Beowulf (2007): Θρυλικό trailer

Δες/Κρύψε το internet trailer

Μετά από το teaser, το international teaser και το Comicon teaser που αποτέλεσαν τη πρώτη φουρνιά εικόνων με τις δόσεις βίας και γυμνού που θα περίμενες από το καθένα, και το trailer, το international trailer και το internet trailer που ανεβάσαν το ποντάρισμα, την πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για τη πιο φιλόδοξη προσπάθεια του Robert Zemeckis σου δίνει ο δεύτερος "διεθνής" προπομπός της που παρουσιάζει σήμερα το MSN UK. Το σενάριο, το πρώτο στο οποίο βάζει ολοκληρωμένα την υπογραφή του ο Neil Gaiman, ξεκαθαρίζει τη σκοπιά των χαρακτήρων που δε πρέπει να πολυπιστεύεις τι λένε, με την οποία σκοπεύει να αφηγηθεί τον μύθο. Τα CGI φαίνονται πιο δουλεμένα στη συνεχή (και απαραίτητη για να μη φαίνονται ψόφια) κίνησή τους, και ακόμα και τα μάτια (το ευαίσθητο σημείο του motion capture όπως ξαναματάδαμε), φαίνονται σχεδόν μπιρμπιλωτά. Ε και ένα μάτσο καινούριες σκηνές έχεις να παγώσεις να βρεις τα υπόλοιπα και μόνος σου.

Αλλά ενώ η προώθηση δε χαλαρώνει και η διαφορά στα επίπεδα, από το ξεκίνημά της μέχρι τώρα, είναι περίπου τόσο εμφανής όσο και ανάμεσα στον χαρακτήρα του Ray Winstone στο πόστερ του προηγούμενου θέματος με αυτόν εδώ παρακάτω, τα πράγματα δεν είναι εντελώς ειδυλλιακά στο βασίλειο που τρομοκρατεί το Grendel. Το rating δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί (ή αποφασιστεί ίσως), η MPAA δεν επιτρέπει να κυκλοφορούν στην αγορά της εκδόσεις και PG-13 και NC-17 όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά αν πιστέψεις τις φήμες, και που να ξέρεις τι θα γίνει και στις υπόλοιπες (αγορές). Οι σκεπτικιστές, πιάνοντας από σεναριακές άδειες μέχρι αναγκαιότητα ύπαρξης, και με κύριο όπλο αυτό το φαινόμενο του "uncanny valley" που ξαναματαλέγαμε, συνεχίζουν τις επιθέσεις, ενώ το κοινό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και οι εισπράξεις δε φαίνονται καθόλου σίγουρες. Σίγουρο είναι μόνο ότι ο Zemeckis βουτάει πρώτος στα βαθιά που θα κολυμπήσουν κι άλλοι (όπως ο James Cameron στο υπεραναμενόμενο Avatar (2009)), και δεν ξέρεις αν θα φέρει τελικά στην επιφάνεια κάτι σε κλασικό όπως το Toy Story (1995) ή αξιοπερίεργο όπως το Final Fantasy (2001).


Previously on Movies for the Masses: I'm Not There (2007): Teaser Πρεμιέρας

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το επίσημο rating της MPAA για το Beowulf (2007), όπως ανακοινώθηκε χτες, είναι:

    PG-13
    for intense sequences of violence including disturbing images, some sexual material and nudity.

    Πράγμα που σημαίνει ότι η Paramount κατάφερε να περάσει αρκετά από τα βυζόμπαλα και τα τέρατα που έχεις δει στα trailer επειδή είναι CGI (και όχι τόσο μεγάλα και στητά ή αποκρουστικά στην πραγματικότητα, προφανώς). Και όπως μαθαίνουμε από κάτι πηγές που έχουμε κι εμείς, τα πολλά ζουμ στα επίμαχα σημεία μάλλον θα πάνε στο unrated DVD και δε θα υπάρχει διαφορετική έκδοση για τα διεθνή ακροατήρια.

  2. verbal said

    Καθυστερημένα λόγω τεχνικών δυσκολιών και τεχνολογικών ασυμβατοτήτων, βλέπεις εδώ σήμερα δύο συστημένα κλιπάκια που μας έστειλε η Village να βγάλουμε πρώτοι και να προσθέσουμε το λιθαράκι μας στο τσουβάλι από clips, trailers, featurettes και συνεντεύξεις που έχει αδειάσει η Warner τους τελευταίους μήνες, στην καμπάνια οδοστρωτήρα του Beowulf (2007). Της αλά Polar Express (2004) (και Monster House (2005)) motion captured μεταφοράς του εκτιμώμενου ως αρχαιότερου αγγλικού μύθου, που έχει ηδη τεντώσει αλλοδαπά σαγόνια με το υπερθέαμά του, και αναμένεται να κάνει το ίδιο και στα δικά μας, αύριο που θα βρεθούν αντιμέτωπα με την (τρισδιάστατη) Real D εκδοχή του. Εσύ προλαβαίνεις να ξεκινήσεις το ζέσταμα στα δικά σου, μέχρι τις 22 Νοέμβρη που βγαίνει ο τερατομακελάρης στις αίθουσες.

  3. Anonymous said

    γνωρίζετε κάτι για ύπαρξη ή δημιουργία κινηματογράφου IMAX στην Αθήνα? ρωτάω γιατί διαβάζω σε κριτικές πως ειδικά σε ΙΜΑΧ αίθουσα το Beowulf κωλολέει.

    είχα διαβάσει προ μηνών στην Καθημερινή πως θα άνοιγαν -- 1 στο κέντρο, 1 σε κάποιο από τα multiplex στο Μαρούσι, αλλά δεν έμαθα ποτέ κάτι συγκεκριμένο.

  4. cheaptalk said

    Οι τεχνικές δυσκολίες ξεπεράστηκαν και τα κλιπάκια έχουν πλέον το δικό τους θέμα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.