Cult Film Festival 2008: Το ψηστήρι κι οι προσκλήσεις

Χάρισμα απ' τις Μάζες, χορηγό επικοινωνίας του φεστιβάλ, προσκλήσεις και ημερήσια διαρκείας για όλες τις προβολές του 6ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου. Τσέκαρε τη λίστα των προσκλήσεων και κάνε κλικ να 'ούμε.

"Έρχεται το 6ο, 14 με 17 Φεβρουαρίου" βροντοφωνάζει ο ακούραστος ανταποκριτής μας, Δελτίος Τύπου, εμφανώς ενθουσιασμένος με την αγαπημένη του Φλεβαριάτικη διοργάνωση, που του βρίσκει σίγουρη λύση στη σπαζοκεφαλιά του Αγίου Βαλεντίνου και του δίνει ευκαιρία να τεστάρει το ταίρι του. Επιδεικνύοντας γρήγορα και σίγουρα αντανακλαστικά, το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι ο πιο απολαυστικός χειμαρρώδης διαγωνιζόμενος του φετινού Digital Wave είναι πρόσωπο της χρονιάς, ανακυρρήσοντας τον τρις βραβευμένο για τις δύο (πολύ) μεγάλου μήκους ταινίες του, Γιάγκο(ναν) Ραυτόπουλο, ως τιμώμενο της διοργάνωσης. Κι έχοντας την τιμητική του, εκτός το πρώτο και το τρίτο μέρος της τριλογίας του από δύο μέρη, ο Γιαγκόναν θα παρουσιάσει (ελπίζουμε εν πλήρη εξάρτυση) ένα medley (!) των μεγαλύτερων επιτυχιών του, συμπεριλαμβανομένων της συμμετοχής του στο Go Straight και της σύλληψής του για εξάσκηση μαύρης μαγείας στα γυρίσματα του Γιαγκόναν 3 (2007)).

Στον αντίποδα, η special guest του φεστιβάλ (που είναι και super, λέει ο Δελτίος), η αειθαλής Samantha Fox (που σήμερα πρέπει να είναι καμιά 20αριά χρόνια μεγαλύτερη απ' ότι στη φωτογραφία της αφίσας), έχει ήδη αρχίσει να ξεπουλάει τα εισιτήρια για το βράδυ του Σαββάτου, που θα ξεδιπλώσει τα ταλέντα της σε μια μοναδική live εμφάνιση για να θυμίσει σε όσους το λησμονούν, γιατί μεσουράνησε στα '80s ως απόλυτο sex symbol, και να το διευκρινήσει σ' εμάς που δεν την προλάβαμε. Παράλληλα, όπως πάντα, "ταινίες παλιών αλλά και νεώτερων δημιουργών, live, parties, ομιλίες, εκπλήξεις" συμπληρώνουν "τα βασικά όπλα της φετινής διοργάνωσης, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η καλύτερη στην, έως τώρα, ιστορία αυτού του πολύ ιδιαίτερου θεσμού", και τίτλοι όπως ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα (2006), το Hitokiri (2007) και το μίνι αφιέρωμα στον Φωκίωνα Μπόγρη που μαζί με τις μικρού μήκους του θα προβάλει και το προτελευταίο του, Cobra Comando (2007) που είχε φτιάξει αποκλειστικά για το Trash-o-Rama του πέρσι (για να έχει και παγκόσμια πρεμιέρα), και πάνω απ' όλα το live του Στράτου "Σκότωσες Έναν Πεθαμένο" Λασκαρίδη που θα προκαλέσει πανικό, καλύπτουν και την άτυχη επιλογή του Φίλιππου Χαλάτση, που κι αυτός τουλάχιστον θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωριστείς με τα ταλέντα της θωρακικά προικισμένης κοκκινομάλλας του πρωταγωνίστριας.

