Όλοι είναι έτοιμοι να ξαναγαπήσουν τις χαλαρές καταστάσεις, τις μικρές στιγμές, το εκκεντρικό χιούμορ, τη γλυκιά μουσική και τις ευρείες συνθέσεις που έχουν ήδη υποσχεθεί από το πόστερ να χωράνε σε κάθε κάδρο και τους τρεις αδερφούς σε κρίση μετά το θάνατο του πατέρα τους μαζί με όλη την Ινδία που επισκέπτονται σαν ευκαιρία ενίσχυσης του δεσίματός τους. Αυτή τη φορά πάντως το σενάριο δεν συνυπογράφει ο Noah Baumbach του ψιλοσκαρικού The Squid and the Whale (2005) και του λίαν συντόμως στις οθόνες σου Margot at the Wedding (2007), που η δικιά μου υποψία είναι ότι κατάστρεψε τις Υδάτινες Ιστορίες. Αλλά, σε κάτι σαν συνέχιση της συνεργασίας του Anderson με τον Owen Wilson μέχρι τους Royal Tenenbaums (2001), (συνυπογράφει) ο πρωταγωνιστής Jason Schwartzman και ο ξάδερφός του Roman Coppola που παίζει κι αυτός ένα μικρότερο ρόλο.

Η Natalie Portman θα εμφανίζεται σε μια σκηνή του (οπότε δε την έχασες πίσω από καμιά από τις ιδιότροπες πρωταγωνιστικές μύτες στο βίντεο), κομμάτια των Kinκs θα ακούγονται στο μεγαλύτερο μέρος του (όπως και στο τρέιλερ), και το φιλμ θα παίξει στη Βενετία και θα ανοίξει το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Το ντιβιντί πολύ πιθανό να βγει κι αυτό στη Criterion παρόλο που είναι παραγωγή της Fox (και όχι της Buena Vista όπως τα προηγούμενα του αγαπημένου νέου της αγαπημένης των σινεφίλ και.. του αγαπημένου νέου).


Previously on Movies for the Masses: Trick 'r Treat (2007): Μασκαρεμένο trailer

3 Responses so far.

  1. verbal said

    Μετά την πρεμιέρα του στην Βενετία μαζί με το 12λεπτο ορντέβρ του, το Darjeeling Limited (2007) θα ανοίξει το 45ο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, όπου ανάμεσα σε ένα σωρό άλλες ταινίες απ' τις περασμένες Κάνες, θα προβληθεί και η πολυζήτητη Persepolis (2007), για ταινία κλεισίματος.

    Στα ενδιάμεσα, ταινίες όπως το Margot at the Wedding (2007) του Noah Baumbach (που ίσως θυμάσαι απ' το The Squid and the Whale (2005)), η φιλόδοξη κι αλλόκοτη βιογραφία του Bob Dylan, I'm not There (2007) απ' τον Todd Haynes κι ο καινούριος DePalma αναμένεται να προκαλέσουν μερικές ενδιαφέρουσες αντιδράσεις στους χοντρόπετσους και καλοδιαβασμένους κριτικούς του Μεγάλου Μήλου, αν σε ενδιαφέρουν αυτού του είδους τα πράγματα.

  2. zisis said

    Ο καημένος ο Owen Wilson δεν άντεξε τη ζωή που ζει και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει (με χάπια και άνοιγμα φλεβών)!! Τι προβλήματα έχουν αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνω....

  3. _ said

    λίγα για τον Wes Anderson.

    Διαβάστε εδώ πλήρες αφιέρωμα για τις ταινίες του και την "παρέα" του.

    http://moviesgr.blogspot.com/

    Θα σας βάλω και στα λινκ μου...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.