Iron Man (2008): Teaser για déjà vu

Δες/Κρύψε το clip απ' το Comic-Con

Κάνα δωδεκάωρο πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση στα διαλείμματα του The Hills του MTV, έσκασε στο site της Apple το πολυαναμενόμενο teaser του Iron Man (2008), για να αποκαλύψει… λίγο λιγότερα απ' όσα είχαν ήδη αποκαλυφθεί στο περασμένο Comic-Con, αλλά σε αλλιώτικη σειρά και με πιο ωραία μουσική. Και απ' ό,τι φαίνεται ο fan fanatica του ήρωα, Jon Favreau, κάνοντας τη μια ασυνήθιστη επιλογή πίσω απ' την άλλη απ' το casting ως το marketing (και όντας κι ο ίδιος εξίσου αναπάντεχος για τη σκηνοθετική καρέκλα), κατάφερε απ' τη μια να τσατίσει του θανατά τους fans με την τσιγκουνιά του teaser και τις ελευθερίες που πήρε για την ιστορία του ήρωα για να μπορέσει να τη χωρέσει στη δική του άποψη για την ταινία, κι απ' την άλλη να κάνει εμάς τους απ' έξω να μαζεύουμε τα σάλια μας για κάτι που προδιαγράφεται ως μια απ' τις πιο διασκεδαστικές μπλοκμπαστεριές του επόμενου καλοκαιριού, ακόμα κι αν θα είναι περισσότερο χάρη στον Robert Downey Jr., παρά στη γυαλιστερή στολή του.

Πάντως, εκτός απ' το να μας διασκεδάσει και να αναστήσει την καριέρα ενός απ' τους πιο ταλαντούχους alternative Αμερικάνους ηθοποιούς της εποχής μας, το μεγάλο στοίχημα του Favreau θα είναι να καταφέρει να γεννήσει και να εδραιώσει ένα καινούριο franchise, που ενδεχομένως να χρειαστεί να πάρει τη θέση του κατά τα φαινόμενα οδεύοντος προς τη χρεοκοπία (ιδεών) Spider-Man της Sony, την ώρα που το εντελώς αντίθετο είδος κινηματογραφημένων comic ηρώων, αυτό των λιγομίλητων πολυπρόσωπων σκοτεινών, γνωρίζει επάνοδο με τον Σκοτεινό Ιππότη (2008) της Warner, και το ίδιο το concept της κινηματογράφησης των εικονογραφημένων νουβελών, ξαναγεννιέται μέσα από μια καινούρια τεχνική κινηματογράφησης, όπως την συνέλαβε με το Sin City (2005) o Troublemaker Robert Rodriguez στην ανεξάρτητη τρέλα του, την πέρασαν φέτος στο επόμενο επίπεδο 300 ημίγυμνοι φονιάδες της Warner, κι ετοιμάζεται να κάνει τελευταία φινιρίσματα η λίγκα των Watchmen (2009) της Warner, αν δεν την έχει περάσει ήδη σε άλλο γήπεδο ο Speed Racer (2009) των αδερφών Wachowski της Warner. Και αυτά, με λίγα λόγια, είναι τα βάρη που καλούνται να σηκώσουν τα σιδερένια μπράτσα του Iron Man (2008), για να 'χουν στην Paramount κάτι να περηφανεύονται απ' την επένδυσή τους στα χωράφια των comic και των υπερηρώων. Ζόρικο.


Previously on Movies for the Masses: Elizabeth: The Golden Age (2007): Toronto gala trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Η Paramount πάντως δεν έκανε και καμιά μεγάλη επένδυση αφού έχει αναλάβει τη διανομή. Το Iron Man και το Incredible Hulk (που θα διανείμει η Universal) είναι οι πρώτες αυτόνομες παραγωγές της Marvel μέσα από τα $525 μύρια που έχει δανειστεί για να γυρνάει τις ταινίες της μόνη της (και να τα κονομάει περισσότερο προφανώς), αν και δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική συμφωνία (και προστέθηκαν αργότερα).

  2. verbal said

    Κυκλοφόρησε και ένα καινούριο teaser poster που πέρασα στο θέμα να υπάρχει.

  3. cheaptalk said

    Το αμφίσημο σποτάκι του Iron Man (2008) με το ολοκαίνουριο και εν μέρει γαμηστερό footage και την επιβεβαίωση ότι θα πέσει πολύ CGI, μαζί με το über hyper κτλ. cute του WALL•E (2008) που κατά τη προσφιλή (και αναγκαία σε αυτό το χρονικό σημείο) τακτική της Pixar δεν έχει σχέση με ότι θα δεις το καλοκαίρι, ήταν τα αξιολογότερα που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια του Super Bowl XLII. Το βίντεο του Ατσαλένιου Ανθρώπου ανέβηκε στην ανανεωμένη επίσημη σελίδα του φιλμ και συμπεριλαμβάνεται και σε όσα ανέβασε επίσημα το SPIKE (αλλά όχι το MySpace), όπου μπορείς να διαπιστώσεις και μόνος σου ότι παρά το μπρουχαχά για την επιστροφή του Χόλιγουντ στα ακριβοτερότερα διαφημιστικά λεπτά του πλανήτη, περισσότερο ενδιαφέρον είχαν τελικά τα "χολιγουντιανά" της Bud Light (και τα.. κλασικά της GoDaddy φυσικά φυσικά).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.