Δες/Κρύψε το πρόγραμμα με τις προσκλήσεις

Οι προσκλήσεις είναι μονές, αν έχεις και παρέα, πες το μας και θα δούμε αν έχει και δεύτερη. Μην ντραπείς να ζητήσεις για πάνω από μία ταινία, με πάνω από ένα mail.
Τα διαρκείας είναι τέσσερα (4), ημερήσια και θα δωθούν στην τύχη. Οι νικητές θα ενημερωθούν όταν καταφέρουμε να πετύχουμε τέσσερα ονόματα κλείνοντας τα μάτια και δείχνοντας προς τυχαία κατεύθυνση. Αλλά όχι αργότερα απ' το πρωί της κάθε μέρας.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου

15.00 - ΓΚ...ΟΛΑΡΑ (1986)
Berto (Νάσος Σπύρης)

Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα από τα χειρότερα σκληρά πορνό που έχουν γυριστεί ποτέ επί ελληνικού εδάφους και ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα της απόλυτης παρακμής της εγχώριας ερωτικής κινηματογραφίας. Ο αχαρακτηριστός Berto στήνει ένα γαϊτανάκι βρώμικων σεξ σκηνών με παρτενέρ Γ’ διαλογής που κάνουν-και λένε-τα ακατανόμαστα. Σε πανάθλια δωμάτια ξενοδοχείων.. Άθλια φωτογραφία, κάκιστο ντουμπλάζ και ανέρασρες ερμηνείες. Όμως, το σεναριακό εύρημα είναι ο συνδιασμός σεξ και ποδοσφαίρου. Την παραμονή ενός σημαντικού ποδoσφαιρικού αγώνα παράγοντας της μιας ομάδας στέλνει τρεις βίζιτες στο ξενοδοχείο όπου ξεκουράζονται οι παίκτες της άλλης ομάδας ώστε να τους…ξεπατώσουν για να σέρνονται την άλλη μέρα στο γήπεδο. Με τον υπότιτλο Πήδημα&Γκολ/Το Μεγάλο Σκορ το Γ..ΚΟΛΑΡΑ! είναι, αναμφισβήτητα, εξαιρετικά χυδαίο.

17.00 - Η ΜΑΖΩΧΑ (1997)
Berto (Νάσος Σπύρης)

Η Μαζώχα του τίτλου μόνο…μαζώχα δεν είναι. Η εξαιρετική Σούλα Ξυλοπούλου διεκδικεί και κερδίζει με άνεση τον τίτλο της αναμφισβήτητης Dominatrix της ελληνικής φιλμογραφίας. Η ταινία είναι ένα ατελείωτο & αληθοφανέστατο σαδομαζοχιστικό όργιο με την αφέντρα να κακοποιεί πέρα από κάθε όριο τον ταλαπίωρο παρτενέρ της που απολαμβάνει ηδονικά κάθε είδους πόνο και εξευτελισμό. Το ζευγάρι απολαμβάνει κυριολεκτικά τα άγρια παιχνίδια της πειθαρχίας και της υποταγής ενσαρκώνοντας επί της οθόνης τις πλέον ακραίες φαντασιώσεις με όλα τα σωματικά υγρά. Γυρισμένη σαν μιά ταινία του σινεμά βεριτέ, η Μαζώχα στέκει ολομόναχη μέσα στην ελληνική κινηματογραφία σαν ένα φιλμικό παράδοξο που θα μπορούσε να είναι ένα “στημένο” snuff movie. Κάτι μεταξύ S&M Berto και Λαρς Φον Τριερς του Δόγματος, δίχως κανένα ίχνος μυθοπλασίας. Σπάνια εμπειρία.

+
VAGINA (2005)
Φίλιππος Χαλάτσης

Ο Λαυρέντιος Παπακαλέργης είναι ανερχόμενος ηθοποιός και δάσκαλος κιθάρας. Πηγαίνει σε οντισιόν με ένα δικό του μονόπρακτο, λιγάκι προκλητικό και προσβλητικό, αλλά, πάνω από όλα, θεατρικό με κεντρική ιδέα την αναγκαιότητα του αιδοίου. Ο καλλιτέχνης τρέφει μιά ιδιαίτερη αγάπη στο συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος, όχι όμως για τους λόγους που θα μπορούσε να φανταστει κανείς. Ο Λαυρέντιος είναι στην πραγματικότητα καννίβαλος, προσφέρει όμως και μιά απόλυτη ικανοποίηση στα θύματα του.


