Dark Floors (2008): The Fear is teasing

Δες/Κρύψε το trailer

Η Eurovision της Αθήνας ήταν μόνο η αρχή ενός τερατώδους ταξιδιού για τους Lordi, όπως ξαναματάπαμε, και σειρά έχουν όλοι οι υπόλοιποι χειρότεροί σου φόβοι, γι' αυτό καλύτερα να μετακομίσεις το τεμαχισμένο πτώμα της γιαγιάς σου που ισχυρίζεσαι εδώ και χρόνια ότι τη φάγαν οι κροκόδειλοι στη στάση του τρόλεϊ. Για να σου ανεβάσει το δείκτη πανικού, μετά τον πρώτο γύρο φωτογραφιών από την παραγωγή όπου εμφανίζονταν μόνο κάτι γρίλιες, ασανσέρ και φορεία, και τον δεύτερο όπου κάναν την εμφάνισή τους κάτι πατώματα διαδρόμων καταφωτισμένα, εκεί που βλέπεις σε όλες τις μαζοσελίδες τον χοντρoύλη της διαφήμισης του Superbad (2007) να ανεβοκατεβαίνει χοροπηδηχτούλικα και χαίρεσαι, πετάγεται το πρώτο τίζερ των Σκοτεινών Πατωμάτων (2008) και όχι μόνο σβήνει επιτέλους τα φώτα αλλά σωριάζει, σαϊλεντχιλικά, και ότι περίσσεψε από το μεσημεριανό του συγκροτήματος.

Συγκρότημα που δε κάνει βέβαια ακόμα την εμφάνισή του αλλά είναι ο κύριος λόγος που μια χώρα με τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας και μονίμως μεθυσμένο για να αντέξει παγωνιές και νύχτες καταφέρνει να βγάλει τρομο- παραγωγή €4+ εκατομμυρίων (ενισχυμένη ακόμα και από τον κρατικό κορβανά) στις αίθουσες. Παραγωγή που όπως λέει ο θρύλος (διάβαζε η επίσημη σελίδα της) ξεκίνησε όταν ο Mr. Lordi εκεί που τα 'πινε στα επινίκια της Αθήνας (λες και χρειάζονταν λόγο) έστειλε δημόσιο μήνυμα στον Mr. Rebirth of Popular Finnish Cinema να τον βρει να συζητήσουν την τρομαχτική του ιδέα. Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια το φιλμ της ιδέας ήταν να κυκλοφορήσει τον περασμένο Μάιο (για να συμπέσει μάντεψε με τι), μετά τον Δεκέμβριο, και πιο πρόσφατα ημερομηνία εξόδου στη Φινλανδία ορίστηκε η 8η Φεβρουαρίου, και σειρά έχουν σίγουρα και όλες οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες από τη σχετική συμφωνία Solar Films και Nordisk Film. Εκτός από τους Lordi με στολή εργασίας, που μάλλον θα αποτελούν και το comic relief του φιλμ (αν δε παρατήρησες τη γελοιότητα των κουστουμιών τους), το καστ είναι κυρίως τριτοτέταρτα αγγλοαμερικάνικα ονόματα και η σκηνοθεσία του πρωτάρη Pete Riski που τους έχει γυρίσει όλα τα βιντεοκλίπ. Το rating, ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτείς το υποψήφιο κοινό, παίζει ακόμα από Κ-11 μέχρι Κ-18 (και οι Φινλανδοί έχουν όλη τη γκάμα, με K-13, K-15 και πιθανά Κ-16,5).

Πάντως το συγκρότημα ήταν event και στις Κάνες που εμφανίστηκε, και έριξε και το σχετικό σμπρώξιμο στην παραγωγή και κατά τη συμμετοχή του στo περιοδεύον Ozzfest το καλοκαίρι. Με αποτέλεσμα το πεντάλεπτο πρόμο που δείξανε τη προηγούμενη βδομάδα στο American Film Market να ήταν υπεραναμενόμενο. Και η είδηση είναι ότι στάθηκε και στο (όποιο) ύψος του.


Previously on Movies for the Masses: The Great Debaters (2007): Μαύρο trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Όπως ξέρεις, Χριστούγεννα Χριστούγεννα ευτυχισμένα δε γίνονται χωρίς Predalien και Lordi, γι' αυτό τα σκοτεινά τέρατα του σκοτεινού ροκ από τη σκοτεινή Φινλανδία κάνουν επιτέλους την εμφάνισή τους στο σκοτάδι των Σκοτεινών Πατωμάτων (2008), στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε στον ολοφώτεινο εφηβικό, ισομετρικό κόσμο του Habbo Hotel. Όπως θα περίμενες, για το καλό όλων, η εμφάνιση δε κρατάει και πολύ, και το ίδιο προφανώς θα γίνεται και στο φιλμ. Που περνάει έξι ανθρώπους από εφτά πατώματα και πέντε τέρατα οπότε, όπως καταλαβαίνεις, θα επικρατήσει ένα μικρό μπέρδεμα στο ποιος θα τρώει ποιον και που. Sleep tight don't let those bed bugs bite.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.