Bangkok Dangerous (2008): Ακίνδυνο trailer


Το πρωτότυπο Bangkok Dangerous (1999) καθιέρωσε με τη μία τους αδερφούς Pang σαν κάτι διαφορετικό από τη συνηθισμένη παραγωγή του Hong Kong και τις συνταγές των Shaw Brothers, έστω κι αν οι περισσότεροι τους συγκρίναν με τους 2-3 άλλους που ξέραν από την περιοχή (από την Ινδονησία μέχρι τη Μογγολία), και χρειάστηκε να πεταχτούν μέχρι την Ταϋλάνδη για να το γυρίσουν φυσικά. Το ριμέικ του φιλμ από τους ίδιους, για λογαριασμό του Nicolas Cage που αγόρασε τα σχετικά δικαιώματα και πρωταγωνιστεί φυσικά, ελπίζουν εδώ και καναδυό χρόνια να τους καθιερώσει και σαν κάτι διαφορετικό από τρομοσκηνοθέτες, ρετσινιά που κόλλησαν με την επόμενή τους προσπάθεια, το θρυλικό Μάτι (2002).

Τα (νέα) γυρίσματα γίναν Οκτώβριο του 2006, ανεπηρέαστα ακόμη και από το πραξικόπημα στη χώρα. Από τότε ο Cage φρίκαρε όλο τον κόσμο με τα μαλλιά του τις ταινίες του, οι δίδυμοι πνίγηκαν στην πρώτη τους (τρομο)απόβαση στην Αμερική με τους Messengers (2007), η υποσχόμενη (τρομο)επαναδημιουργία του Ματιού (2008) βούλιαξε στα ταμεία, και το (τρομο)ξανάφτιαγμα του Shutter (2008) --που έκλεψε στη στροφή τον τίτλο της πρώτης μεταφοράς ταϋλανδέζικης παραγωγής στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού-- άνοιξε.. άκλαυτο τη προηγούμενη βδομάδα. Ενώ το Bangkok Dangerous (2008) πάει από αναβολή σε αναβολή (από τον Σεπτέμβρη τουλάχιστο), και η Lionsgate η οποία αγόρασε τα δικαιώματα στο Βερολίνο με υποσχέσεις για "καλοκαιρινή" έξοδο και "σημαντική" προώθηση, το βγάζει (διάβαζε το θάβει) τελικά τέλος Αυγούστου. Μάλλον δικαιολογημένα, αν σκεφτείς ότι η αρχική ιστορία περιστρέφονταν γύρω από ένα εκτελεστή ντόπιο, κουφό και αμίλητο, ενώ η καινούρια γύρω από τις τρίχες του πρωταγωνιστή που προφανώς δεν έβαλε τα λεφτά του για να μην έχει.. λόγο στη ταινία. Παρά τον εκατονταπλάσιο προϋπολογισμό, μόνο το πανίσχυρο οπτικό στιλ των αδερφών παραμένει λοιπόν, όπως βλέπεις, κομπλέ με τον μόνιμο φωτογράφο τους. Εκτός από το σενάριο (που δεν ήταν ποτέ και γρανιτένιο αλλά ούτε και λαπάς) και το μεγάλο όπλο του μοντάζ έχει σχεδόν παραδοθεί, σύμφωνα με τα credits, αλλά οι Μάζες που μια ιδιαίτερη συμπάθεια την έχουν (αν δε σου 'χει βγάλει το μάτι ακόμα) επιμένουν να ελπίζουν.

Το (τιζερο)τρέιλερ κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη εδώ και μήνες, και στο δίχτυο σε μια ισπανική εκδοχή από το Φλεβάρη. Επίσημα ανέβηκε προχτές στο IGN, μάλλον βιαστικά για να μη χρησιμοποιούν όλοι το ανεπίσημο (και δεν ακούγεται η συνηθισμένα υπερεπαγγελματικά σφιγμένη φωνή του Nicolas) σε συνδυασμό με τη φρέσκια (άτριχη) αφίσα. Στις αίθουσες παίζει ήδη μεγαλύτερη έκδοσή του.


Previously on Movies for the Masses: The Ruins (2008): Ματοβαμμένα clips

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.