18.20 - ΚΑΝΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ (1985)
Θανάσης Δήμου

-Πόσο θες να την βρουμε;
-Τρεις χιλιάδες και στο σπίτι μου!

Φτηνή παραγωγή με άξονα την πορνεία και τον πληρωμένο έρωτα με πραγματικά τραγικά-έως και ξεκαρδιστικά- αποτελέσματα. Οι λάτρεις των κακών ταινιών πραγματικά θα ενθουσιαστούν!

20.00 - ΑΛΗΘΙΝΗ ΗΔΟΝΗ (1985)
Αγνώστου

Ένα νεκροφιλικό αριστούργημα με τον Κώστα Σαμαρά στον ρόλο ενός διεστραμμένου, φιλήδονου νεκροθάφτη που ψωνίζει μιά πόρνη ντάλα μεσημέρι και της το κάνει μέσα και πάνω στη νεκροφόρα του σε μιά…χιονισμένη βουνοπλαγιά. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο μέγιστος Σαμαράς συνεχίζει ακάθεκτος, στο γραφείο τελετών όπου, ντυμένος ως βρυκόλακας, ξαπλώνει μέσα στην κάσα του επιτρέποντας μόνο στο μεγαλοπρεπές του πέος να βγαίνει έξω απ’αυτό και να ανακουφίσει την ακόρεστη παρτενέρ του. Εμφανώς επηρεασμένη από την σκηνή με την Δέσποινα Τομαζάνη και το φέρετο στη Γλυκειά Συμμορία του Νίκου Νικολαίδη, η ανυπόγ ραφη Αληθινή Ηδονή είναι η πιο υπερεαλιστική ελληνική πορνο ταινία.

22.00 - ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ LIVE

00.00 - ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΝΕΛΟ (ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) (1984)
Angel Fournis

Γυρισμένη εξολοκλήρου στη μαυγευτική Σαντορίνη! Η νεαρή Κορίνα(Μόνικα Δάνου), που την βίασαν δυό ντόπιοι (ένας από τους βιαστές είναι ο … Μπόκολης από το Ποιός Θα Πηδήξει την Γοργόνα;) κάνει το μοντέλο στον ζωγράφο Άλέξη (Βαν Φλυν). Αυτός και η νυμφομανής γυναίκα του (την υποδύεται χωρίς αναστολές η Κατερίνα Σπάθη – καμμία απολύτως σχέση με την αγαπημένη μας Τίνα), προσπαθούν μάταια να την κάνουν να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ ώσπου τραυματίζουν με το γιοτ τους ένα γοητευτικό ναερό ξανθό… Ένα κουαρτέτο εραστών που το κάνει ποικιλοτρόπως με φόντο το Αιγαίο πέλαγος και κάποια στιγμή γίνεται κουιντέτο με την συνδρομή της μαύρης Ιταλίδας τρανσέξουαλ Άτζιτα Γουίλσον!

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου

14.00 - ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
Μάκης Αντωνόπουλος

Ένα κομψότατο κοινωνικό βιντεoμελόδραμα. Ο Απόστολος (Σουγκλάκος) είναι ένας πρώην παλαιστής ο οποίος έχει αποτραβηχτεί απο τα ρινγκ και έχει ανοίξει γυμναστήριο. Δεν έχει κανέναν στον κόσμο εκτός απο τον μεθύστακα φίλο του (Χρήστος Νάτσιος) ο οποίος έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ερωτεύεται την αδερφή (Μαίρη Αλυφαντή) ένος μικρού αθλητή και η ζωή του αλλάζει. Όταν όμως αυτή πέφτει θύμα βιασμού και ο μικρός απαγωγής, αποφασίζει να κάνει έναν ακόμα αγώνα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα. Ο Σουγκλάκος ως νέος "Ρόκυ" σε μία ακόμα απόπειρα επανάληψης της κλασικής κινηματογραφικής ταινίας του, "Τα Καθάρματα" (1984). Εδώ η βία και το σεξ είναι παραγκονισμένα και δίνεται μία έμφαση στο δραματικό και το κοινωνικό στοιχείο.

