The Kite Runner (2007): Κακό trailer


Τις πιθανότητες αξιοπρέπειας για φέτος του Marc Forster πάτησε διθυραμβικά με ανάλογη ασυγκράτητη φανφάρα στη φωνή του εκφωνητή, το τιζεροτρέιλερ του The Kite Runner (2007) που κυκλοφόρησε νωρίτερα στο Yahoo! Movies, λίγες ώρες μετά τη διάθεση της αφίσας από τους φίλους μας του Rotten Tomatoes. Δυστυχώς δε πάτησε οριστικά ολόκληρη την καριέρα του πιο επίπεδου δηθενιάρη σκηνοθέτη των τελευταίων χρόνων, αφού (αυτός) έχει εξασφαλίσει γυρίσματα και για τον 22ο Bond μέσα σε φήμες ότι θα τον γυρίσει στις "χρυσές" εποχές του Roger Moore.

Μετά την παρένθεση του ψιλοχωνέψιμου κόντρα στις προσπάθειές του Stranger Than Fiction (2006), o Forster συνεργάζεται και πάλι με τον σεναριογράφο David Benioff όπως και στο απύθμενο Stay (2005), για να κάνουν κάτι που πασάρεται με την υπερσυνεπή προβλεψιμότητα και την υπεργλυκερή αχρωματοψία του οσκαρικού Finding Neverland (2004). Και πολύ πιθανά να έχει και τη σεσημασμένη εθελοτυφλία του τελευταίου, αφού σκηνές βιασμού μικρών παιδιών και δημόσιου άγριου μαστουρώματος ενηλίκων μεταξύ άλλων, δεν ήταν ικανές να στερήσουν το Κατάλληλο-13 από την.. οικογενειακή ταινία, όπως βλέπεις και στην πράσινη μπάντα της αρχής του βίντεο. Σκηνές του βιβλίου Χαρταετοί Πάνω απ' την Πόλη του Khaled Hosseini δηλαδή, που αποτελεί και το πρώτο αφγανικό που μεταφράστηκε εκδόθηκε στα Αγγλικά λέει και σίγουρα είναι από τα πιο αγαπημένα, παγκόσμια, της δεκαετίας.

Πάντως ο συγγραφέας φέρεται ικανοποιημένος από την όχι και τόσο ακριβή μεταφορά, και οι πρώτες εντυπώσεις του κοινού έχουν καταγραφεί θετικές. Οπότε, βραβειακά τουλάχιστο, μην ετοιμάζεσαι να χορέψεις σε άλλη μια κηδεία του Γερμανού ακόμα, έστω κι αν δε φαίνεται (ίσα ίσα) κανένα λαμπρό ταλέντο στις έρημες σκηνές ικανό να σώσει οτιδήποτε από παρτίδα, αυτή τη φορά.


Previously on Movies for the Masses: Superbad (2007): Υπέρκακο clip

6 Responses so far.

  1. Anonymous said

    το voice over το έχουν βάλει να παίζει σε αργές στροφές, ή μου φαίνεται; :P

  2. Anonymous said

    Το πρώτο βιβλίο στα Αγγλικά από Αφγανό συγγραφέα και όχι το πρώτο αφγανικό που μεταφράστηκε στα Αγγλικά.

    Mike

  3. cheaptalk said

    Ναι έχεις δίκιο. Το σχετικό λήμμα στη Wikipedia λέει "published" που είναι σχετικά διφορούμενο, στο τρέιλερ (και σε όλη τη ταινία) μιλάνε όλοι Φαρσί ή κάτι παρόμοιο, και το "πρώτη νουβέλα από Αφγανοαμερικανό" δε μου φάνηκε και τόσο αξιοπερίεργο. Ελπίζω να με σώνει ότι το μετέφερα με επιφύλαξη :p

  4. cheaptalk said

    Η γλώσσα που μιλάνε στη ταινία είναι Dari, ουσιαστικά το όνομα που δίνουν οι Αφγανοί στα Περσικά (Farsi), και απ' ότι λέγεται τα Αγγλικά που ακούγονται στο τρέιλερ είναι και τα μόνα σε όλη την ταινία, οπότε η προώθηση προφανώς δε θέλησε να τρομάξει το κοινό της. Το ίδιο κάνει (η προώθηση) και με το να μη συμμετέχει σε κανένα φεστιβάλ, για να μη το τρομάξει (το κοινό) με.. κριτικές.

  5. cheaptalk said

    Μέχρι το Associated Press έφτασε η είδηση που κάνει γύρους από τη προηγούμενη βδομάδα και ξεκίνησε μάλλον από το NPR, ότι ο μικρός πρωταγωνιστής των Χαρταετών Πάνω από την Πόλη (2007), και η οικογένειά του, έχουν σοβαρά προβλήματα με τη σκηνή βιασμού στην ταινία. "Στο Αφγανιστάν ο βιασμός δεν είναι καθόλου αποδεκτός" λέει (η οικογένεια), προφανώς για να διαχωριστεί από τον υπόλοιπο πλανήτη όπου είναι, υπό όρους κατά πάσα πιθανότητα. Αλλά οι παραγωγοί φαίνονται αποφασισμένοι να συμπεριλάβουν τη σκηνή στην ταινία, όπως είχαμε πει εδώ και καιρό, αντιδρώντας με τη σειρά τους σθεναρά, δια της μεθόδου της πάπιας, στα δημοσιεύματα.

  6. cheaptalk said

    Αφού τα νέα για τους φόβους για τις αντιδράσεις στο Αφγανιστάν πήραν μορφή spam mail.. ερμμμ.. χιονοστιβάδας και σηκώθηκε και σελίδα βοήθειας μέσω wishful thinking φυσικά, οι της Paramount Vantage παίξαν την πάπια.. ερμμμ.. πινγκ πονγκ με τις ημερομηνίες εξόδου, και το μπαλάκι χτύπησε και η ρακέτα των NY Times χτες ξαναματαστέλνοντάς το στο τέλος Δεκέμβρη (όπου δεν αναμένεται να παραμείνει για πολύ). Στο εντωμεταξύ το φιλμ που γενικά προκαλεί ναυτία στη βιομηχανία και ενθουσιάζει το κοινό, όπως ανέμενες, έκανε πρεμιέρα τα ξημερώματα στο φεστιβάλ του Chicago, λαμβάνοντας λίγο πριν και θετική κριτική από τον Roger Ebert που ήταν και ο έτερος τιμώμενος της βραδιάς.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.