WALL•E (2008): Αχουτομωρέ teaser

Δες/Κρύψε το πρώτο teaser

Πριν λίγες μέρες στα γαλλικά και χθες βράδυ στα αγγλικά, βγήκε στο δίκτυο το ολοκληρωμένο teaser της επόμενης δουλειάς της Pixar, που από τούδε θα αναφέρεται εδώ ως η θεία εταιρία, ή σκέτο θεία. Σκηνοθετημένο απ' τον Andrew Stanton, τον άνθρωπο που έκανε τον βυθό έναν απ' τους πιο συναρπαστικούς και φυσικά κατοικήσιμους χώρους του animated κόσμου με το Finding Nemo (2003), το WALL•E όπως θα 'χεις ακούσει, είναι η ιστορία ενός μικρού ρομπότ σχεδιασμένου να μαζεύει τα σκουπίδια της ανθρωπότητας, που δεν έχει και πολύ δουλειά πέρα απ' το να τα πηγαίνει από 'δω κι από 'κει, όταν μένει ο μόνος ενεργός μηχανισμός μετά την εγκατάλειψη του πλανήτη απ' τους ανθρώπους. Αυτός κι οι κατσαρίδες.

Κι όπως είχαμε ξαναπεί όταν είχε βγει στο δίκτυο ένα υλικό των είκοσι δευτερολέπτων, ο WALL•E δεν θα 'χει και κανέναν να μιλάει αν υποθέσουμε ότι μπορεί να αρθρώσει πρόταση ιδιαίτερα ευκρινή, πράγμα που 'χει κάνει τους μαρκετίστες της Disney να τρίβουν τα χέρια τους περιμένοντας εκδίκηση για την απόρριψη τους απ' τη θεία, ως ανεπαρκείς στην προώθησή τους για τον Ρατατούη (2007). Γιατί άντε να πουλήσεις ταινία μ' ένα ρομπότ σ' έναν άδειο πλανήτη, που δεν υπάρχει κανείς για να μιλήσει. Είναι όμως μάλλον βέβαιο πως οι ποντικοί θα φάνε την ίδια φόλα που απέφυγε ο αρουραίος στην κουζίνα, αλλά τουλάχιστον θα έχουν πιο εύκολη δουλειά στο να σχεδιάσουν τα κουκλάκια του merchandise. Κι αν έχεις κι εσύ την ίδια αγωνία για το σχεδόν άφωνο, δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τον Chaplin, ούτε να σου επιβεβαιώσω ότι η εκφραστικότητα του WALL•E έχει κι ανώτερες ακόμα δυνατότητες, ούτε να σου εξηγήσω πως η θεία με το αλλοιωμένο λογότυπο κλείνει το μάτι ότι ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Εκτός του ότι οι επιδώσεις της μιλάνε από μόνες τους και το ίδιο και το teaser, οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, έχουν τη μαγική ικανότητα να μετατρέπουν αυτά που φαίνονται ως αντιξοότητες σε δημιουργικές προκλήσεις, κι ακόμα χειρότερα, να τις ξεπερνάνε κιόλας, κάνοντας το κέφι τους. Φοβού τους απ' το χόμπι τους σιτιζομένους.


Previously on Movies for the Masses: Beowulf (2007): Θρυλικό trailer

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Βασικά, όπως φαίνονταν και από το προηγούμενο teaser, ο Γουόλης μάλλον θα γίνει το σκουπιδοτενεκεδένιο παιχνίδι που θα σκοντάφτει πάνω του κάθε πρωί κάθε παιδί του πλανήτη. Και η θεία, τσαντισμένη από την προώθηση της ποντικομαμής για τον Ρατατούη, κάπου δίκαια άμα δεις τι κριτικές πήρε στις Μάζες και όχι μόνο, φέρεται να αναλαμβάνει μόνη της την προώθηση, με πιο εύκολο έργο είναι η αλήθεια. Έτσι μάλλον προέκυψε και το δεύτερο teaser σε ασυνήθιστη εποχή.

  2. μολτο said

    H μουσική του Brazil σημαίνει ότι θα έχει και παρόμοιες κοινωνικές ανησυχίες; (Στο πιο for the masses βέβαια.)

  3. cinemad said

    Άκουσα τη Cher ή μου φάνηκε;

    Εντάξει, το anticipation ανεβαίνει του κερατά!

  4. proserpina said

    Αχ το είδα το τρέιλερ όταν είχα πάει για το Ratatouille, είναι πολύ χαριτωμένο το ρομποτακιιι. Ειδικά εκεί που κοιτάει τον ουρανό και στα μάτια του φαίνεται ο έναστρος ουρανός (ατςςςς) είναι τέλειο...

    Μια αμφιβολία μόνο, σχετικά με τις επιδόσεις της Pixar σε ταινίες με "σιδερένιους" ήρωες (πχ Cars), όπου δε νομίζω οτι τα καταφέρνει και πολύ καλά...

  5. cheaptalk said

    Μες στο πνεύμα του χριστουγεννιάτικου βιντεοκοπανήματος και της προώθησης που πήρε πάνω της η Pixar, κυκλοφόρησε στο MySpace (και το IGN που πάει μαζί όπως καταλαβαίνεις) το τρίτο τίζερ του WALL•E (2008). Που παρουσιάζει περισσότερα από την 700 χρόνων καθημερινότητα του κατασυμπαθητικότατου μικρού ρομπότ πριν το βρει το κακό της μοίρας του. Κακό που είναι λίγο πολύ γνωστό αλλά προσποιήσου κι εσύ ότι αγωνιάς για το τρέιλερ που θα το αποκαλύψει. Και ρίξε και μια ματιά στις (ψευτο)σελίδες του buynlarge.com για τα αδερφάκια του WALL•E, την WEND•E, την NANC•E, τον GAR•E και τη SALL•E που ξεσαλώνουν ήδη την καταναλωτική σου μανία που θα φτάσει σε κατάσταση παροξυσμού (σκέψου να ήσουνα και Γιαπωνέζος) τέλη Ιουνίου με την έξοδο στις αίθουσες ακόμα μιας διαγραφόμενα απίστευτης ταινίας της εταιρείας με σήμα το πορτατίφ.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.