16.00 - Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ
Παύλος Φιλίππου

Από τις πλέον φιλόδοξες και ολοκληρωμένες βιντεοπραγωγές με την υπογραφή του έμπειρου κινηματογραφιστή Παύλου Φιλίππου. Καλή φωτογραφία, ωραίο ντεκουπάζ, όμορφα κάδρα, κινηματογραφικούς ρυθμούς και καλές ερμηνείες. Ένας πρώην νονός του υποκόσμου-τον υποδύεται ο εξαιρετικός Διονύσης Ξανθός- αποφυλακίζεται, και έρχεται ανιμέτωπος με τον Αστέρα (Ντίνος Καρύδης) που θέλει να ελέγχει πόρνες, ναρκωτικά και χαρτοπαίγνια. Ο Σαλονικιός είναι πολύ πιο όμορφη ταινία από πολλά κουλτουριάρικα καρασκευάσματα που προβάλονταν την ίδια εποχή στο φεστιβάλ Θεσσαλονικης.

18.00 - ΞΥΡΑΦΙ
Φίλιππος Χαλάτσης

Στα 14 της έβαλε ένα ξυράφι ανάμεσα στα σκέλια της… Ο πατέρας της κόπηκε στα γεννητικά του όργανα και από τα ουρλιαχτά του ξύπνησε η μητέρα της… Μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης της η μητέρα της ξεκοίλιασε το βιαστή. Έξι ζευγάρια αποφασίζουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο σε ένα εξοχικό. Τρώνε, διασκεδάζουν και κάνουν σεξ. Κάποιος όμως την πρώτη μέρα καραδοκεί. Ο ένας μετά τον άλλο γίνονται όλοι θύματα ενός διεστραμένου δολοφόνου. Σε ένα απομονωμένο δωμάτιο τους κόβει με ξυράφι, τους βασανίζει και τους σκοτώνει…. Ο δολοφόνος είναι ένας από αυτούς, είναι φίλος, είναι εραστής. Κανένας όμως δεν μπορεί να φανταστεί το φρικτό μυστικό που κρύβει.

20.00 - ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΩΚΙΩΝΑ ΜΠΟΓΡΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (2004)
Μετά την πυρηνική καταστροφή της Κρήτης, 2 ομάδες επιζώντων μάχονται για
την επιβίωση. Καταστρέφουν, βιάζουν λεηλατούν.

ΦΤΗΝΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ (2005)
Ο Τόνυ, ένας ναρκομανής, αποφυλακίζεται. Αμέσως πάει να βρει τους πρώην
συνεργάτες του που τον είχαν προδώσει μετά την τελευταία τους δουλειά.

TO ΡΕΜΑΛΙ ΞΑΝΑΖΕΙ (2006)
Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για την ταινία ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

COBRA COMMANDO (2007)
Ο Κροταλίας επιστρέφει απο τον πόλεμο, βρίσκει τους γονείς του
δολοφονημένους απο τους κυβερνητικούς και αποφασίζει να πάρει εκδίκηση.

ΑΘΗΝΑ 2004: ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ- making of

22.00 - Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΩΝ NINJA (2006)
Άρης Καπλανίδης

Πρόκειται για μια ιστορία μίσους, φιλίας, αγάπης, ίντριγκας και διαφθοράς εμποτισμένη με αίμα (…πολύ αίμα…), εντόσθια, κομμένα μέλη, ninja δράση και… ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!
Ο Υάκινθος Σέκερης (ο οποίος είναι και γνώστης απόκρυφων μυστικών πολεμικών τεχνών) είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου. Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του γίνεται ένας πανίσχυρος μεγιστάνας που προκαλεί δέος και φόβο σε όλους. Μετά τον μυστηριώδη θάνατο της γυναίκας του ο Υάκινθος γίνεται ακόμα πιο αδίστακτος και εκδικητικός θέλοντας να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Όμως το Κράτος προκειμένου να τον εμποδίσει επιστρατεύει μια ομάδα 3 εκπροσώπων του, του μεγαλοδικηγόρου Σακελλαρίου (ο οποίος δεν είναι μόνο ό,τι φαίνεται), του Λογιστή Ανδρέου (ο οποίος είναι cyborg), και του Εισαγγελέα Καραπιπέρη (ο οποίος εκτός από να είναι μόνιμα στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης διαθέτει και τηλεπαθητικές/υπερφυσικές δυνάμεις), για να καταστρέψουν το μεγιστάνα Σέκερη με το τραγικό παρεθόν και την μυστηριώδη συμπεριφορά. Θα καταφέρει ο Υάκινθος Σέκερης να μάθει την αλήθεια για το παρελθόν του και να επιβιώσει μέχρι τους τίτλους τέλους; Η Nostalgeek παρουσιάζει ένα κοινωνικό δράμα πολεμικών τεχνών!
Και ο Θεός μαζί σας...

