Atonement (2007): Trailer βενετσιάνικου ανοίγματος

Δες/Κρύψε το clip με την Keira Knightley υγρή

Με μια μεγάλη μπάλα κατεδάφισης χωμένη σ' έναν τοίχο μπροστά απ' το Palazzo del Cinema περιμένοντας να το γκρεμίσει όταν χτιστούν οι πολυπόθητες νέες εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, και με το ψαλίδι για το κόψιμο της κορδέλας της έναρξης να βρίσκεται στα χέρια του νεότερου στην ιστορία του φεστιβάλ σκηνοθέτη που ανοίγει τη διοργάνωση, και με ένα καρααγγλόφωνο πρόγραμμα τίγκα στην παγκόσμια πρεμιέρα, ο διευθυντής της, Marco Mueller, τρίβει τα χέρια του περιμένοντας τις διάσημες πατούσες που θα περπατήσουν το κόκκινο χαλί της έκδοσης που αναμένεται ως η πιο λαμπερή της κινηματογραφικής Mostra.

Την 64η Biennale κινηματογράφου, ανοίγει απόψε το Atonement (2007), δράμα εποχής βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Ian McEwan για καταδικασμένο έρωτα στην Αγγλία του 1935, που αναζωπυρώνεται μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου, νουβέλα που το περιοδικό TIME συμπεριέλαβε το 2005 στη λίστα του των 100 καλύτερων βιβλίων όλων των εποχών. Η ταινία μπορεί να μην φτάσει τα ίδια ύψη (βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις), αλλά τουλάχιστον φαίνεται ικανή να εκτοξεύσει τον σκηνοθέτη της, Joe Wright, στην παγκόσμια αναγνώριση –-σε περίπτωση που είσαι απ' αυτούς που δεν κατάλαβαν προς τι το σούσουρο με την προπέρσινη εκδοχή της Περηφάνιας και Προκατάληψης (2005).

Αν πιστέψεις τις εκστατικές κριτικές που έχουν δημοσιευτεί μέχρι ώρας, το Atonement είναι ήδη απ' τις ταινίες της χρονιάς, με τουλάχιστον τις κατηγορίες κοστουμιών, σκηνικών και ερμηνειών στα Όσκαρ να την περιμένουν, τη σκηνή από το θαύμα του Dunkirk να μένει ως ό,τι πιο φιλόδοξο σε κλίμακα κι αισθητική έχει βγάλει ο βρετανικός κινηματογράφος, και την Keira Knightley με τον James McAvoy να έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο πάνθεον των πιο ρομαντικών απ' τα ρομαντικά ζευγάρια. Αλλά και τίποτε απ' αυτά να μην ισχύει, τουλάχιστον μπορείς να την περιμένεις ως τη δεύτερη ευκαιρία σου (μετά το The Jacket (2005)) να χαζέψεις τις ρώγες της Knightley, στην περιβόητη σκηνή του σιντριβανιού (απ' όπου βασικά ξεκινά το όλο δράμα του καταραμένου έρωτα και) που μπορείς να δεις κάτω από το trailer, ευγενική χορηγία του GQ.


Previously on Movies for the Masses: No Country for Old Men (2007): Κόκκινο trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Περισσότερο κι απ' τη νούμερο ένα γκόμενα του πλανήτη (σε μουτράκι και attitude τουλάχιστο), φαίνεται να απασχόλησε τους Ιταλούς η Fanny Ardant τη τελευταία βδομάδα. Η μούσα του Truffaut ξεσήκωσε πρωτοσέλιδες αντιδράσεις και απειλές για μηνύσεις από τις οικογένειες των θυμάτων με δηλώσεις θαυμασμού της για τον Renato Curcio των Ερυθρών Ταξιαρχιών, και κρίθηκε ανεπιθύμητη για το φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχει επίσημα το ιταλικό L' Ora di Punta (2007) με αυτή πρωταγωνίστρια. Στη συνέχεια βέβαια ζήτησε συγγνώμη.

  2. mans said

    Μου έκανε πάντως εντύπωση πως ο McAvoy πρόλαβε ήδη και μπήκε πριν τη Knightley στα credits του trailer.

  3. cheaptalk said

    Παρότι σνομπαρίστηκε στα βραβεία του (μάλλον γιατί δε πολυάρεσε στους Ιταλούς), η Εξιλέωση (2007) ήταν η μεγάλη κερδισμένη του φεστιβάλ της Βενετίας στην οσκαρική κούρσα, και ο θόρυβός της αυξήθηκε τόσο στο Τορόντο ώστε να μην αμφισβητεί κανένας πια τη θέση της στην πεντάδα και να αποτελεί το πρώτο μεγάλο φαβορί για το μεγαλύτερο χρυσό αγαλματάκι της χρονιάς. Στη Βρετανία άνοιξε σχετικά ικανοποιητικά το σαββατοκύριακο με £1,634,065 σε καμιά τετρακοσαριά αίθουσες (και τη δεύτερη θέση του μποξόφη). Και στην Αμερική η Focus ξεκίνησε επίσημα τη καμπάνια της με trailer (που, όπως συνηθίζει τελευταία η εταιρεία για όσες παραγωγές βασίζονται σε βιβλία, αποκαλύπτει πολλά) και character posters.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.