Beowulf (2007): Exclusive interstitials

Δες/Κρύψε το 'The Promise' interstitial

Κάτι οι συνεννοήσεις με τη Village, κάτι οι αποστολές, κάτι τα ψαξίματα στο δίκτυο, κάτι άγνωστες λέξεις για τον verbal (όπως PAL, NTSC, interlace, pixel ratio) το ψιλομπίπησαν το θέμα. Όμως από την άλλη δε μπορούσαν οι Μάζες να μείνουν χωρίς αποκλειστικά κλιπάκια του Beowulf (2007), τη στιγμή που όλο το δίκτυο έχει πλημμυρίσει από τέτοια το σαββατοκύριακο. Γι' αυτό όσο βλέπεις τις πιο διαβόητες σκηνές (i.e. τη γυμνή πάλη με το γυμνό τεράστιο τέρας, και τις γυμνές περιπτύξεις με τα γυμνά τεράστια βυζόμπαλα) του πρώτου τρισδιάστατου κινηματογραφικού θρύλου, αναλογίσου ότι μπορεί και να υπάρχει άνθρωπος που δε καταφέρνει να τσεκάρει το κουτάκι που λέει de-interlace όσες μέρες και να το πατάει ακόμα και η Αντζελίνα σοκάρεται από τη βία τους.

Κατά τα άλλα, αν έχεις μείνει στα θρυλικά teaser και τα θρυλικά trailer από πλευράς ενημέρωσης, τα νέα είναι ότι υποσχέθηκαν περισσότερα απ' όσα μπορούσαν να παραδώσουν, αφού όπως ψιθυρίζονταν (και μας είχε επιβεβαιώσει ανεπίσημα και ο Jimmy Skodras του επίσημου podcast) η παραγωγή στόχευσε τελικά σε ψιλοπαιδικά ratings (και μεγαλύτερο κοινό). Η προώθηση ανέβασε τις στροφές στο φουλ από τη προηγούμενη βδομάδα, με πρεμιέρες αποκλειστικά τρισδιάστατες, και εκτός από τις αποκλειστικότητες μοίρασε απλόχερα και αστρολάμψεις με τους Μπραντζελίνους να μονοπωλούν και τα κουτσομπολιά με την εκδρομή τους στο Λονδίνο, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα των θεατών-στόχων. Η ταινία ανοίγει από αυτή τη Πέμπτη το βράδυ (σε επιλεγμένες ψηφιακές και IMAX αίθουσες) στην Αμερική και από την επόμενη στα μέρη μας, μέσα σε αμφιλεγόμενες κριτικές (βλ. Variety vs. Hollywood Reporter πιο χαρακτηριστικά) και ακόμα περισσότερο αμφιλεγόμενες πιθανότητες στην κατηγορία του κινούμενου στα Όσκαρ. Αφού με την επίσημη ανακοίνωση του shortlist για τις υποψηφιότητες (της κατηγορίας) ξέσπασε περίεργος πόλεμος ανεπίσημων δηλώσεων από τα στρατόπεδα της Pixar και του Zemeckis, με και τους δυο περίπου να.. συμφωνούν ότι ο Beowulf είναι μια κατηγορία μόνος του.


Previously on Movies for the Masses: Tropa de Elite (2007): Elite Squad trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Σημείωσε επιπλέον ότι το δεύτερο εμβόλιμο δηλώνει (και φαίνεται) "The Temptation", αλλά ο τίτλος του στην κάρτα του (που την έκοψα φυσικά) είναι "The Promise". Και τα δυο κλιπάκια έχουν βγάλει κάτι Ρώσοι στα γιουτούμπια από την Παρασκευή, όμως αυτοί είναι ανεπίσημοι και ευτυχώς που υπήρχαν κι αυτά και ανέβασε κάτι ο verbal (μετά την πανωλεθρία στις ολοήμερες μάχες με το check box του de-interlace) νωρίτερα.

    Για την ταινία, όπως υπονοώ και στο θέμα και φαίνονταν και από τα προηγούμενα, ο ενθουσιασμός όλων των fanboys (και ο δικός μου) είναι συγκρατημένος με αυξητικές τάσεις, και έτσι η προώθηση παίζει μπάλα με το μεγάλο κοινό, αφού και από γηραλέους κριτικούς δεν έχει πολλά να περιμένει (χωρίς τις ανάλογες επιφάσεις σοβαρότητας). Όσο για τα Όσκαρ, κακώς η Pixar ανέδειξε τον Beowulf σε βασικό αντίπαλο αφού ο Ρατατούης της πάει μέχρι και για υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας (έχοντας μαζέψει τις πιο καλές κριτικές που έχουν γραφτεί για ταινία της πρόσφατης ιστορίας), ενώ η Persepolis είναι δεύτερη στις καρδιές όλων και ο "θρύλος" μάλλον θα παλέψει (ως συνήθως) με τους Simpsons για την τρίτη θέση στις υποψηφιότητες της Ακαδημίας®.

  2. cheaptalk said

    Για το πόσο είναι τελικά κινούμενος ο Beowulf (2007) και έχει κατά συνέπεια θέση και στη σχετική οσκαρική κατηγορία, κάποια σχόλια όλων των πλευρών, που συμπεριλαμβάνουν και Pixar wannabes και λοιπούς animators, επισημοποιούνται σήμερα στο σχετικό ρεπορτάζ του Associated Press. Με βασικότερο συμπέρασμα την κατάληξη του κειμένου στην άποψη του Jimmy Hayward της Pixar ότι ο περιορισμός του ψηφιακού animation σε μια κατηγορία είναι "about 15 years out of date, really".

  3. cheaptalk said

    Με $27,5 εκατομμύρια τελικό απολογισμό στα αμερικάνικα ταμεία για το σαββατοκύριακο, ο Beowulf (2007) κέρδισε την πρώτη θέση του μποξόφη αλλά όχι τις εντυπώσεις, αφού μέχρι τη προηγούμενη βδομάδα υπήρχαν ελπίδες για $40-$50mil και μέχρι και οι εκτιμήσεις κάποιων την Κυριακή φτάναν τα $30mil (ενώ η Paramount δήλωνε $28+ και τα αντίπαλα studio υπολόγιζαν $27-). Το πιο βασικό που μπορείς να πεις είναι ότι ο Zemeckis πληρώνει το overhead της μαζικής εισαγωγής 3ης διάστασης στον κινηματογράφο, με τις μισές εισπράξεις του να προέρχονται από 3D αίθουσες και στις άλλες μισές να τσοντάρανε όσοι δεν άκουσαν τις προτροπές να πάνε σε τέτοιες (τρισδιάστατες) για την εμπειρία. Στα έσοδα του φιλμ πρόσθεσε και $17 μύρια από άλλες 13 χώρες του πλανήτη και τις ελπίδες να μείνουν σχετικά σταθερά και τις ερχόμενες βδομάδες, για να βγουν τουλάχιστο τα έξοδα (που υπολογίζονται στα $150 εκατομμύρια από τους περισσότερους).

    Κατά τα άλλα, ο American Gangster πέρασε τα $100mil στην 3η θέση του απολογισμού, το Mr. Magorium's Wonder Emporium άνοιξε χλωμά με $9,6 (#5) και η Love in the Time of Cholera χολερικά με $1,9mil (#10) σε σχετικά λίγες (852) τοποθεσίες.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.