00.00
ΓΙΑΓΚΟΝΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ
Γιάγκος Ραφτόπουλος

Η Υπέρτατη Ενεργειακή Θεότητα πηγή , δημιούργησε τον κόσμο και στη συνέχεια το Υπέρτατο Ον του Κόσμου, τον' Ολκαρ. Ο Όλκαρ γεννήθηκε καλός, όταν όμως συνειδητοποίησε τη δύναμη του, κατέστρεψε τα Βασίλεια των Ουρανών και των Ωκεανών, σκότωσε τα Μυστικά Ισχυρά Πλάσματα που δεν ενώθηκαν μαζί του και ένωσε τρία τέρατα, δημιουργώντας ισάριθμα Τάγματα: Το Τάγμα των ζόμπι, με αρχηγό τη Μάγισσα Καρλόττα, το Τάγμα των βαμπίρ με αρχηγό τον Έκπτωτο Αγγελο και το Τάγμα των προιστορικών ανθρώπων με αρχηγό τον Μπόγο. Όταν η Υπέρτατη Θεότητα αντιλαμβάνεται την ανωμαλία που προέκυψε, δημιούργησε τον "Γιαγκόναν", ένα πλάσμα που γεννήθηκε κακό με σκοπό να στράφει στο Καλό, σε αντίθεση με τον' Ολκαρ. Η ταινία πραγματεύεται την πορεία και τις περιπέτειες του Πρίγκιπα, του Σκοτεινού Ξωτικού, του Μάγου και του Πράσινου Ξωτικού, που μαζί με τον Γιαγκόναν ξεκινούν για να νικήσουν τον κακό 'Ολκαρ .

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου

15.00 - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ (1987)
Παύλος Φιλίππου

Μιά ακόμη θλιμμένη βιντεοταινία δράσης από το δίδυμο Φιλίππου-Ξανθού που μας έδωσε και τον Σαλονικιό.,. με απροκάλυπτες σινεφιλικές αναφορές στον Ζαν Πιερ Μελβίλ! Ο τελευταίος μπάτσος του τίτλου είναι, βέβαια, ο Διονύσης Ξανθός που αναλαμβάνει την διαλεύκανση της απαγωγής του γυιού ενός επιχειρηματία και ερωτεύεται την Ρίκα Βαγιάνη - από τότε έδειχνε τις οικολογικές της ανησυχίες μιάς και υποδύεται την υπάλληλο ενός… pet shop. Όπως και ο Σαλονικιός, έτσι και ο Τελευταίος Μπάτσος δεν έχει happy end, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για την ελληνική βιντεοπαραγωγή.

17.00 - ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΩΡΑ 12.00 (1988)
Κώστας Μπακοδήμος

Μετά τον τραυματισμό ενός αστυφύλακα, ο φυγόδικος Άρης καταφεύγει στην επαρχία, γνωρίζει την Εύα, που θέλει να ξεφύγει από τα στενά όρια του χωριού της και τον ακολουθεί, ενώ στο κατόπι τους, βρίσκεται η αστυνομία.

19.00 - ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ (2007)
Φίλλιπος Χαλάτσης

Μετά από ένα καυγά με το φίλο της, η Τζούλι μένει μόνη της στη μέση της ερημιάς. Αναζητώντας βοήθεια συναντάει έναν παραμορφωμένο άντρα, ο οποίος αρχίζει να την κυνηγάει. Μετά από ώρες η Τζούλι βρίσκεται σε μιά παράγκα ανάμεσα σε γουρουνοκεφαλές και εντόσθια. Υπάρχει μιά ολόκληρη οικογένεια “άρρωστων” ανθρώπων που θέλουν να την “γνωρίσουν”, ποιός είναι όμως ο πραγματικά άρρωστος;


21.00 - ΓΙΑΓΚΟΝΑΝ: ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ (2007)
Γιάγκος Ραφτόπουλος

H ταινία αναφέρεται σ’ έναν φανταστικό κόσμο που κυβερνάται από τον πανίσχυρο μάγο Όλκαρ, και την εκστρατεία μιας συντροφιάς, με αρχηγό τον Γιαγκόναν, για την απόκτηση ενός μυθικού σπαθιού, του μόνου που μπορεί να τον πλήξει. Ο Όλκαρ, όμως, δε θα μείνει άπραγος μπροστά τους...

00.00 - SAMANTHA FOX LIVE + PARTY

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου

14.00 - HITOKIRI (2007)
Θάνος Κερμίτσης

Το Ηitokiri εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία όπου οι στρατιωτικοί έχουν πάρει τον έλεγχο κάνοντας πραξικόπημα και με την χρήση πυροβόλων όπλων, κατά τα δυτικά πρότυπα, καταπιέζουν τους πολίτες. Μια οργάνωση απο πατριώτες (samurai και μη) προσπαθεί να αντισταθεί στο καθεστώς. Ο Fujita Goro, ένας άνδρας με σκοτεινό παρελθόν, εκτελεί χρέη δολοφόνου στην οργάνωση, βγάζοντας απο την μέση αξιωματικους της Κυβέρνησης. Όταν όμως κάποιος προδότης προσπαθήσει να τα τινάξει όλα στον αέρα και ο Fujita αποτυγχάνει να τον αποτελειώσει θα ξεκινήσει ένας αγώνας εκδίκησης απο την πλευρά του προδότη, γιατί - πάντα στην ζωή - η δράση φέρνει την αντίδραση. O Fujita θα προσπαθήσει να ζήσει μια ήρεμη ζωή... Όμως η εκδίκηση, το σκοτάδι, το παρελθόν, δεν θα τον αφήσουν ήσυχο.. Γιατί πολλές φορές ο χειρότερος εχθρός... είναι αυτός που κρύβεις μέσα σου. Και όλα αυτά σε... άψογα ελληνικά!

17.00 - O ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (1989)
Βαγγέλης Φουρνιστάκης

Από τις λιγοστές ταινίες των 80’s με φόντο τον μικρόκοσμο του μπάσκετ. Ο Αλμπέρτο Εσκενάζι είναι ο μπασκετμπολίστας Νίκος Σαφέρης. Μετά από ένα βαρύ τραυματισμό του, τον παίρνει η κάτω βόλτα, το ρίχνει στο πιοτό, παρατάει γυναίκα και παιδιά και τα μπλέκει με την πρώην ερωμένη του που το’χει ρίξει στην πρέζα... Όταν πιάσει πάτο, θα προσπαθήσει να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του και να σταθεί ξανά στα πόδια του.

19.00 - BRUTAL (2006)
Φίλιππος Χαλάτσης

Πέντε κακοποιοί σχεδιάζουν και πραγματοποιούν την απαγωγή μιας κοπέλας με σκοπό να ζητήσουν λύτρα από τον πατέρα της. Η απίστευτη έλλειψη οργάνωσης καθώς και ο εγωισμός του καθενός τους δημιουργούν εσωτερικά προβλήματα. Οι διαμάχες μεταξύ τους παίρνουν γρήγορα άσχημη μορφή όταν ο ένας προσπαθεί να προδώσει το σχέδιο. Αφού ο αρχηγός τον βγάζει από τη μέση, το νέο μέλος της εν δυνάμει συμμορίας δεν έχει "τσεκαριστεί".
Η απαγωγή πραγματοποιείται τελικά και μεταφέρουν την κοπέλα στο απομονωμένο υπόγειο που είχαν βρει από την αρχή. Εκεί οι τεχνικές δυσκολίες στο να παραμορφώσουν τη φωνή ώστε να γίνει το τηλεφώνημα στον πατέρα της κοπέλας, η υγρασία και η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα τους τρελαίνει. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα βάναυσο παράλογο μακελειό μεταξύ τους, το οποίο είναι αξίσου σοκαριστικό και ταυτόχρονα τραγελαφικό...

21.00 - COCA ΧΑΣΙΣ & ΑΛΗΤΕΙΑ 2 – Η ΚΑΥΤΗ ΣΑΡΚΑ (2006)
Γιώργος Κασίμος, Βαγγέλης Παπαευαγγελίου

Μερικές φορές το να είσαι νεκρός είναι πλεονέκτημα! Ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας επιστρέφει... Ο Οιδίποδας ξυπνάει από τον αιώνιο τάφο του για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του. Όταν ο Βαγγέλης το καταλάβει θα αναζητήσει τον χαμένο φίλο του και μαζί, με τη βοήθεια και του παλιού τους φίλου Bobbie, θα προσπαθήσουν να δώσουν – για άλλη μια φορά – τέλος στο σατανικό σχέδιό του εχθρού τους.... Θα τα καταφέρουν πριν να είναι πολύ αργά;

23.00 - ΓΙΑΓΚΟΝΑΝ MEDLEY - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τιμώμενο πρόσωπο φέτος ο Γιαγκόναν (κατα κόσμον Γιάγκος Ραυτόπουλος), δημιουργός της - απόλυτης cult - ομώνυμης κινηματογραφικής τριλογίας με 2(!) μέρη, γυρισμένης σε επτά χώρες (Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ντουμπάι, Σκωτία, Αγγλία, Ελλάδα), η οποία μετράει ήδη 3 διεθνή βραβεία, σοκάροντας κοινό και κριτικούς στο φετινό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μετά απο δύο συλλήψεις - η μία για οπλοφορία (βόλτα με Σπαθί στην πόλη) και η άλλη για Σατανισμό (μετά από καταγγελία των κατοίκων ενός χωριού όπου έκαναν γύρισμα, οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν από τις στολές τους, με αποτέλεσμα να καταλήξουν άπαντες οι συμμετέχοντες σε αυτό στην κλούβα της αστυνομίας) – ο Γιάγκος Ραυτόπουλος επανακάμπτει, παίρνοντας την σκυτάλη από ιστορικές μορφές του φεστιβάλ, όπως ο Μέγας Γκουζγκούνης, και εμπλουτίζει την cult τράπεζα αίματος και με παλιότερες ταινίες του όπως ο “Κόμης Γιάγκουλας”. 'Ενα φεστιβάλ που φέτος αλλάζει χρώμα - καθώς ειναι εμπλουτισμένο και με πολλές νεότερες cult ταινίες νέων δημιουργών, δίνοντας τόπο στα νιάτα - και υπόσχεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ντόρo.

01.00 - Ο ΣΚΥΛΑΣ (1989)
Δημήτρης Βογιατζής

Ο Μήτσος (Κώστας Στεφανάκης) αποφυλακίζεται και αντιμετωπίζει την βρωμιά, τα ναρκωτικά, τα σκυλάδικα και την προκατάληψη της κοινωνίας απέναντι στους πρώην κατάδικους. Ο αστυνόμος Νέζος κάνει τα πάντα για να τον στείλει ξανά στη φυλακή. Γνωρίζει μία πόρνη, τη Μιρέλλα (Φαίη Ντεμάνη), και ετοιμάζεται να την παντρευτεί όταν αυτή πεθαίνει απο ηρωίνη. Τότε, ο Μήτσος παίρνει το νόμο στα χέρια του και φτάνει στα ίχνη του Άρη, του Λαθραίου, που είναι έμπορος ναρκωτικών και νταβατζής. Το ηθικό δίδαγμα του φινάλε είναι απλά απίστευτο. Με την σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Βογιατζή, του σκηνοθέτη του “Χόμπι μου ο Βιασμός”. O μοναδικός Έλληνας VHS auteur της ντόπιας videohell που μπορεί να κάνει παρέα στον Ed Wood, στον παράδεισο ή στην κόλαση. Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης πάντα θα λέει πως “αυτός ο τύπος είχε κότσια”. Και θα συζητάει άπειρες ώρες στα κονσοματρίς μπαρ με τον Φωκίωνα Μπόγρη – ο οποίος έκανε τις απαραίτητες συστάσεις - για το θάρρος αυτού του απίστευτα εξωπραγματικού τύπου. Στο πέμπτο μπομπέ ποτό παίρνει και το βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Αυτός, τουλάχιστον, το αξίζει.


Previously on Movies for the Masses: European Film Awards 2007: Οι νικητές

4 Responses so far.

  1. verbal said

    Διευκρινιστικά, οι προσκλήσεις καλύπτουν τα πάντα στο πρόγραμμα, από προσκλήσεις μέχρι live και parties, εκτός απ' την εμφάνιση της Samantha Fox, για την οποία ΔΕΝ υπάρχουν προσκλήσεις, και η εμφάνισή της ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο διαρκείας της ημέρας της.

    Και όπως πάντα, σε περίπτωση που δεν σου δουλεύει το click, στέλνεις απλά mail στο moviesforthemasses@gmail.com με την ταινία που θες να δεις, ονοματεπώνυμο που θες να πεις στο ταμείο, και αν θες ή όχι να είσαι στην κλήρωση για διαρκείας και ποιάς μέρας.

  2. verbal said

    Οι προβολές και τα events της τελευταίας μέρας του Cult Fuilm FEstival που ακυρώθηκαν λόγω των καιρικών, θα επαναληφθεί, πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας. Οι προσκλήσεις της ημέρας φυσικά θα ισχύσουν κανονικά, τότε, και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μόλις επιβεβαιωθεί η ημερομηνία.

  3. verbal said

    Την επιβεβαίωση ξέχασαν να μας τη στείλουν, αλλά η ημερομηνία ισχύει και οι ακυρωμένες προβολές κι απονομές της περασμένης Κυριακής του Cult Film Festival θα γίνουν (γίνονται) σήμερα. Οι τυχεροί των προσκλήσεων θα βρουν τα ονόματά τους στις αντίστοιχες λίστες στην είσοδο του Gagarin.

  4. verbal said

    Αντιμέτωπο με Μόλις Χωρισμένους, χιονοθύελες και ίσως μια κάποια απροθυμία του κοινού του να το ακολουθήσει σε πιο απαλλαγμένο απ' τη βιντεοκασετίλα του παρελθόντος προσανατολισμό, προς μια πιο σύγχρονη, ψηφιακή εκδοχή της ταυτότητάς του, το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου έκλεισε την περασμένη Παρασκευή μια απ' τις λιγότερο πετυχημένες εκδόσεις του.

    Βέβαια δουλειές όπως ο Γιαγκόναν, ή ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Ninja, που έχουν ούτως ή άλλως χτίσει το γόητρό τους είτε κερδίζοντας και μεγαλύτερα φεστιβαλικά φώτα, είτε έχοντας φάει τα χρόνια τους στα γιουτούμπια, το κοινό τους το είχαν εξασφαλισμένο. Αλλά πιο πρόσφατες προσπάθειες όπως το Hitokiri που πήγε στο Φεστιβάλ έχοντας πολυφορεθεί και σε φοιτητικά αμφιθέατρα που συχνάζει κι η μπριζόλα του κοινού τους, δεν είχαν καμιά ελπίδα εξόριστες στα μεσημεριανά περιθώρια. Κι είναι βέβαια ένα θέμα το πώς διαχειρίζονται την ταινία τους οι δημιουργοί της, πριν τη στείλουν στο συγκεκριμένο, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο φεστιβάλ.

    Αξιοαξεχαστότερη όλων πάντως, εννοείται πως ήταν η special guest star του Φεστιβάλ, Samantha Fox, που άφησε τα σημάδια της μπότας της στον cinestams, όπως μπορείς να δεις και στο βίντεο σουβενίρ που ετοίμασε, κι είναι βασικά και ο λόγος αυτής της μίνι ετεροχρονισμένης ανασκόπησης.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.